مصرف همزمان اورژانسی با مشروب (تداخل اورژانسی و الکل)
مصرف همزمان اورژانسی با مشروب با نظرات ضد و نقیضی همراه است. در واقع نمیتوانیم به طور قطعی بگوییم که مصرف این دو ماده با یکدیگر مضر است و یا تاثیری ندارد. چرا که در مواردی، شاهد بروز عوارض ناشی از مصرف الکل و قرص و اورژانسی بوده ایم و در موارد دیگر، هیچ مشکلی برای افراد ایجاد نشده است. البته که باید بدانید که هر یک از این مواد به طور جداگانه، برای بدن مضر بوده و در کار طبیعی بدن، اختلال ایجاد میکنند. به همین دلیل دور از انتظار نیست اگر گفته شود؛ مصرف این دو با یکدیگر خطرساز است. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم در این مورد حتما با متخصص مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مصرف همزمان اورژانسی با مشروب و الکل می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
مصرف همزمان اورژانسی با مشروب
بیشتر افراد در مورد تداخلات دارویی با الکل بی توجه بوده و به همین دلیل دچار مشکل میشوند. در صورتی که باید بدانید؛ طیف وسیعی از داروها با الکل تداخل داشته و مصرف همزمان آنها با یکدیگر خطرآفرین هستند. این موضوع در مواردی حتی برای قرص اورژانسی نیز پیش میآید. شاید تصور کنید که قرص اورژانسی روی سیستم هورمونی تاثیرگذار است و الکل روی سیستم عصبی اثر دارد و مصرف همزمان این دو نمیتواند مشکلی برای افراد ایجاد نماید. اما اولین مشکلی که قطعا ایجاد خواهد شد؛ این است که الکل میتواند روی میزان اثرگذاری قرص اورژانسی اختلال ایجاد کرده و باعث شود تا این قرص تاثیر خود را نگذارد. برای اطلاع از پیامدهای ناشی از تداخل الکل با استامینوفن کلیک نمایید.
مشروب و الکل
الکل ماده ای بی رنگ با مزه و بویی تند است که با درصدهای مختلف میتوان از آن استفاده نمود و مصارف صنعتی نیز دارد. الکل های در ترکیبات زیادی کاربرد دارند. برای مثال در ساخت عطرها و یا سنتز. اما در اینجا، منظور ما از الکل، الکل خوراکی است که در غالب نوشیدنی های مختلف، خورده میشود. این ماده میتواند با داروها و مواد دیگر تداخل داشته و مشکلات زیادی برای افراد ایجاد کند. حتی در مورد الکل، خطر مسمومیت و اوردوز نیز وجود دارد. برای آشنایی با نشانه های ناشی از اعتیاد به الکل کلیک نمایید.
قرص اورژانسی
قرص اورژانسی اسمی عامیانه برای قرص لوونورژسترول است که به صورت فوری از بارداری جلوگیری میکند. تاثیر این قرص به قدری زیاد است که متخصصین توصیه میکنند بیش از یکبار در سال مصرف نشود. این قرص هورمونها را بهم ریخته و سیکل قاعدگی را به طور کامل تغییر میدهد. برای عملکرد بهتر این دارو توصیه میشود تا حداکثر 72 ساعت بعد از رابطه جنسی مصرف شود. در غیر اینصورت ممکن است تاثیر چندانی نداشته باشد. برای آشنایی بیشتر با چرخه قاعدگی زنان کلیک نمایید.
آیا مصرف همزمان اورژانسی با مشروب تداخل دارد؟
همانطور که پیش تر هم اشاره شد؛ تاثیر الکل بر سیستم عصبی بوده و تاثیر اورژانسی بر سیستم هورمونی بدن. پس مصرف همزمان اورژانسی با مشروبات الکلی چطور میتواند برای بدن مشکل ساز باشد؟ در ابتدا الکل میتواند عملکرد قرص اورژانسی را مختل کرده و باعث شود که روش پیشگیری مناسبی نباشد. از طرفی مصرف این دو ماده به طور همزمان میتواند منجر به مسمومیت شده و حتی عوارض طولانی مدتی برای افراد داشته باشد.
پیامدهای ناشی از مصرف همزمان اورژانسی با مشروب
علاوه بر تاثیراتی که در قسمت قبلی به آنها اشاره کردیم؛ برخی دیگر از عوارضی که افراد در اثر مصرف این دو ماده میتوانند تجربه کنند؛ شامل موارد زیر است. فراموش نکنید که این نشانه ها احتمالا بعد از چند دقیقه میتوانند بروز کنند؛ پس در صورت مشاهده آنها بهتر است سریعا فرد را به مراکز درمانی منتقل کنید.
- اوردوز و مسمومیت
- مرگ
- اختلال در تنفس
- آسیب به قلب و کبد
- اختلال در فشارخون
- خونریزی معده
- حالت تهوع و استفراغ
- بیهوشی
- بروز مشکلات قلبی
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- تشنج
این عوارض مختص زنان است. چرا که مردان از قرص اورژانسی استفاده نمیکنند. از طرفی به دلیل میزان چربی بالایی که بدن زنان نسبت به مردان دارد؛ تاثیر الکل روی بدن شان بیشتر بوده و بیشتر مستعد تجربه این مشکلات میباشند.
علت تداخل مصرف همزمان اورژانسی با مشروب
در مورد بیشتر داروها با الکل و یا با یکدیگر شاهد تداخل دارویی هستیم. پس طبیعتا باید پیش از مصرف هر دارویی در مورد تداخلات آن اطلاعات لازم را کسب کرده و حتما متخصص را نیز در جریان بگذاریم. اما اگر بخواهیم در مورد علت تداخل قرص اورژانسی با مشروب صحبت کنیم؛ باید به موارد زیر اشاره نماییم.
- الکل باعث تخریب آنزیم های کبدی شده و به بافت آن آسیب میزند؛ پس فردی که به صورت مداوم و حتی با قرص اورژانسی نیز الکل مصرف میکند؛ طبیعتا باید انتظار بروز مشکلاتی را داشته باشد. چرا که کبد مسئول جذب دارو هاست و اختلال در آن باعث میشود تا افراد از هیچ دارویی نتوانند استفاده کنند.
- از طرفی دیگر الکل بر کارکرد و ساختار مغز نیز اثر دارد. مصرف الکل منجر به افزایش مهارکننده های گاما آمینوبوتیریک اسید شده و سرعت ارسال پیام های عصبی را کاهش میدهد. در نتیجه منجر به کاهش مهارت های یادگیری، تفکر، حافظه و تصمیم گیری سریع هم میشود.
- جالب است بدانید که در برخی از داروها نیز مقداری الکل وجود دارد که غیرفعال بوده و تنها منجر به خواب آلودگی میگردد. به آنها ماده غیرفعال نیز گفته میشود. زمانی که الکل با چنین داروهایی مصرف شود؛ تاثیر الکل را بیشتر کرده و منجر به بروز نشانه های مسمومیت میگردد.
سخن پایانی
از آنجایی که نظرات متفاوتی در مورد مصرف همزمان اورژانسی با مشروب وجود دارد؛ بهتر است برای تاثیر بیشتر اورژانسی هم که شده، از الکل استفاده نکنید. همچنین در این مورد با یک متخصص نیز مشورت کرده و کمک بگیرید. در صورت مشاهده نشانه های غیرعادی با مصرف این دو ماده نیز، سریعا به مراکز درمانی مراجعه کرده و اقدام لازم را انجام دهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مصرف همزمان اورژانسی با مشروبات الکلی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.