کنار آمدن با مرگ عزیزان چیست؟
کنار آمدن مرگ عزیزان یکی از سختترین کارهایی است که تجربه خواهید کرد. قطعا که کنار آمدن با مرگ هیچگاه آسان نیست. مخصوصا کسی که یکی از نزدیکان شما بوده است. افراد مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته و واکنشهای متفاوتی نسبت به این موضوع از خود نشان میدهند. اما در نهایت باید در این مورد به پذیرش رسید. چرا که مرگ امری طبیعی بوده و برای همه اتفاق خواهد افتاد. شما نمیتوانید تا پایان عمر با غم و اندوه ناشی از این اتفاق زندگی کنید. به همین دلیل بعد از مرگ یک عزیز، زمان کافی را به خود داده و در این مورد حتما از یک مشاور نیز کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کنار آمدن با مرگ عزیزان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
کنار آمدن با مرگ عزیزان
تحمل مرگ عزیزان به معنی فراموشی بلافاصله و یا بی تفاوتی نسبت به این موضوع نیست. بلکه شما باید به طور کلی موضوع مرگ را بپذیرید و سعی کنید تا با نبود یک نفر کنار بیایید. البته که سوگواری کردن امری کاملا طبیعی و حتی ضروری است. اما نکته مهم اینجاست که بتوانید به موقع از این موضوع گذر کنید. غم و ناراحتی ، همواره مدت زمان بیشتری در وجود شما خواهد ماند و البته پیامدهای بیشتری هم ایجاد میکند. به همین دلیل کنار آمدن به موقع با آن از اهمیت زیادی برخوردار است. برای اطلاع از راه های دلداری دادن به سوگوار کلیک نمایید.
مراحل گذر از مرگ عزیزان
بهتر است در ابتدا برای کنار آمدن با مرگ عزیزان ، مراحل سوگواری را شناخته و بدانید که در کدام مرحله قرار دارید. این نکته را در نظر داشته باشید که این مراحل تنها در مورد مرگ نیست و به طور کلی برای هرگونه فقدان و نبودنی ممکن است چنین مراحلی را تجربه نمایید.
انکار: در این مرحله فرد به طور کلی مرگ را انکار کرده و یا میگوید که اصلا چنین اتفاقی نیوفتاده است.
خشم : در مرحله خشم، افراد به دنبال مقصر هستند و تصور میکنند که خودشان و یا دیگران مسبب چنین چیزی هستند.
چانه زنی: بازماندگان به دنبال راهی هستند تا این موضوع را جور دیگری پیش ببرند. برای مثال اگر اینطور نبود؛ چنین اتفاقی نمیافتاد.
افسردگی: غم و اندوه زندگی فرد را فلج کرده و فرد به غیر افسردگی هیچ حالت دیگری را تجربه نمیکند.
پذیرش: آخرین مرحله پذیرش است که در آن فرد مرگ را پذیرفته و به زندگی عادی خود برمیگردد.
برای کنار آمدن با مرگ عزیزان چیکار کنیم؟
با اینکه طی کردن این مراحل و به طور کلی تجربه ناراحتی طبیعی است و نباید این موضوع را سرکوب کرد؛ اما با استفاده از روش هایی میتوان پیامدهای ناشی از این موضوع را به حداقل رسانده و این دوران را راحت تر طی نمود. در این قسمت به توضیح این روش ها خواهیم پرداخت.
حضور در مراسم ها
برخی از افراد به دلیل درد و ناراحتی که در این مراسمات تجربه میکنند؛ هیچگاه در آنها حضور نیافته و ترجیح میدهند که به طور کلی شاهد این فرایند نباشند. در صورتی که اینکار به تنهایی بسیار کمک کننده است. شما زمانی که شاهد این هستید که فردی به خاک سپرده میشود؛ راحت تر با مرگ او کنار خواهید آمد.
احساسات تان ابراز کنید
جلوی گریه کردن خود، گوش کردن به موزیک های غمگین و انجام چنین کارهایی را نگیرید. احساسات خود را به هر شکلی که هست ابراز کرده و نگران قضاوت های دیگران نباشید. هر فردی روش منحصر به فردی برای ابراز کردن احساساتش دارد. همین کارها باعث میشود تا به مرور زمان احساس سبکی بیشتری بکنید.
صحبت در مورد این موضوع
اگر تمایل به صحبت کردن در مورد خاطرات و یا حتی احساسات تان را دارید؛ اینکار را حتما انجام دهید. حتی اگر کسی نیست تا به حرف هایتان گوش دهد؛ در مورد آنها بنویسید. حتی نوشتن بیشتر از صحبت کردن، کمک کننده است.
حفظ خاطرات خود
حتی میتوانید یاد و خاطره او را با کاشتن یک ودرخت به نام او، انجام کارهای خیریه و شرکت در فعالیت های ورزشی و… حفظ کنید. در برخی از موارد، افراد نگران این هستند که عزیز از دست رفته خود را فراموش کنند. اما همیشه میتوان به یاد او بود.
در یک جعبه یا پوشه خاطرات شخصی تان را نگه دارید
نباید خاطراتی را که با عزیز از دست رفته دارید؛ از بین ببرید. میتوانید فایل یا پوشه ای مربوط به او درست کرده و عکس ها و حتی نوشته های خود را در آن نگه دارید. گهگاه به آن سر بزنید و خاطرات خود را مرور نمایید.
از یک گروه پشتیبانی کمک بگیرید
در مورد تحمل مرگ عزیزان ، حتما در یک گروه پشتیبانی قرار گرفته و سعی کنید در جمع باشید. منظور از گروه پشتیبانی، افرادی هستند که میتوانند از نظر عاطفی شما را حمایت کنند. این گروه میتواند، خانواده، دوستان و یا حتی شرکت کردن در جلسات گروه درمانی باشد. اما به هرحال مهم است که تنها نمایند.
به روانشناس مراجعه کنید
در مورد کنار آمدن با مرگ عزیزان و پشت سر گذاشتن فرایند سوگ، هیچ چیزی کمک کننده تر از مراجعه به روانشناس نیست. چرا که او با توجه به شرایط شخصی شما، راهکار خواهد داد.
علائم ناشی از تحمل مرگ عزیزان
برخی از علائم ناشی از آنند که فردی در حال پشت سر گذاشتن دوران سختی در زندگی است. در واقع کنار آمدن با مرگ عزیزان نیز با بروز نشانه هایی همراه است که هرچقدر هم که تلاش کنید آنها را سرکوب کنید؛ بازهم بروز خواهند کرد. برخی از آنها شامل موارد زیر هستند. برای اطلاع از راه های کنار آمدن با مرگ و غم از دست دادن همسر کلیک نمایید.
- شوک و ناباوری
- احساس غمگین بودن
- داشتن احساس گناه
- عصبانی بودن
- ترسیدن
- احساس خستگی
- حالت تهوع
- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
- کاهش یا افزایش وزن
- اختلال در خواب
سخن پایانی
در فرایند کنار آمدن با مرگ عزیزان ، هیچکاری بهتر از مهربان بودن با خود نیست. شما در حال تجربه کردن یک بحران هستید و در این دوران نباید انتظار زیادی از خودتان داشته باشید. این موضوع کاملا طبیعی بوده و هر فردی با روش خودش با آن کنار خواهد آمد. از این رو علاوه بر انجام اقداماتی که در بالا به آنها اشاره شد؛ حتما از یک متخصص کمک گرفته و این موضوع را دست کم بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کنار آمدن با مرگ عزیزان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.