علت و درمان کم شدن میل جنسی (کاهش میل جنسی)
یافتن علت و درمان کم شدن میل جنسی دغدغه خیلی از زوج هاست. اهمیت این موضوع وقتی مشخص میشود که در سالن های دادگاه خانواده قدم زده و درمییابید که ریشه مشکلات در کاهش میل جنسی زوجین به یکدیگر است. در حالی که هر دو از نظر جسمی کاملا سالم بوده و قادر به برقراری رابطه با کیفیت هستند. خوشبختانه با درمان و مشاوره درست میتوان از پیامدهای این مساله جلوگیری کرد. در ادامه علل و راه های درمان کاهش میل جنسی را به طور کامل شرح داده ایم. در این خصوص می توانید از خدمات مشاوره جنسی استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علت و درمان کم شدن میل جنسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
علت و درمان کم شدن میل جنسی چیست؟
به طور کلی کاهش میل جنسی به معنی کمبود میل و علاقه به فعالیت جنسی است. همه افراد در دوره ای از زندگی خود به دلایل مختلفی، این حالت را تجربه میکنند. اما اینکه بی میلی جنسی برای مدت زمان طولانی ادامه یافته و حتی شدت گیرد؛ نگران کننده بوده و افراد باید در مورد آن کاری کنند. تصورات زیادی در این مورد وجود دارد که گاها باعث میشود تا افراد این موضوع را جدی نگرفته و آن را پیگیری نکنند. برای مثال زوجین فکر میکنند که این طبیعی است که با گذشت چند سال از زندگی مشترک زوجین نسبت به یکدیگر بی میل شده و کمتر رابطه جنسی داشته باشند. در صورتی که هر دو طرف باید تلاش کنند تا روز به روز فعالیت جنسی با کیفیت تری داشته باشند.
علل کم شدن میل جنسی در مردان و زنان
علت و درمان کاهش میل جنسی در مردان و زنان متفاوت است. اما برخی از دلایل در بین هردو جنس مشترک هستند. در این قسمت به ذکر دلایلی خواهیم پرداخت که ممکن است افراد را برای مدتی نسبت به رابطه جنسی، بی میل کند. برای اطلاع از راه های جلوگیری از نارضایتی جنسی کلیک نمایید.
کمبود تستوسترون
یکی از اصلی ترین دلایل کاهش میل جنسی در بین مردان، کمبود تستوسترون در بدن آنهاست. پایین بودن سطح این هورمون مردانه، تعداد اسپرم ها را نیز کاهش داده و قدرت باروری را نیز در آنها کاهش خواهد داد. برای تشخیص این موضوع باید از متخصص کمک بگیرید.
مصرف داروهای مختلف
مصرف برخی از داروها نیز بر میل جنسی افراد تاثیر دارد. این دارو ها یا بر میزان هورمون ها در بدن تاثیر داشته و یا با ایجاد تغییرات دیگری در بدن منجر به کاهش میل جنسی در مردان و زنان میگردند. برخی از داروهایی که باعث کم شدن میل جنسی میشوند؛ شامل داروهای شیمی درمانی، هورمون های مورد استفاده برای سرطان پروستات، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضدقارچی، استروئیدهای آنابولیک، سایمتیدین و کورتیکو استروئیدها هستند. برای اطلاع از دلایل سردمزاجی زنان کلیک نمایید.
ابتلا به سندرم پای بیقرار
در مطالعه ای مشخص شد که ابتلا به سندرم پای بیقرار تا 50 درصد احتمال ابتلا به اختلال نعوظ را در مردان افزایش داده و به طور کلی باعث کاهش میل جنسی در هر دو جنس میگردد.
ابتلا به افسردگی و استرس
ابتلا به افسردگی و یا سایر اختلالات روانی مانند استرس نیز احتمال ابتلا به بی میلی جنسی را بسیار زیاد میکند. در واقع یکی از اولین نشانه های ابتلا به افسردگی، این است که افراد به طور کامل میل خود را به انجام فعالیت های جنسی از دست میدهند. بیماری های روانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر عملکرد جنسی افراد، تاثیرگذار هستند.
بیماری های مزمن
افراد در صورت ابتلا به بیماری های مزمن است که داروهای مختلف را مصرف میکنند. از این رو چنین بیماری هایی هم به واسطه مصرف داروهای مختلف و هم تضعیف عملکرد بدن میتواند منجر به کاهش میل جنسی شوند. برخی از این بیماری ها، شامل دیابت، چاقی، بالا بودن فشارخون، کلسترول بالا، بیماری های ریه، قلبی، کبد و کلیه هستند.
اختلالات خواب
زمانی که افراد خواب درستی هم نداشته باشند و یا مبتلا به اختلالات خواب باشند نیز میل جنسی آنها تحت تاثیر قرار میگیرد. برای مثال ابتلا به آپنه میتواند منجر به کاهش تستوسترون گردد.
تاثیر سن
بیشترین میل و هیجان جنسی در دوران نوجوانی رخ میدهد که هورمون های افراد در تعادل نیستند. اما هرچه سن افراد بیشتر میشود؛ در معرض بیماری های جسمانی و استرس بیشتری قرار گرفته و طبیعتا میل جنسی آنها نیز کاهش مییابد.
کمبود اعتماد به نفس در عملکرد جنسی
زمانی که افراد به یکی از اختلالات جنسی مبتلا باشند؛ عملکرد جنسی آنها نیز مختل شده و به همین دلیل اعتماد به نفس خود را در رابطه جنسی از دست داده و دچار بی میلی جنسی میشوند.
نداشتن فعالیت بدنی با بیش از حد ورزش کردن
همه افراد تصور میکنند که این بی حرکتی است که منجر به بی میلی جنسی میشود. در صورتی که ورزش کردن بیش از حد نیز انرژی افراد را کاهش داده و دیگر به آنها اجازه فعالیت جنسی را نمیدهد.
مصرف الکل و مواد مخدر
مصرف مواد مخدر و الکل نیز با آسیب زدن به جسم افراد باعث میشود تا میل جنسی به طور چشمگیری کاهش یافته و افراد تمایلی به برقراری رابطه جنسی نداشته باشند.
پیامدهای ناشی از کم شدن میل جنسی
کم شدن میل جنسی در بین زوجین، آنها را از یکدیگر دور کرده و صمیمیت میان شان را کاهش میدهد. از طرفی در برخی موارد شاهد این موضوع هستیم که بی میلی جنسی عملکرد حرفه ای و شخصی افراد را مختل کرده و انرژی زیادی را از آنها میگیرد. در واقع آنها از این موضوع دچار اضطراب و نگرانی شده و به همین دلیل نمیتوانند در بخش های دیگر رابطه نیز به درستی رفتار کنند.
نشانه های کم شدن میل جنسی
برخی از نشانه هایی که بیانگر کاهش میل جنسی در میان افراد است؛ شامل موارد زیر میشود.
📌کم شدن افکار جنسی
📌ناراحت بودن از کم شدن میل جنسی
📌از دست دادن علاقه خود به داشتن هرنوع فعالیت جنسی
تشخیص علت و درمان کاهش میل جنسی
برای تشخیص اینکه کاهش میل جنسی افراد ناشی از مسائل فیزیکی است یا روانی، آزمایش ها و تست های مختلفی باید صورت گیرد. در ابتدا باید از وضعیت جسمانی افراد به وسیله معاینه لگن، معاینه بدنی ، تست های تصویربرداری و آزمایش خون برای بررسی سطح هورمون ها استفاده نمود و در مرحله بعدی با مراجعه به روانشناسی رابطه عاطفی بین زوجین را بررسی کرد.
پیشگیری از ابتلا به کم شدن میل جنسی
همچنین برای اینکه از بروز چنین حالتی پیشگیری کرد؛ باید از راه های زیر استفاده نمود. برای آشنایی با راه های پیشگیری از تنفر از رابطه کلیک نمایید.
- دنبال کردن اقدامات پزشکی و درمانی
- محدود کردن مصرف مشروبات الکلی
- ترک سیگار
- برطرف کردن مسائل عاطفی و روانی مثل استرس، افسردگی و اضطراب
- افزایش دادن ارتباط با شریک خود
راه های درمان کم شدن میل جنسی
بعد از پیدا کردن دلیل این موضوع و تشخیص درست آن باید از راه های زیر برای درمان استفاده نمایید.
کمک گرفتن از مشاور جنسی: اگر ریشه این مشکل روانی است؛ باید آن را به کمک مشاور جنسی برطرف نمایید.
دارودرمانی: برای استفاده از داروهای مختلف و هورمون درمانی نیز با پزشک مشورت کنید و از اقدامات خودسرانه بپرهیزید.
اصلاح سبک زندگی: به موضوعاتی مانند نوع تغذیه، میزان خواب، مصرف الکل و سیگار و عادات ناسالم دیگر بیشتر اهمیت داده و در صورت لزوم آنها را اصلاح کنید.
سخن پایانی
امروزه در بسیاری از مردان و زنان، با توجه به سبک زندگی ناسالم شاهد کاهش میل جنسی هستیم. به طوریکه بعد از مدتی به طور کلی شاهد حذف شدن رابطه جنسی از ازدواج هستیم. اما این موضوع میتواند مشکلات زیادی را برای هردوطرف ایجاد کند. از این رو باید در مورد آن با متخصص مشورت کرده و آن را درمان نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علت و درمان کم شدن میل جنسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.