استعدادیابی دانش آموزان در خانه

طرح های استعدادیابی دانش آموزان معمولا توسط مدرسه و برخی موسسات آموزشی در سطحی کلی در برخی مناطق انجام میشود. اما اگر میخواهید به طور حرفه ای و انفرادی فرزند دانش آموز خود را استعدادیابی کنید، بهتر است از خدمات استعدادیابی مجموعه آواژه بهره مند بشوید. این مجموعه با دریافت آزمون های به خصوص، مصاحبه فردی، مصاحبه با اولیا، در نظر گرفتن شرایط تربیتی و محیطی دانش آموز و…. توانایی های فرزند شما را در تمامی انواع هوش ارزیابی می کند. برای دریافت خدمات این مجموعه کافی است با شماره های درج شده تماس گرفته تا شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
منظور از استعداد و استعدادیابی در دانش آموزان چیست؟
متأسفانه بسیاری از والدین و حتی مربیان مدرسه استعداد را با هوش برابر میدانند و برای تعیین استعدادهای دانش آموزان از تستهای هوش استفاده میکنند. حتی شاید شنیده باشید که گاهی اوقات دانشآموزانی را که نمرات بهتری میگیرند بهعنوان دانش آموزان بااستعداد نام میبرند. اما استعداد با هوش فرق دارد و بیشتر به معنای توانایی و آمادگی در یک موضوع خاص است. استعداد در هر کسی وجود دارد؛ اما درعینحال نوع استعدادها با یکدیگر متفاوت است.
برای مثال ممکن است کودکی توانایی هنری بالایی داشته باشد اما دیگری در صحبت با دیگران توانایی بیشتری داشته باشد. استعدادیابی کمک میکند متوجه شویم چه تواناییهایی داریم و چطور باید آنها را تقویت کنیم. برای آشنایی با روش های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.
اهمیت و ضرورت استعدادیابی دانش آموزان چیست؟
سؤالی که برای بسیاری از والدین پیش میآید این است که استعدادیابی دانش آموزان چه اهمیتی دارد؟ یا چرا باید به این موضوع توجه داشته باشیم؟
بهطورکلی کودکی سنی است که توانایی برای یادگیری بیشتر است. احتمالاً شما هم متوجه این موضوع شدهاید که اگر چیزی را در سن پایینتر یاد گرفته باشید برای مدت بیشتری در حافظه خواهد ماند. به همین دلیل بهتر است استعدادیابی در سنین پایینتر و قبل یا در ابتدای شروع آموزش رسمی اتفاق بیافتد. این کار باعث میشود متوجه تواناییهای فرزندتان بشوید و به او کمک کنید یادگیریهایش را در این زمینه خاص بیشتر کند. برای اطلاع از سن استعدادیابی کودکان کلیک کنید.
دانستن استعداد دانش آموز به معلم چه کمکی می کند؟
معلمان هم با شناخت استعدادهای دانش آموزان بهتر میتوانند به آنها آموزش دهند، اینگونه متوجه میشوند که از هرکدام از دانشآموزانشان در چهکارهایی میتوانند کمک بگیرند. برای مثال دانشآموزی که رابطه خوبی با دیگران دارد، بهتر میتواند بهعنوان دستیار معلم یا سرگروه فعالیت کند و دانشآموزی که ذوق هنری بالایی دارد میتواند در فعالیتهایی مثل اجرای نمایش یا گروه سرود به همکلاسیهایش کمک کند. با این روش تمامی دانش آموزان مشغول فعالیتهایی میشوند که در آن استعداد دارند و این کار باعث بالا رفتن اعتمادبهنفس شان خواهد شد.
در کنار تمام مزیتهایی که از استعدادیابی دانش آموزان گفتیم باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم که خیلی وقتها انتخاب رشته اشتباه باعث افت تحصیلی دانشآموزان میشود و آنها را با مشکلات زیادی درگیر میکند. درصورتیکه استعدادیابی صحیح به دانش آموزان کمک میکند تواناییهای خود را بشناسند و درنتیجه در رشته و شغلی مناسب فعالیت کنند.
روش های استعدادیابی دانش آموزان چیست ؟
از فرزند خود سوال کنید
اولین و سادهترین راهکار این است که از فرزندتان بپرسید دوست دارد چهکارهایی را انجام دهد؟ معمولاً دو سه مورد اولی که در جواب مطرح میکند استعدادهای اصلی او هستند.
در فعالیت ها تنوع ایجاد کنید
انواع فعالیتها را با فرزندتان انجام دهید و ببینید که در کدامیک از آنها مهارت بیشتری دارد. به این موضوع توجه داشته باشید که او قطعاً در بیشتر از یک موضوع مهارت دارد، پس با دقت به دنبال پیدا کردن آنها باشید.
توجه به رفتارهای دانش آموز
استعدادهای فرزندتان همان رفتارهایی هستند که او معمولاً در حال انجام دادن آنها ست. برای مثال یک کودک برونگرا و اجتماعی بیشتر وقتها مشغول بازی با دوستانش است. درنتیجه در رفتارهایی که بیشتر انجام میدهد متوجه استعدادهای او خواهید شد.
کمک گرفتن از مشاور
بهترین و دقیقترین روش برای تعیین استعدادهای فرزندتان این است که او با توجه به سن خود آزمونهای استعدادیابی را انجام دهد. درنتیجه بهتر است راجع به استعدادیابی فرزندتان با یک مشاور صحبت کنید. مشاورین با استفاده از تستها و همینطور صحبت کردن با کودک میتوانند تمام استعدادهای او و همینطور این موضوع که در هر زمینه چه مقدار استعداد دارد را به شما اطلاع دهند.
برای استعدادیابی دانش آموزان از چه تست هایی استفاده می شود؟
انواع مختلفی از تستهای استعدادیابی وجود دارد که با توجه به سن کودک و همینطور هدفی که از استعدادیابی دارید از آنها استفاده میشود. برای انجام تست ها و کشف استعداد کودکان کلیک کنید.
آزمون استعدادیابی با تست هوش های چندگانه گاردنر
آزمون هوش یا استعدادیابی گاردنر یکی از معروفترین و رایجترین آزمونها است که معمولاً برای سنین پایینتر مورداستفاده قرار میگیرد. گاردنر معتقد بود همه ما هشت استعداد مختلف داریم که میزان تواناییمان در این هشت مورد متفاوت است. با استفاده از این تست متوجه میشوید که دانشآموز در کدام زمینه توانایی بیشتری دارد و میتوان در آن مورد آموزشها و تمرینات بیشتری برای او در نظر گرفت.
استعدادیابی با آزمون هالند
هالند یکی از تستهای استعدادیابی مشهور است که معمولاً برای دانش آموزان بزرگتر و در زمانهای انتخاب رشته برای مدرسه یا ورود به دانشگاه مورداستفاده قرار میگیرد. این تست کمک میکند تا روحیات خود و همینطور رشتهها و شغلهایی که با آن سازگاری بیشتری دارند را پیدا کنید.
تست بلبین
بلبین یکی از تستهای استعدادیابی نسبتاً جدید است که نشان میدهد دانشآموز اگر قرار باشد در یک فعالیت گروهی شرکت کند، چه تواناییهایی دارد و بهتر است چهکارهایی را به او بسپریم؟ این آزمون بهخصوص میتواند برای معلمان و آموزشهای گروهی مورداستفاده قرار بگیرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی آواژه تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
آزمونهای استعدادیابی بسیاری وجود دارد که با توجه به سن دانشآموز و همینطور هدفی که از استعدادیابی داریم میتوان از آنها استفاده کرد. برای مثال آزمون هالند بیشتر برای انتخاب رشته و آزمون گاردنر برای کودکان دبستان یا حتی پیشدبستان مورداستفاده قرار میگیرد.