خانوادهزوج و خانواده

مرگ مادر (محرومیت از مادر)

مرگ مادر و از دست دادن او، یکی از سخت ترین تجربیاتی است که یک نفر می‌تواند در زندگی اش داشته باشد. به طور کلی از دست دادن بار سنگینی بوده و هیجانات منفی زیادی را با خود به همراه خواهد آورد. نحوه برخورد افراد با این موضوع، به عوامل مختلفی بستگی دارد. از طرفی این تجربه ای در زندگی نیست که در مورد آن اطلاعاتی داشته و یا بتوانید دوباره به آن برگردید. اما اگر در موقعیتی قرار دارید که احتمالا مادر خود را به زودی از دست خواهید داد؛ باید خود را برای آن آماده کرده و به این شرایط فکر کنید. از طرفی، اگر در سوگ مادر هستید؛ این مقاله برای کنارآمدن ساده تر با این موضوع، به شما کمک خواهد کرد. برای دریافت مشاوره فردی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مرگ مادر می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

مرگ مادر

بیشتر افرادی که مادر خود را از دست داده اند؛ بیان می‌کنند که مرگ مادر ، چیزی متفاوت تر از هر سوگی است که در زندگی تجربه کرده اید. پس طبیعی است که در چنین شرایطی، واکنش های مختلفی از خود نشان داده و مسائل زیادی را تجربه کنید. نباید انتظار داشته باشید تا چنین چیزی را به سرعت فراموش کرده و خیلی راحت با آن کنار بیایید. مواجهه با چنین چیزی، آن هم به صورت ناگهانی، همه چیز را سخت تر خواهد کرد. برای همه ما، مادر موجودی مقدس بوده و احساس می‌کنیم که نامیراست. به همین دلیل است که مرگ او برای ما متفاوت خواهد شد. اگر در معرض چنین چیزی هستید؛ اصلا به خودتان سخت نگرفته و اجازه دهید که احساسات مختلف را تجربه نمایید. برای اطلاع از چگونگی دلداری دادن به سوگوار کلیک کنید.

مرگ مادر نوزاد و محرومیت از داشتن او

مرگ مادر نوزاد

تمام توضیحاتی که تاکنون در مورد مرگ مادر داده شد؛ برای بزرگسالانی است که از سلامت روانی برخوردار بوده و می‌دانند که در حال تجربه چه چیزی هستند! اما نکته جالب اینجاست که حتی نوزادان نیز از مرگ مادر تاثیر گرفته و در آینده مشکلاتی را تجربه خواهند کرد. یک نوزاد، بیش از هرچیز دیگری به مادر نیاز دارد. و در عدم حضور مادر، او احتمالا چند مراقبه شده و احساس امنیت خود را نسبت به جهان از دست خواهد داد. به طور واضح تر، احساس دلبستگی در او به درستی شکل نگرفته و همواره یک خلا درونی همراه او خواهد بود. حتی اگر چنین نوزادی، در بهترین حالت ممکن هم بزرگ شود؛ بازهم فقدان مادر در زندگی او ، کاملا مشخص خواهد بود. برای آشنایی با مراحل سوگ کلیک نمایید.

مرگ مادر چه تاثیری بر افراد دارد؟

همانطور که گفته شد؛ افراد بعد از مرگ مادر ، احساسات مختلفی را تجربه می‌کنند. این واکنش های احساسی و هیجانی در افراد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال اینکه تا چه اندازه از سلامت روان برخوردار هستند. و یا اینکه مرگ مادرشان چطور بوده است! سن آنها، شرایط جسمانی، محیط و… همگی می‌توانند در این زمینه موثر باشند. واکنش هایی که در چنین شرایطی، باید انتظارش را داشته باشید؛ شامل موارد زیر است. برای اطلاع از چگونگی کنار آمدن مرگ عزیزان کلیک نمایید.

  • شوکه کردن آنها
  • بی حس شدن
  • باور نکردن
  • احساس گیجی و سردرگمی
  • بروز مشکل در تمرکز کردن
  • خشمگین شدن
  • تاثیرات جسمانی
  • بروز مشکلات گوارشی
  • از دست دادن انرژی
  • عصبی شدن
  • بروز اختلالاتی در خواب
  • تغییر وزن به شکل محسوس
  • ابتلا به مشکلات روانی مثل افسردگی، اختلال هراس و استرس پس از سانحه بعد از مرگ مادر

اگر در زمانی که مادر فرد فوت می‌کند؛ سن او بالای 70 سال باشد؛ حتی ممکن است شاهد بروز  مشکلات اساسی تر مانند اپیزودهای شیدایی، بروز فوبیا، اعتیاد به مصرف الکل و اختلال اضطراب فراگیر باشید.

بهترین روش ها برای کنارآمدن با مرگ مادر کدام اند؟

کنارآمدن با مرگ مادر

اما چطور می‌توان با چنین چیزی کنار آمد؟ یا اصلا ممکن است که مرگ مادر به طور منطقی برخورد کرد؟ برخی تصور می‌کنند که بیقراری کردن در چنین شرایطی، نشانه ضعف بوده و یا کار درستی نیست. در صورتی که باید به طور کامل مراحل سوگ را پشت سر گذاشته و بدانید که در مورد بروز احساسات تان، منطقی وجود ندارد. حتی اگر اطرافیان تان هم در چنین شرایطی هستند؛ می‌توانید با این روش ها به آنها کمک کنید.

سرکوب نکردن احساسات و عزاداری کردن

اولین و مهم ترین نکته، این است که احساسات خود را سرکوب نکرده و عزاداری کنید. اگر نیاز دارید؛ گریه کنید، جیغ بزنید یا با دیگران صحبت کنید. هرچیزی را که تجربه می‌کنید؛ بروز داده و از هیجانات خود ترسی نداشته باشید. دیگران را نادیده گرفته و به موقع، ناراحتی خود را ابراز کنید.

صحبت کردن در مورد خاطراتان با افراد دیگر

حتی می‌توانید با دیگران، مخصوصا با افرادی که با شما احساسات مشترکی دارند؛ در این زمینه صحبت کنید. مخصوصا صحبت کردن با خواهر و برادرانتان که دقیقا با شما در یک موقعیت هستند؛ کمک بزرگی خواهد کرد. بهتر است بیشتر در مورد خاطرات شادتان با یکدیگر صحبت کنید تا احساس حسرت، در شما بیشتر نشود.

اجازه دهید دیگران در کنارتان باشند

بیشتر افراد در چنین شرایطی، ترجیح می‌‎دهند تنها باشند. با اینکه تنهایی تحمل همه چیز را دشوارتر می‌کند. از این رو به دیگران اجازه دهید تا در کنار شما بوده و کمک کنند.

کاری را به یاد آنها انجام دهید

بهتر است یاد مادر را زنده نگه دارید. اینکار منجر به آرامش بیشتر در وجود خودتان نیز خواهد شد. برای مثال از مادر یک یادبود در خانه بگذارید. به یاد او یک نهال بکارید و به آن رسیدگی کنید. کارهای خیر را با نام او انجام داده و به طور کلی در شرایط مختلف، به یادش باشید.

زمان دادن به خود

برای اینکه از این حالت خارج شوید؛ اصلا فشار زیادی به خود وارد نکرده و اجازه دهید تا پروسه طبیعی آن طی شود.

سفر کنید و کمی از محیط فاصله بگیرید

یکی دیگر از روش هایی که در این زمینه بسیار موثر است؛ سفر کردن و دور شدن از محیط غمناک است. مادامی که در خانه ای هستید که مادر خود را در آن از دست داده اید؛ درد می‌کشید. پس بهتر است کمی از این محیط فاصله بگیرید.

ورزش کنید

در دوران سوگواری خود، ورزش کنید و یا حداقل، فعالیت جسمانی داشته باشد. با اینکار هورمون های شادی بخش در مغزتان ترشح شده و احساسات بهتری را تجربه خواهید کرد.

از روانشناس کمک بگیرید

در این مورد حتما با یک روانشناس هم مشورت کرده و کمک تخصصی نیز دریافت کنید. هیچکس به اندازه یک روانشناس در این دوران به شما کمک نخواهد کرد.

سخن پایانی

فراموش نکنید که نمی‌توان عزیز از دست رفته را زنده کرد و یا زمان را به عقب برگرداند. اما می‌توان با کمک روش هایی، زندگی را در این شرایط قابل تحمل تر کرد. به هرحال این سونوشت همه ماست و باید به آن فکر کرده و خود را آماده نمود. با کمک روش هایی که در بالا گفته شد؛ ساده تر به روال عادی زندگی بازخواهید گشت. در این مورد بهتر است با یک روانشناس نیز مشورت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مرگ مادر می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره