درمان استرس و اضطراب | بهترین و سریع ترین درمان در کمتر از 1 هفته
درمان استرس و اضطراب بستگی به شدت اختلال دارد. اختلال اضطرابی و استرسی مانند فوبیا، استرس پس از سانحه، اضطراب جدایی و … . طبق نظر روانشناس و متخصص شناسایی میشود. سپس بر اساس شدت و نوع روش مناسب درمان اتخاذ می شود. اما استرسی که همه ما در طول زندگی تجربه میکنیم طبیعی است. زمانی این استرس و اضطراب اختلال میشود که به صورت مکرر و فلج کننده ادامه داشته باشد. با ما همراه باشید تا با انواع درمان های استرس و اضطراب آشنا بشوید. برای شروع درمان و دریافت خدمات روی مشاوره استرس کلیک کنید.
استرس و اضطراب چیست؟
استرس واکنش بدن هر فرد به یک اتفاق است که میتواند ناشی از هر چیزی باشد و باعث بروز عصبانیت و ناامیدی در فرد میشود. با افزایش برخی از هورمون ها در بدن، هوشیاری در مغز افزایش می یابد. و با علائم ظاهر می شود. استرس و اضطراب در جامعه، آمار زیادی را به خود اختصاص داده است. اما استرس و اضطراب در مواقعی خاص ضروری است. گاهی همین استرس باعث حرکت شما به انجام فعالیت هایی میشود. اما تکرار مداوم این استرس ها به اختلال تبدیل خواهد شد.
تفاوت بین استرس و اضطراب در حضور یا عدم حضور محرک خارجی است. اگر یک عامل خارجی (مار، عقرب، سگ) وجود داشته باشد که باعث بروز ترس شود، استرس نامیده میشود. اما اگر محرکی وجود نداشته باشد و فکر کردن (اندیشیدن به امتحان، جلسه مهم و…) باعث بروز نگرانی شود را اضطراب میگوییم.
انواع استرس و اضطراب
به طور کلی استرس به دسته های زیر تقسیم میشود.
- استرس حاد: نگرانی و تنش های کوتاه مدت را استرس حاد میگویند.
- استرس مزمن: نگرانی ها و تنش های طولانی مدت را استرس مزمن میگویند.
- استرس پس از سانحه: پس اتفاقات خطرناک مانند تصادف، فرد دچار استرس پس از سانحه میشود.
اختلالات اضطرابی به چند دسته تقسیم میشود. که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اختلالات اضطرابی کلیک کنید.
- فوبیاهای خاص
- پانیک
- اضطراب تعمیم یافته
- اضطراب جدایی
- آگورافوبیا
نشانه های استرس و اضطراب
افرادی که دچار استرس و اضطراب میشوند، نشانه هایی از خود بروز میدهند که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم.
- نگرانی بیش از حد
- خستگی
- بی قراری
- اختلال در تمرکز
- افکار رقابت
- عصبانیت
- ناتوانی در انجام فعالیت های روزمره
تاثیر استرس و اضطراب در زندگی
استرس و اضطراب به معنای نگرانی، تنش و تحت فشار بودن است. این وضعیت اثرات منفی و مخربی در بدن و زندگی روزمره میگذارد. در ادامه به تاثیرات استرس و اضطراب اشاره کرده ایم.
- ناتوانی در انجام امور روزمره
- ناتوانی در انجام فعالیت های همیشگی
- کاهش ایمنی بدن
- افزایش رخ دادن بیماری
- کاهش عملکرد صحیح بدن
- کاهش توانایی های ذهن و حافظه
- رفتار نامناسب در موقعیت حساس
- کمبود اعتماد به نفس
- کاهش عزت نفس
- گرفتگی عضلانی
- بروز تیک های عصبی
- مشکلات پوستی
- ریزش مو
- کاهش یا افزایش اشتها
- اختلالات خواب
- اختلال در تناسب اندام
- بروز سر درد
- سرگیجه
- حالت تهوع
- عملکرد نامناسب اعضای بدن (قلب، کلیه، کبد،روده)
درمان استرس و اضطراب
استرس و اضطراب یکی از واکنش های بدن است که تمام انسان ها درجه اندکی تجربه کردهاند. اگر علائم به طور مداوم و پیوسته ادامه داشته باشد دچار اختلال میشود. استرس و اضطراب مداوم موجب ناراحتی های قلبی، دردهای عصبی و بیماری های جسمی میشود. برای بهبود کیفیت زندگی و مبتلا نشدن به بیماری های جسمانی، استرس و اضطراب نیاز به درمان دارد. در ادامه انواع درمان استرس و اضطراب را توضیح داده ایم.
1. روان درمانی
یکی از روش های استاندارد درمان استرس و اضطراب، روان درمانی است. در روش روان درمانی الگوهای نادرست ذهنی که موجب استرس و اضطراب میشود بررسی و حذف میکنند. و الگوهای درست ذهنی را جایگزین این الگوهای نادرست میکنند.
2. تحریک مغناطیسی مغز (rTMS)
یکی از روش های درمانی استرس و اضطراب، تحریک مغناطیسی مغز است. در این روش از پالسهای مغناطیسی مداوم برای تحریک سلول های عصبی مغز استفاده میشود. تحریک مغناطیسی مغز یک روش بدون درد است که نیازی به بیهوشی و بی حسی ندارد. دستگاه rTMS دارای تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا بوده و روشی برون برگشت و کاملا درمانی است.
3. تحریک الکتریکی مغز (tDCS)
در روش تحریک الکتریکی مغز از جریان های خیلی ضعیف برای تحریک سلول های عصبی خاصی از مغز استفاده میکنند. از این روش برای درمان استرس و اضطراب شدید استفاده میکنند. تحریک الکتریکی مغر نیازی به بی حسی و بیهوشی ندارد. و روش درمانی ایمن و دارای کمترین عوارض جانبی است.
4. نوروفیدبک
نوروفیدبک یک روش درمانی بدون درد، بی خطر و بدون عارضه است. در این روش درمانی برای مراجعه کننده سنسورهایی روی مغز وصل میکنند و ویدئو به نمایش میگذارند، و عملکرد مغز را بر روی دستگاه ثبت میکنند. زمانی که سنسورها نمایانگر استرس و اضطراب باشد، ویدئو تارتر و کمرنگ تر میشود. این روند درمانی به مراجعه کننده کمک میکند به جای افکار استرسی به تصاویر ویدئو دقت و تمرکز کند. برای درمان استرس از درمان نوروفیدبک استفاده میکنند. تحقیقات نشان دهنده تاثیرات 56% درصدی این روش درمانی برای استرس و اضطراب است. اما از معایب این روش درمانی میتوان به تاثیرات کوتاه مدت نوروفیدبک اشاره کرد.
5. دارو درمانی
دارو درمانی روشی کوتاه مدت برای رفع نشانه های استرس و اضطراب است. در این روش درمانی، با تشخیص متخصص داروی مناسب تجویز میشود. داروهای ضد اضطراب و ضد استرس گوناگونی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم. برا کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.
- داروهای خانواده بنزودیازپین ها
- پروپرانولول
- مورفین
6. ریلکسیشن(Relaxation)
هنگام بروز استرس و اضطراب ماهیچه های بدن سفت و منقبض میشود. در روش ریلکسیشن، درمانگر به مراجعه کننده آموزش میدهد تا با روش های گوناگون ماهیچه های سفت شده بدن را از حالت انقباض خارج کند. طبق بررسی های صورت گرفته، این روش درمانی بهترین پاسخ را در برابر کاهش علائم استرس زا داده است.
7. رفتار درمانی شناختی (CBT)
این روش درمانی باید توسط روانشناس و متخصص دوره دیده به مدت 6 جلسه 60 تا 90 دقیقه ارائه شود. اما طبق تشخیص متخصص طول درمان مشخص میشود. معمولا این روش درمانی پس از دو هفته تحت استرس و اضطراب شدید قرار داشتن انجام میشود. شروع درمان بستگی به محرک های استرس زای پس از اتفاق تنظیم میشود. در این روش به مراجعه کننده اجازه کاهش زمان اضافی برای علائم گذرا و کاهش محرک های استرس زا پس از سانحه داده میشود.
8. ذهن آگاهی
تمرینات مدیتیشن و تنفس در روش درمانی ذهن آگاهی آموزش داده میشود. ذهن آگاهی برای مدیریت و بینش برای کنترل استرس و اضطراب است.
راهکارهای خانگی برای درمان استرس و اضطراب
برای درمان استرس و اضطراب بهترین روش مراجعه به روانشناس و درمانگر است. اما روش های خانگی برای آرام کردن شرایط وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم.
منبع استرس را ریشه یابی کنید
برای ریشه یابی پاسخ به چند سوال به شما کمک خواهد کرد.
- استرس برای شما از درون تولید میشود یا از بیرون؟
- محیط خارجی به شما استرس وارد میکند یا از رفتار کسی دچار استرس میشوید؟
- آیا برای رفع استرس و اضطراب اقدام میکنید؟
ورزش کنید
یکی دیگر از راه های خانگی رفع استرس، ورزش با آهنگ شاد است. به مدت 30 دقیقه روزانه در خانه یا بیرون از خانه در طبیعت ورزش کنید.
ارتباط برقرار کنید
معاشرت و دوستی ها به شما کمک میکند متوجه گذر زمان نشوید. گشت و گذار با کسانی که دوست دارید روحیه شما را تغییر و از استرس دور میشوید.
استراحت کنید
برای خودتان زمانی در نظر بگیرید تا استراحت کنید. تفریح، خواب کافی، مسافرت، رستوران و … از استرس شما میکاهد.
ماساژ بگیرید
طبق تحقیقات ، استرس باعث گرفتگی عضلات بدن میشود. با ماساژ گرفتن عضلات بدن شل میشود و از حالت انقباض خارج میشود. بنابراین علائم استرس در بدن کاهش مییابد.
کلام آخر
برای اینکه بتوانید از تکنیک های آرام بخش، استرس و اضطراب خود را کاهش دهید، از روانشناس و متخصص در حوزه استرس و اضطراب کمک بگیرید. بهترین راهکار برای مواجه با این مشکل، مشورت با روانشناس و متخصص خانواده است. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به مراجعان عزیز خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان استرس و اضطراب کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اضطراب و استرس میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.