ازدواجزوج و خانواده

مشاوره ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج می‌تواند همان ابتدای رابطه و یا حتی بعد از گذاشتن قول و قرارهایمان هم دریافت شود. شاید بزرگ‌ترهای ما مشاوره ازدواج نگرفته باشند و از زندگی های مشترک‌شان راضی باشند، اما هر کسی در طول زندگی با مسائلی روبرو می‌شود و باید برای رفع آن‌ها چاره‌ای بیاندیشد. به دلیل پیچیده تر شدن مشکلات این روزگار، شما باید برای شروع زندگی مشترک‌تان دقت بیشتری به خرج دهید. همخوانی خانواده‌ها از نظر فرهنگی، مالی و تحصیلی؛ خواسته‌ها و توقعات دختر و پسر از همسرشان؛ انتخاب محل زندگی و سبک زندگی؛ شغل و جایگاه اجتماعی همسر؛ فرزندآوری و مسائل تربیتی؛ نیازهای جسمی و روانی زن و مرد ….. از جمله مباحثی است که اختلاف نظر در مورد یکی از آن‌ها می‌تواند زندگی مشترک‌تان را دچار آشوب کند. پس مراجعه به متخصصان ازدواج و خانواده جهت بررسی جوانب مختلف شخصیتی و خانوادگی ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید : مشاوره خانواده

مشاوره قبل از ازدواج چرا ضروری است؟

مشاوره ازدواج یکی از راه‌هایی است که به افراد کمک می‌کند قبل از شروع زندگی مشترک به شناخت بهتری از یکدیگر دست یابند و از همان ابتدا رابطه سالمی را شکل دهند. در جلسات مشاوره موضوعات گوناگونی مورد بررسی قرار می گیرد؛ که در اکثر موارد موضوعی که مراجع به خاطر آن به در مانگر مراجعه می کند با مشکلی که در واقع با آن روبرو است یکی نیست.

بیشتر بخوانید :  مشاوره ازدواج تلفنی

در شکل زیر در ردیف بالا می بینید که بیشتر مراجعان به ترتیب بابت چه مسائلی به درمانگران مراجعه می کنند و یا به طور کلی از چه مسئله ای در زندگیشان شکایت دارند. ( کودکان ، مسائل مربوط به کار، ارتباط با همسر، مشکلات مالی، شکست عاطفی و خیانت، مشکلات قانونی، والدین ) اما در جلسات مشاوره ازدواج مختصصان بعد از بررسی های به عمل آمده و مصاحبه با گروه های مختلفی که به دنبال حل مشکلاتشان بوده اند به این موضوع پی بردند که درمانجویان آگاهی لازم نسبت به مسائلشان را ندارند چرا که پس از بررسی مشخص می شد که مسئله آنها آن چیزی نیست که فکر می کنند و مشکل اصلی آنها متفاوت است که در ردیف پایین به ترتیب مسائل واقعی که درمانجویان درگیر آن هستند نشان داده شده است.

بیشتر بخوانید : روانشناسی ازدواج

 

چه زمانی به مشاوره ازدواج نیازهست؟

سوالات زیر را از خود و همسرتان ( کسی که قصد ازدواج با او را دارید) بپرسید :

آیا در سن پایین ازدواج می‌کنید؟

آیا  اختلاف سنی شما و همسرتان بیشتر از پنج سال است؟

آیا شخص شما از لحاظ مالی به استقلال کامل رسیده اید؟

آیا والدینتان از یکدیگر طلاق گرفته اند؟

آیا شما و همسرتان از لحاظ عقیدتی و فرهنگ خانوادگی با هم متفاوت هستید؟

آیا با همسرتان در مورد مسائل مختلف بحث و جدل دارید ؟

آیا به شخص دیگری به غیر از همسرتان فکر می کنید؟

آیا حس عصبانیت و خشم نسبت به همسرتان بعضی مواقع پیدا می کنید؟

آیا باور دارید که رابطه شما با همسرتان یک رابطه عمیق نیست ؟

اگر به سه سوال از سوالات بالا جواب بله داده اید، شما دارای احتمال طلاق بالا می باشید. این به این معنا نیست که شما به طور حتمی طلاق می گیرید ولی ادامه زندگی مشترک برای شما پیچیده و دشوارتر خواهد بود. درمانگر ازدواج در جلسات مشاوره ازدواج به شما کمک می کند تا رابطه و زندگی مشترک بهتریی را تجربه نمایید.

بر اساس تحقیقات انجام شده تنها 28 درصد افراد قبل از شروع زندگی مشترک از مشاوره ازدواج استفاده می کنند و این آمار برای زوج هایی که بین 5 تا 10 سال زندگی مشترکشان می گذرد به بیشترین مقدار خود خواهد رسید. دلایلی که سبب می شود زوجین با وجود آگاهی از مشکلاتی که دارند باز هم به درمانگر مراجعه نکنند.

تاثیر مشاوره ازدواج چقدر است؟

در اکثر مطالعات انجام شده در مورد نحوه نتیجه بخشی و تاثیر مشاوره ازدواج بر زندگی مشترک می بینید که در طولانی مدت در 90 درصد موارد نتیجه بخش می باشد. اگر این تحقیقات انجام شده را با دقت بیشتر مورد بررسی قرار دهیم خواهیم دید که المان هایی وجود دارد که نشان می دهد مشاوره قبل از ازدواج بر روی یک زوج تاثیر پذیری بیشتری دارد و یا تاثیر گذار نخواهد بود. در ادامه به طور مختصر باین موارد اشاره شده است

کدام زوج ها می توانند نتیجه بهتری از مشاوره ازدواج بگیرند ؟

بر اساس تحقیقات انجام شده المان های زیر به شما کمک می کند تا متوجه شوید مشاوره ازدواج برای شما نتیجه بخش خواهد یا خیر . اگر المان های زیر را دارید، احتمال نتیجه بخشی مشاوره قبل از ازدواج بر روی شما بیشتر است :

– زوج های جوان

-زوج هایی که هنوز عاشق همدیگر هستند

-زوج هایی که پذیرش درمان و تغییر را دارند

-زوج هایی که عیب های خود را می بینند

کدام زوج ها از مشاوره ازدواج نتیجه کمتری خواهند گرفت؟

اگر المان های زیر را بیشتر در خود می بینید؛ احتمال تاثیر گذاری مشاوره ازدواج بر روی شما کمتر است. این جمله به این معنا نمی باشد که باید از زندگی مشترک خود دست بکشید اما باید انتظارهای واقع بینانه ای داشته باشید.

-زوج هایی که زمان خیلی طولانی از مشکلشان می گذرد.

-زوج هایی که طلاق گرفته اند.

-زوج هایی که رابطه خود را از دست رفته می دانند

-ازدواج با کسانی که معتاد به مواد مخدر، الکل و پورنوگرافی و … می باشند.

نکاتی شنیدنی از درمانگران آواژه

اگر فکر می کنید که در زندگی مشترک یا با شخصی که قصد ازدواج با وی را دارید، دچار مشکل شده اید. بهترین کار ارجاع هرچه سریعتر به متخصص مشاوره ازدواج می باشد. پرداخت هزینه مالی و زمانی برای حل کردن این موضوع در آینده بیشتر از آنکه فکرش را هم بکنید برای شما به صرفه خواهد بود. چرا که حل این مشکل در آینده علاوه بر پیچیده تر شدن موضوع نیازمند صرف هزینه مالی و زمانی چندین برابر خواهد بود. با مراجعه به درمانگران متخصص در زمینه ازدواج می توانید نتیجه را هر چه سریعتر در زندگی شخصی خود مشاهده نمایید.

بیشتر بخوانید : ملاک انتخاب همسر

راه های تشخیص درمانگر مناسب برای مشاوره ازدواج

تصمیم‌گیری برای ازدواج مسئله‌ای بسیار حساس و مهم است و مشاوره گرفتن در مورد آن حساسیت و دقت بیشتری می‌طلبد. برای اینکه بتوانید روانشناس مناسبی را برای ازدواج انتخاب نمایید به وجود فاکتورهای زیر دقت کنید.

دارا بودن تحصیلات از دانشگاه های معتبر

قبل از اینکه برای مشاوره ازدواج نزد یک متخصص مراجعه کنید به تحصیلات او دقت نمایید. روان شناسان بالینی در گرایش خانواده و سایر روانشناسانی که دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد هستند و در حوزه زوج درمانی فعالیت می‌کنند بهترین گزینه‌هایی هستند که می‌توانید برای دریافت مشاوره ازدواج نزد آن‌ها مراجعه کنید.

تجربه و سابقه فعالیت در حوزه مشاوره ازدواج

در جلسات مشاوره ازدواج روانشناسان و مشاوران به مرور زمان تلاش می‌کنند حوزه‌های فعالیت خود را محدودتر کرده و در زمینه‌های خاصی خدمات مشاوره و درمان را ارائه دهند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند به‌طور حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر روی موضوعات تمرکز کنند و در نهایت موفق‌تر عمل نمایند. از همین رو تلاش کنید حوزه فعالیت متخصص موردنظر خود را بررسی نمایید و ببینید آیا در زمینه ازدواج فعالیتی داشته است یا خیر. توجه داشته باشید که صرفاً داشتن تحصیلات نمی‌تواند از نظر تجربی به افراد کمک کند.

بیشتر بخوانید : انگیزه ازدواج

معرفی سایر خدمات مشاوره قبل از ازدواج

روانشناسان برای ارائه مشاوره ازدواج علاوه بر برگزاری جلسات فردی یا زوجی و صحبت کردن در مورد موضوعات مختلف از روش‌های مختلفی کمک می‌گیرند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دو مورد زیر اشاره کرد.

انجام انواع تست‌های روان‌شناختی و شخصیتی

برخی روان شناسان برای کسب شناخت بهتر از دو طرف و دادن پیش آگهی در مورد میزان سازگاری آن‌ها با یکدیگر از تست‌های روان‌شناختی نظیر آزمون‌های شخصیت استفاده می‌کنند. این آزمون‌ها می‌توانند ویژگی‌های باثبات فردی هریک از شما را آشکار کرده و به شما نشان دهد تا چه حد می‌توانید با یکدیگر تعامل مثبت داشته باشید.

اجرای جلسه گروهی برای مشاوره ازدواج

برخی از روانشناسان به زوجین پیشنهاد می‌دهند در جلسات گروهی شرکت کنند که زوج‌های جوان دیگری نیز در آن حضور دارند. در این جلسات افراد از معیارها و ملاک‌های خود صحبت می‌کنند و درمانگر نیز تلاش می‌کند جلسات مشاوره قبل از ازدواج را به سمت اهداف معینی هدایت نماید. تبادل اندیشه‌ها کمک می‌کند افراد ذهنیت بازتری نسبت به ازدواج پیدا کنند و ارزش‌های شخصی خود را بیشتر بشناسند.

موانع دریافت مشاوره ازدواج

استفاده از خدمات مشاوره قبل از ازدواج برای همه زوجین کار آسانی نیست. برخی افراد وقتی به مراجعه نزد روانشناس فکر می‌کنند دچار ترس و اضطراب می‌شوند. آن‌ها ممکن است فکر کنند مسائلی در جلسات فاش می‌شود که آن‌ها برای آن آماده نیستند. در این شرایط بهترین راه‌حل این است که ابتدا نظرات فرد مقابل را در مورد جلسات جویا شده و سعی کنید اطلاعات خود را در زمینه خدماتی که دراین‌باره ارائه می‌شود بالا ببرید. هم‌چنین می‌توانید در مورد این نگرانی‌ها نیز با روانشناس صحبت کنید و در مورد نحوه آماده کردن فرد مقابل از او کمک بگیرید. اگر یکی از طرفین برای مراجعه رضایت ندارد به‌جای صرف نظر کردن از این کار می‌توانید از جلسات مشاوره فردی استفاده نمایید. 

شما میتوانید تنها با یک تلفن از خدمات تخصصی مرکز مشاوره روانشناسی آواژه بهره مند شوید. جهت رزرو و شروع درمان با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره تلفنی با موبایل کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

برای دریافت مشاوره ازدواج حتما باید دو نفری مراجعه کرد؟

ترجیحا جلسات مشاوره باید با مراجعه هر دونفر برگزار شوند تا عقاید هردوطرف و الگوهای رفتاری آن‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. با این حال در شرایط خاص مثل زمانی که یکی از طرفین راضی به استفاده از خدمات مشاوره نیست یا زمانی که مسائل شخصی خاصی برای یکی از طرفین وجود دارد می‌توان قبل از جلسات دونفره از مشاوره انفرادی کمک گرفت.

بهترین روانشناس برای مشاوره قبل از ازدواج چه کسی است ؟

در این مقاله به شما توضیح داده شده که چگونه بهترین مشاوره ازدواج را انتخاب کنید.

کدام تست ها برای مشاوره ازدواج خوب است؟

تست شخصیت و نئو بهترین تست ها برای مشاوره ازدواج می باشند. شما می توانید به صورت آنلاین در همین سایت تست را انجام دهید. 

10 Comments

  1. بهترین مقاله ای بود که در مورد مشاوره ازدواج تا حالا خونده بودم واقعا ممنون از سایته خوبتون

  2. بهترین مقاله ای بود که در مورد مشاوره ازدواج تا حالا خونده بودم
    واقعا ممنون از سایته خوبتون

  3. من تو زندگی مشترکم بعد از ازدواج به مشکل خوردم ولی واقعا همینطور که گفته بودید جدیش نگرفتم واقعا آخرش خیلی گرون برام تموم شد.

    1. همه ما ادما تجربه های خوب و بد داریم. برای مقابله با مسائل آتی میتونید از این تجربه ها استفاده کرده و در صورت نیاز قبل از آن که دیر شود مشاوره ازدواج بگیرید.

    1. پریا جان مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کنه تا با دید بازتری نسبت به تصمیم تان قدم بردارید در واقع چون ازدواج مساله بسیار مهمیه باید بتونید با بیشترین حد آگاهی تصمیم گیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
دریافت مشاوره