اعتیاددرمان و ترک اعتیاد

برخورد با افراد در حال ترک ( برای معتاد در حال ترک چکار کنیم؟)

برخورد با افراد در حال ترک بسیار موضوع حساسی است که البته در بیشتر موارد دست کم گرفته می‌شود. گاهی همین رفتارهای اشتباه در دوران ترک است که باعث می‌شود فرد معتاد دوباره مصرف را شروع کرده و یا به طور کلی تمایلی به ترک مجدد نداشته باشد. فراموش نکنید که آنها به اندازه کافی، از این موضوع ناراحت و آسیب دیده هستند. شما به عنوان یکی از اطرافیان فردی که می‌خواهد این فرایند را آغاز کند؛ باید همراه و حمایتگر باشید و نکاتی را رعایت کنید. در این زمینه بهتر است با یک مشاوره ترک اعتیاد نیز مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد در حال ترک بودند می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

اهمیت چگونگی برخورد با افراد در حال ترک

اهمیت چگونگی برخورد با افراد در حال ترک

همواره تصور می‎شود که این خود فرد است که باید برای شروع اراده کرده و قدم بردارد و یا به اصطلاح خودش بخواهد. در صورتی که ترک اعتیاد کاملا یک فعالیت جمعی و خانوادگی است. اگر فرد تصمیم به ترک گرفته؛ اما همچنان شاهد مصرف خانواده اش باشد و یا اطرافیان از نظر مالی و روانی او را حمایت نکنند؛ طبیعتا او نیز از ترک کردن منصرف شده و یا مصرف مواد را از سر می‌گیرد. فارغ از مسائل مالی که بخش مهمی از فرایند ترک اعتیاد است؛ خانواده باید در مراحل مختلف در کنار فرد بوده و به او کمک کنند.

مشاهدات به وضوح نشان داده اند؛ افرادی که در طی ترک اعتیاد، همراه با خانواده خود بودند؛ سریع تر این دوران را پشت سر گذاشته کمتر احتمال دارد که دوباره برای ترک اعتیاد مراجعه کنند. این موضوع به وضوح نشان دهنده تاثیر خانواده و اطرافیان در این دوران است. برای اطلاع از راه های تشویق معتاد به ترک کلیک نمایید.

برخورد با افراد در حال ترک چگونه است؟

چگونگی برخورد با افراد در حال حرکت

یکی از عوامل محرک برای ترک افراد معتاد، رفتارهای دیگران است. اما آنان در دوران ترک، نسبت به این موضوع بیشتر حساس شده و ممکن است با کوچک ترین واکنش اشتباهی از سمت دیگران، ترک را به طور کلی متوقف کند. و یا برعکس، انگیزه او برای ترک بیشتر شود. از این رو در این قسمت به توضیح راهکارهایی خواهیم پرداخت که می‌توانند تاثیر مثبتی در برخورد با افراد در حال ترک داشته باشند.

مهربانی با آنها

یکی از اولین قدم ها در برخورد با افراد در حال ترک ، این است که به آنها نشان دهید که برای شما مهم هستند و به آنها اهمیت می‌دهید. رفتار با آنها نیاز به صبر زیادی دارد. ممکن است رفتاری از خود نشان دهند که از کوره در بروید. اما شما نباید مانند دیگران به آنها توهین کرده و یا تحقیر و سرزنش کنید. او را بپذیرید و حتی سعی او را ببخشید.

صحبت کردن و گوش کردن به حرفهایشان | برخورد با افراد در حال ترک

در برخورد با افراد در حال ترک ، همه افراد تمایل به نصیحت کردن دارند؛ اما هیچکس شنونده حرف های آنان نیست. از این رو سعی کنید به همان اندازه که با آنها صحبت می‌کنید؛ به حرف هایشان نیز گوش دهید. این مکالمه و تعامل باید به دور از قضاوت و بی احترامی باشد. از طرفی در ابتدا مطمئن شوید که او واقعا به حرف زدن با شما تمایل دارد.

ثابت قدم بودن

یکی دیگر از موضوعاتی که در برخورد با افراد در حال ترک باید رعایت کنید؛ این است که انگیزه خود را از دست نداده و ثابت قدم باشید. در برخی موارد، آنها تلاش می‌کنند تا شما را منصرف کنند. اما شما نباید پا پس کشیده و ناامید شوید. بلکه صبوری کنید و انرژی خود را در این مسیر حفظ نمایید. برای اطلاع از چگونگی نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد کلیک نمایید.

رفتارهای قابل پیش بینی از خودتان بروز دهید | برخورد با افراد در حال ترک

در برخورد با افراد در حال ترک متوجه خواهید شد که آنها کاملا غیرقابل پیش بینی هستد؛ اما شما نباید با آنها مقابله به مثل کرده و اینطور رفتار کنید. سعی کنید حرف و عملتان یکی باشد. چرا که اتفاقات غیرمنتظره منجر به استرس آنها شده و ممکن است از لحاظ روانی آنها را بهم بریزد.

بروز نگرانی و محبت بی قید و شرط

به آنها نشان دهید واقعا نگرانشان هستید و محبت تان بی قید و شرط است. در چنین شرایطی، والدین به دلیل فشاری که متحمل شده اند؛ دیگر نمی‌توانند به فرد در حال ترک مانند گذشته محبت کنند. و یا به او می‌گویند که اگر ترک کنی دوباره تورا دوست خواهیم داشت. اما اینکار اشتباه است. چرا که او باید متوجه شود که وجودش برای شما ارزشمند بوده و شما در حال او را دوست می‌دارید.

از تغییر کردن حمایت کنید | برخورد با افراد در حال ترک

در مورد تغییرهایش به او بازخورد داده و نسبت به این موضوع بی تفاوت نباشید. برای مثال به او بگویید که چقدر از این تغییر خوشحال هستید و به او کمک خواهید کرد. قطعا انگیزه شما برای تغییر کردن بیشتر از انگیزه او خواهید بود. اما او هم باید ببیند که شما آماده هستید و همچنین این تغییر برایتان مهم است. از این رو این موضوع را به طور واضح به او نشان دهید. برای آشنایی با نقش خانواده در ترک اعتیاد کلیک نمایید.

آنها را به حال خودشان بگذارید

آزاد گذاشتن آنها به این معنا نیست که به طور کلی بی تفاوت بوده و اصلا اهمیتی به این موضوع ندهید. بلکه نباید به آنها فشار زیادی وارد کرده و موضوعی را تحمیل کنید. باید اجازه دهید تا آنها به روش خود با این موضوع کنار آمده و به تدریج تغییر کنند.

حتما از یک متخصص کمک بگیرید | برخورد با افراد در حال ترک

بیماران معتاد، مشکلات روانی زیادی را در دوران ترک و بعد از آن تجربه می‌کنند که ممکن است که شما نحوه واکنش درست به آنها را ندانید. از این رو بهتر است حتما با یک متخصص مشورت کرده و از او کمک بگیرید. در این دوران حضور یک روانشناس می‌تواند بسیار کمک کننده و موثر باشد و هم به شما و هم به فرد معتاد کمک کند.

سخن پایانی

یکی از مراحل سخت در فرایند ترک اعتیاد، نحوه برخورد با افراد در حال ترک می‌باشد. چرا که آنها بسیار حساس و آسیب پذیر بوده و ممکن است به راحتی با هرفردی ارتباط نگیرند. از این رو اگر شما فرد مورد اعتماد او در خانواده هستید؛ حتما موارد بالا را رعایت کرده و از یک متخصص نیز در این زمینه کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد در حال ترک بودند می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره