خانواده ام بهم گیر میدن (چگونه محدودیت خانواده را برداریم )
خانواده ام بهم گیر میدن چیکار کنم ؟ بسیاری از جوانان و نوجوانانی که با خانواده زندگی میکنند؛ این مشکل را دارند. در واقع همه والدین به دلیل نگرانی و وضعیت جامعه، نسبت به فرزند خود بی توجه نبوده و به روش های مختلفی این اضطراب را ابراز میکنند. آنها تنها نمیخواهند که فرزندشان آسیبی ببیند. اما در بیشتر موارد، اینکار به روش اشتباهی انجام داده و نتیجه بدی هم میگیرند. در واقع آنها پیگیری میکنند تا فرزند خود را از خطر دور نگه دارند؛ در صورتی که اینکار باعث میشود تا فرزندشان از آنها بیزار شده و بیشتر پنهانکاری کنند. اگر شما هم در خانواده خود با این مشکل دست و پنجه نرم میکنید؛ بهتر است حتما از مشاوره خانواده کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه گیر دادن خانواده می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
خانواده ام بهم گیر میدن چیکار کنم؟
قطعا که نداشتن آزادی عمل و استقلال، مخصوصا به عنوان یک جوان، بسیار دشوار و ناراحت کننده است. در این دوران شما شور و انرژی زیادی دارید؛ که دوست دارید به روش های مختلفی آن را تخلیه کنید. اما زمانی که به طور مکرر با مخالفت های خانواده روبرو میشوید؛ این موضوع هم در شما کمرنگ شده و حتی علاقه خود را نسبت به خانواده نیز از دست میدهید.
باید بدانید که چنین رفتارهایی هم از گذشته شما نشات میگیرد و هم از کنترلگری خانواده. در واقع پیدا کردن علت این رفتار بسیار مهم است که میتواند مشکل را حل کند. در ادامه بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد. برای اطلاع از چگونگی اجازه گرفتن برای بیرون رفتن کلیک کنید.
صحبت کردن با آنها به صورت مستقیم
همانطور که پیش تر هم به آن اشاره شد؛ باید به صورت مستقیم با آنها صحبت کرده و علت را از خودشان جویا شوید. در این حالت یا شما قانع میشوید که نگرانی های آنها را جدی تر بگیرید و یا آنها را قانع خواهید کرد تا محدودیت کمتری را به شما اعمال کنند.
کمک گرفتن از روانشناس | خانواده ام بهم گیر میدن
کمک گرفتن از روانشناس نیز در این زمینه بسیار موثر است. چرا که روانشناس، بدون جانب گیری، هم دلایل شما و هم خانواده تان را گوش داده و در نهایت راهکار درستی به شما ارائه خواهد داد.
جلب کردن اعتماد آنها
اگر واقعا تصور میکنید که گیرهای آنها بی منطق و نادرست است؛ بهتر است اعتماد آنها را جلب کرده و حسن نیت خود را به آنها ثابت کنید. در واقع زمانی که خانواده ببینند که خودتان هم به درستی رفتار میکنید؛ حساسیت کمتری نشان خواهند داد.
صداقت | خانواده ام بهم گیر میدن
همواره با آنها صادق باشید و در مورد همه چیز به طور کامل به آنها توضیح دهید. در صورت پنهانکاری، حساسیت های آنها تشدید شده و سختگیری روی شما هم بیشتر میشود.
چرا خانواد ام بهم گیر میدن؟
شما احتمالا دنبال علتی هستید که خانواده به شما گیر میدهد. این موضوع برای هر خانواده ای متفاوت است. اما به طور کلی برخی از دلایلی که منجر به بروز چنین حالتی میشود؛ شامل موارد زیر است.
آنها کنترلگر هستند
یکی از اصلی ترین دلایلی که منجر به بروز چنین حالتی میشود؛ کنترلگری آنهاست. والدین کنترل گر ، حتی زمانی که شما هیچکاری نکنید هم بهانه ای برای گیر دادن پیدا میکنند. همه چیز در خانواده باید تحت کنترل والدین کنترلگر باشد. در این حالت مشکل از شما نبوده و بهتر است با آنها مجادله نکنید. تنها سعی کنید تا استقلال خود را به دست آورده و از طرفی اعتماد آنها را نیز جلب کنید.
در گذشته اشتباهی از شما سر زده است | خانواده ام بهم گیر میدن
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث میشود تا خانواده مدام به شما گیر دهند؛ اشتباهاتی است که خودتان در گذشته مرتکب شده اید. در واقع شما یکبار در گذشته، اعتماد آنها را خدشه دار کردید. به همین دلیل طبیعی است که نگران بروز مجدد آن باشند و یا بخواهند تا از شما محافظت کنند.
اضطراب و نگرانی زیادی دارند
در این حالت، اضطراب و نگرانی آنها ناشی از شرایط جامعه و خطرات احتمالی است. به طور کلی، هرچقدر هم که خانواده به شما اعتماد داشته باشند؛ بازهم نمیتوان منکر خطراتی شد که در جامعه وجود دارد.
شما تک فرزند بوده و یا شرایط خاصی دارید | خانواده ام بهم گیر میدن
گاهی به این دلیل که شما تنها فرزند خانواده هستید و یا شرایط خاصی دارید؛ والدین خود را موظف میدانند که از شما بیشتر محافظت کنند. به همین دلیل باید به آنها کمی هم حق بدهید و از دست شان ناراحت نشوید. شما تنها سرمایه آنها هستید که نمیخواهند آسیبی به شما وارد شود.
چگونه محدودیت خانواده را برداریم
اما میتوان تا حدی بر گیر دادن های خانواده غلبه کرد. نمیتوان آنها را به طور کامل تغییر داد و یا مجادله کرد. بهتر است با کمک روش های درست، این موضوع را در خانواده حل کنید. برای مثال:
مهارت های بیشتری کسب کرده و توانمند شوید
زمانی که خانواده شاهد این باشند که شما قادر باشید تا در شرایط مختلف از پس خود برآمده و بر مشکلات غلبه کنید؛ کمتر گیر داده و بیشتر اعتماد میکنند. از این رو بهتر است به یادگیری مهارت هایی بپردازید که در جامعه برایتان سودمند باشند.
مسئولیت پذیر باشید | خانواده ام بهم گیر میدن
مسئولیت کارهای اشتباه و درست خود را پذیرفته و دیگران را مقصر نکنید. برای اینکه خانواده آزادی بیشتری به شما بدهند؛ باید شاهد مسئولیت پذیری تان باشند.
رفتارهای هدفمند داشته باشید
رفتارهای شما در مقابل خانواده هدفمند باشد. باید نشان دهید که برای حضور در جامعه و دور شدن از آنها هدف مشخصی دارید.
تحکیم کردن روابط | خانواده ام بهم گیر میدن
از طرفی باید روی رابطه خود با خانواده کار کرده و به آنها اطمینان خاطر بدهید. زمانی که رابطه خوبی با خانواده داشته باشید؛ آنها نیز کمتر به شما گیر داده و رفتارهایشان بیشتر شکل حمایت میگیرد.
مشخص کردن حد و مرز
باید با والدین کنترلگرتان حد و مرز مشخصی داشته باشید. اجازه ندهید که آنها بیش از آزادی تان را گرفته و روی شما تسلط داشته باشند. در این حالت آینده خودتان به خطر خواهد افتاد.
سخن پایانی
با اینکه گیر دادن خانواده به شما، احتمالا شرایط سختی را برایتان ایجاد خواهد کرد؛ اما باید بدانید که این موضوع تا حدی به جا بوده و از طرفی میتوان به شکل درستی با آن برخورد نمود. تنها کافی است که در ابتدا علت را پیدا کرده و در مرحله بعدی به شکل درستی واکنش نشان دهید. در این مورد بهتر است تا از یک متخصص نیز کمک دریافت کنید. چگونه محدودیت خانواده را برداریم.
برای دریافت مشاوره در زمینه گیر دادن خانواده می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.