ازدواجزوج و خانواده

ازدواج در 15 سالگی

ازدواج در 15 سالگی هنوز هم در بسیاری از مناطق کشورمان صورت می‌گیرد. اما موفقیت ازدواج دختران و پسران در پانزده سالگی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مطالعه درباره آن ها می‌تواند به شما و خانواده تان برای تصمیم گیری در این باره کمک شایانی بکند. دختران پانزده ساله معمولا دچار دوگانگی بین درس خواندن و پذیرفتن مسئولیت یک زندگی می‌شوند و پسران برای ازدواج در این سنین اغلب استقلال مالی نداشته و برای شروع نیاز به حمایت خانواده شان دارند. طبق آمار احتمال طلاق (در ببشتر موارد طلاق عاطفی) این نوع ازدواج ها بسیار بالاست. بنابراین پیشنهاد می‌شود که اگر خانواده ویا خود شما تصمیم به ازدواج در پانزده سالگی دارید، حتما برای ارزیابی از خدمات مشاوره ازدواج استفاده نمایید.

ازدواج در 15 سالگی

اگر تصمیم به ازدواج در پانزده سالگی دارید و یا خانواده تان تصمیم به ازدواج شما گرفته اند و شرایط مناسبی برای شما فراهم شده، پیشنهاد می کنیم در این مساله عجله نکرده و برای بررسی احتمال موفقیت این ازدواج از متخصصان خانواده مشاوره دریافت کنید. فراموش نکنید که ازدواج آینده شما را به طور کامل تحت تاثیر قرار خواهد داد، پس تامل درباره آن از واجبات است. چه این ازدواج بر مبنای عشق باشد و چه بر مبنای اجبار، شانس موفقیت و ناموفق بودن آن به یک اندازه است. در ادامه به عوامل و پیامدهای ازدواج در سنین پایین اشاره کرده ایم. برای آشنایی با بهترین سن ازدواج کلیک کنید.

چه عواملی باعث ازدواج در 15 سالگی می شود؟

عوامل مختلفی می‌توانند در تصمیم‌گیری برای ازدواج در سن پایین دخیل باشند که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برای آشنایی با معایب و مزایای ازدواج زودهنگام کلیک کنید.

1- عاشق شدن در نوجوانی

دوره نوجوانی زمانی است که میل جنسی بیدار می‌شود و نوسانات هورمونی به تشدید عواطف و احساسات می‌انجامد. در این شرایط کسانی که در یک رابطه عاطفی قرار می‌گیرند معمولا عشق پرشوری را تجربه می‌کنند که در اصطلاح به آن عشق آتشین گفته می‌شود. کسانی که درگیر عشق آتشین هستند معمولا آینده نگری کمتری دارند، نمی‌توانند به دنبال دلایل منطقی برای تصمیم خود بگردند و می‌خواهند خیلی سریع برای دستیابی به احساسات خوشایندتر، زندگی مشترک خود را آغاز کنند.

این تصمیم‌گیری شتابزده با گذشت زمان و فروکشی هیجانات معمولا به پشیمانی و بروز تعارض در زندگی زوجین می‌انجامد. از همین رو بسیار اهمیت دارد که نوجوانان قبل از تصمیم‌گیری و اقدام جدی برای ازدواج از ویژگی‌های دوره نوجوانی آگاه شده و در ارتباط با یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان قرار بگیرند. روانشناس به آن‌ها کمک می‌کند تا با یادگیری مهارت کنترل هیجانی از تصمیم‌های احساسی پیشگیری نمایند.

2- ازدواج در 15 سالگی به خاطر فقر

بررسی‌ها نشان می‌دهند که ازدواج در 15 سالگی و به طور کل ازدواج در سنین پایین بین کسانی که از جایگاه اقتصادی و اجتماعی پایین برخوردار هستند، بیش از همه اتفاق می افتد. این مسئله به خصوص برای دختران بیش از همه صدق می‌کند. در حقیقت در جوامع کم درآمد خانواده‌ها بیش از همه احتمال دارد که دخترانشان را خیلی زود شوهر بدهند تا هزینه‌های کمتری را متحمل شوند. اما از آنجایی که ازدواج پسران هزینه‌های بیشتری برای والدین به همراه دارد و همچنین پسرها نوعی نیروی کار محسوب می‌شوند، این اتفاق کمتر برای پسرها می‌افتد.

3- اعتقادات سخت مذهبی

بسیاری از افراد و خانواده‌ها به دلیل باورهای مذهبی بر ازدواج سن‌پایین تاکید می‌کنند. آن‌ها بر این باورند که بلوغ جسمانی نشانگر آمادگی دختر و پسر برای قرار گرفتن در زندگی زناشویی است و باید به فرزندان کمک کرد که هرچه زودتر برای ازدواج اقدام کنند. امروزه با پیشرفت علم و اهمیت یافتن بلوغ روانی فشارهای مذهبی برای ازدواج در 15 سالگی کم رنگ‌تر شده است. با این حال هنوز هم این مسئله در بسیاری از خانواده‌ها دیده می‌شود.

4- عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر در ازدواج در 15 سالگی

ازدواج در 15 سالگی یا حتی سنین پایین‌تر از آن  در برخی فرهنگ‌ها مسئله‌ای رایج و جا افتاده است. در این فرهنگ‌ها لزوما باورهای مذهبی موجب گرایش به ازدواج در سنین پایین نمی‌شود؛ بلکه این مسئله می‌تواند بخشی از آداب و رسوم آن فرهنگ باشد که سال‌های سال تکرار شده است.

5- روابط خارج از عرف

در جوامعی که روابط جنسی آزادتر است بارداری نوجوانان یکی از دغدغه‌های بسیار مهم است که می‌تواند در تصمیم گیری آن ها برای ازدواج نقشی مهم و اساسی ایفا کند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که نوجوانان از پیامدهای بارداری و درگیری در روابط جنسی محافظت نشده آگاه باشند و آموزش‌های کافی در این زمینه دریافت نمایند.

عواقب ازدواج در 15 سالگی چیست؟

طبق نظر روانشناسان و سایر کارشناسان سلامت، 15 سالگی هنوز جزء دوره نوجوانی محسوب می‌شود. این دوره ویژگی‌های خاص خود را دارد که باعث می‌شود احتمال بروز پیامدهای منفی پس از ازدواج بالاتر برود. از جمله این پیامدها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. برای آشنایی با بهترین سن ازدواج کلیک کنید.

1- احتمال پشیمانی در سال های آتی

همانطور که گفته شد نوجوانان بیش از همه دست به تصمیم گیری هیجانی می‌زننند و کمتر می توانند آینده نگری داشته باشند. همین مسئله باعث می‌شود که بسیاری از عوامل مهم را هنگام ازدواج نادیده بگیرند. در این شرایط طبیعی است که با افزایش سن و گذر از دوران نوجوانی دختر یا پسر از ازدواج خود پشیمان شود و ملاک‌های جدیدی برای انتخاب همسر پیدا کنند. برای آشنایی بیشتر مقاله معیار انتخاب همسر را بخوانید.

2- نبود فرصت برای گذر از بحران های نوجوانی

در دوره نوجوانی دختر/پسر چالش‌ها و بحران‌های مختلفی را تجربه می‌کنند. برای مثال در پی بحران هویت باید دریابند چه کسی هستند، در زندگی چه اهدافی دارند و می‌خواهند خود را چگونه تعریف کنند. بسیاری از کسانی که در این دوره ازدواج می‌کنند گویی به یکباره به مرحله بزرگسالی و چالش‌های آن پا می‌گذارند، بدون اینکه چالش‌های مرحله قبل را پشت سر گذاشته باشند. از همین رو ممکن است با گذشت سال‌ها تازه به فکر این بیافتند که چرا علایق خود را دنبال نکرده‌اند و حتی در مورد هویت خود نیز نوعی سردرگمی را تجربه کنند.

3- از بین رفتن فرصت ها برای یادگیری مهارت های لازم

ازدواج در بسیاری از موارد دغدغه‌های زیادی را به زندگی افراد وارد می‌کند که باعث می‌شود درس و مدرسه را کنار بگذارند. در این میان عواملی نظیر مخالفت مرد با تحصیل همسر نیز به این مسئله دامن می‌زند. در نتیجه بسیاری از متخصصان بر این باورند که بهتر است افراد حداقل تحصیلات عمومی (در کشور ما دیپلم) را تا 18 سالگی پشت سر بگذارند و پس از آن برای ازدواج اقدام نمایند.

4- بالا رفتن خشونت خانگی به دلیل فقدان مهارت حل مساله

آمارها نشان می‌دهند دخترانی که در سنین پایین نظیر 15 سالگی ازدواج می‌کنند بیش از همه در معرض انواع خشونت‌های خانگی و سوء استفاده‌های جسمانی و روانی قرار دارند. این مسئله به خصوص زمانی که اختلاف سنی در ازدواج بسیار زیاد است و مرد جایگاه اقتصادی و اجتماعی بالاتری دارد بیشتر دیده می‌شود.

احتمال موفقیت ازدواج نوجوان در 15 سالگی

علاوه بر عوامل ذکر شده، گاه با وجود مخالفت خانواده دختر یا پسر قبل از رسیدن به سن قانونی تمایل به ازدواج دارد. گاه این تمایل برای دوست شدن و برقراری ارتباط عمیق با جنس مخالف پیش می‌آید که والدین را مستاصل می‌کند. ارتباط با جنس مخالف یکی از نگرانی‌های والدین است که باعث تنش‌های زیادی هم برای نوجوان و هم برای خانواده می‌شود. از آنجا که در این شرایط قرار گرفتید، بهتر است هر چه زودتر برای بررسی وضعیت و یافتن راه حل مناسب مشاوره خانواده و مشاوره نوجوان دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مجموعه مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام من دختر ۱۵ ساله هستم من عاشق یک پسر ۱۹ ساله هستم ما میخایم ازدواج کنیم
    آیا میتونیم ازدواج کنیم؟ ؟
    خانواده ام چجوری راضی کنم؟؟
    آیا هم میشه که بعد ازدواج هم زندگی کنیم و هم درس یا بعدا برم سرکار؟؟

    1. سلام و درود
      بله امکان ازدواج برای شما وجود داره اما نظر خانواده ها و بلوغ فکری شما بسیار تعیین کننده است. بهتره برای این تصمیم حتما مشاوره پیش از ازدواج دریافت کنید. حتی اگر خانواده ها راضی به این وصلت بودند توصیه میکنیم برای جلوگیری از پشیمانی از ازدواج و سایر مسائل همه جوانب موضوع را بررسی نمایید. به دلیل اهمیت مساله انجام تست های ازدواج برای شما ضرورت بیشتری پیدا می کنه

  2. سلام من یک پسر ۱۶ساله هستم و عاشق دختر ۱۳ ساله شدم میتونم از این سن نامزد کنم بعد دو یا سه سال بعد ازدواج

    1. سلام ازدواج موضوعیه که خیلی به فرهنگ و سنت های یه منطقه بستگی داره. خیلی از مناطق در این سن ازدواج رو میپذیرن. در این زمینه با خانواده مشورت کنید. اما از نظر روانشناسان ازدواج در سن پایین ریسک های خودش رو داره و بهتره برای آموزش های به خصوص از مشاوران ازدواج و خانواده حتما کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره