خصوصیات روانی نوجواننوجوان

آسیب های اجتماعی نوجوان را چطور کاهش دهیم؟

آسیب های اجتماعی نوجوان می‌توانند پیامدهای غیرقابل بازگشتی روی زندگی او داشته باشند. این دوره، بسیار حساس بوده و احتمال بروز مشکلات زیادی برای افراد هست. وقتی در مورد آسیب های اجتماعی حرف می‌زنیم؛ دیگر منظورمان تغییرات هورمونی و یا فشارهای تحصیلی نیست. در این دوره نوجوان، بین دوره کودکی و بزرگسالی بوده و به همین دلیل آسیب پذیرتر بوده و در معرض مشکلات بیشتری هست. او در این دوران، نه تنها باید با تغییرات شخصی اش کنار بیاید؛ بلکه باید از خود نیز محافظت کرده تا در دام مشکلات مختلف نیوفتد. در این شرایط والدین نقش اساسی داشته و باید در کنار نوجوان باشند. برای دریافت مشاوره نوجوان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه آسیب های اجتماعی نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

آسیب های اجتماعی نوجوان کدام اند؟

انواع آسیب های اجتماعی نوجوان

در ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که اصلا منظور از آسیب های اجتماعی نوجوان کدام اند. در این قسمت در مورد برخی از این دام هایی که نوجوان ممکن است در این دوره سنی در آنها گرفتار شود؛ توضیح خواهیم داد. برای آشنایی با انواع ویژگی های نوجوان کلیک نمایید.

بروز مشکلات تحصیلی

یکی از اولین و اصلی ترین مشکلات اجتماعی در این دوران افت تحصیلی و یا مسائل دیگر در ارتباط با محیط های آموزشی است. فراموش نکنید که معمولا ترک تحصیل در این دوران اتفاق می‌افتد. پس اگر نوجوان در این زمان از درس و مدرسه دلزده شود؛ ممکن است دیگر راهی نباشد.

روابط نامشروع | آسیب های اجتماعی نوجوان

در دوران نوجوانی، به دلیل برهم خوردن هورمون ها، میل جنسی در نوجوانان زیاد شده و ممکن است به سمت فعالیت های جنسی غیرمعمولی کشیده شوند. اگر آموزش ها و هشدارهای لازم به آنها داده نشود؛ احتمال ابتلا به بیمارهای مقاربتی یا حتی بارداری ناخواسته وجود دارد. برای اطلاع از شرایط بحران نوجوانی کلیک نمایید.

مصرف مواد مخدر

یکی از بارزترین آسیب های اجتماعی نوجوان که همه افراد از آن مطلع هستند؛ استفاده از مواد مخدر است. نوجوانان در این دوران تحت تاثیر رقابت با همسالانشان و یا دلایل دیگر به مصرف مواد مخدر مختلف و یا الکل روی می‌آورند.

تاثیر رسانه های اجتماعی | آسیب های اجتماعی نوجوان

امروزه رسانه های اجتماعی بیشتر از هرچیز دیگری در زندگی نوجوانان نقش دارند. نمی‌توان استفاده از این رسانه ها را برای نوجوان ممنوع کرد. چرا که فواید زیادی نیز دارند. اما تاثیرات مخرب آنها را نیز نمی‌توان نادیده گرفت. مشاهده تصاویر نامناسب،ترویج خشونت، برقراری ارتباط با افراد سودجو و … همگی از آسیب های رسانه های اجتماعی روی نوجوانان هستند. برای اطلاع از چگونگی برخورد با نوجوان خلافکار کلیک کنید.

پیامدهای ناشی از آسیب های اجتماعی نوجوان

اما چنین آسیب هایی چه تاثیراتی روی نوجوانان می‌گذارند؟ در بیشتر موارد، تجربه چنین حالاتی موقتی بوده و با پایان دوره نوجوانی، این آسیب ها نیز ترمیم می‌شوند. اما گاهی تا پایان عمر همراه نوجوان بوده و زندگی او را تحت تاثیر قرار می‌دهند. برخی از این مشکلات، شامل موارد زیر هستند. برای اطلاع از چگونگی انتخاب دوست در نوجوانی کلیک کنید.

ابتلا به افسردگی

اولین مشکلی که آسیب های اجتماعی برای نوجوان به وجود می‌آورند؛ ابتلا به افسردگی است. افسردگی نوجوانان را منزوی و گوشه گیر کرده و باعث می‌شود تا از اجتماع و خانواده به طور کلی فاصله بگیرند.

اعتیاد | آسیب های اجتماعی نوجوان

گاهی اعتیاد یک عارضه جانبی از آسیب های اجتماعی است و خودش آسیب اجتماعی محسوب نمی‌شود. در واقع به این دلیل که نوجوان دچار ترومایی شده است و نحوه برخورد با آن را بلد نیست؛ سراغ چنین چیزی می‌رود.

بارداری ناخواسته

زمانی که نوجوان فعالیت های جنسی متعدد و ناایمنی داشته باشد؛ بعید نیست که به دچار بارداری ناخواسته هم بشود. در چنین شرایطی، اگر نوجوان ازدواج کند؛ در معرض فشارهای اجتماعی قرار گرفته و اگر سقط داشته باشد، در آینده دچار مشکل خواهد شد.

پایین آمدن اعتماد به نفس | آسیب های اجتماعی نوجوان

نوجوانی که در معرض آسیب های اجتماعی بوده است؛ قطعا اعتماد به نفس پایینی دارد. او خود را با دیگران مقایسه کرده و به همین دلیل احساس بدی نسبت به خودش پیدا می‌کند.

پرخاشگری

با اینکه نوجوانان به طور طبیعی کمی پرخاشگر و عصبی هستند؛ اما با تجربه آسیب های اجتماعی، این رفتار در آنها پررنگ تر شده و مسائل بیشتری را تجربه خواهند کرد.

بروز رفتارهای گستاخانه | آسیب های اجتماعی نوجوان

گاهی واکنش دفاعی که نوجوان برای برخورد با این آسیب های اجتماعی انتخاب می‌کند؛ کاملا برعکس بوده و با بروز رفتارهای گستاخانه همراه است. در واقع او با این رفتارهای تهاجمی در حال دفاع کردن از خودش است.

عوامل موثر بر ایجاد آسیب های اجتماعی

برخی عوامل محیطی هستند که نوجوان را بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار می‌دهند. بدین معنا که اگر نوجوان در چنین شرایطی رشد کند؛ بیشتر احتمال دارد که مشکلات مختلف را تجربه نماید. با توجه به این عوامل، می‌توان با کنترل آنها، از نوجوان محافظت کرده و از بروز چنین آسیب هایی پیشگیری نمود. برخی از این عوامل، شامل موارد زیر هستند. برای آشنایی بیشتر با نیازهای نوجوان کلیک کنید.

  • نابرابری های اجتماعی و اقتصادی
  • میزان رفاه خانواده
  • فقر
  • بیکاری
  • پیشرفت تکنولوژی و رشد صنعت
  • نزاعات والدین
  • شیوه های تربیتی
  • والدین ناآگاه

روش های درمان آسیب های اجتماعی نوجوان

روش های درمان آسیب های اجتماعی نوجوان

در صورتی که نوجوان، آسیب های اجتماعی را تجربه کرده و در حال دست و پنجه نرم کردن با پیامدهای ناشی از آن است؛ با کمک چنین روش هایی می‌توانید تا حد زیادی به او کمک کنید.

تشخیص این آسیب ها

در ابتدا مشکلی که نوجوان با آن درگیر است را پیدا کنید. این موضوع با فشار و یا تعقیب کردن او اتفاق نمی‌افتد. بلکه باید فضایی امن و آرام را مهیا کنید تا خود او در این مورد با شما صحبت کند. گوش شنوای امنی برای او باشید و او را قضاوت نکنید.

درک آنها و کمک به کنترل احساسات | آسیب های اجتماعی نوجوان

با اینکه به دلیل تفاوت سنی و اختلاف نسل درک آنها کمی دشوار است. اما خود را جای آنها گذاشته و سعی کنید با مهربانی با آنها برخورد کنید. همچنین به آنها روش تخلیه احساسات و هیجانات شان را به شکل درست بیاموزید. برای اطلاع از چگونگی درک فرزند نوجوان کلیک نمایید.

دادن آگاهی و دانش به نوجوان

یکی از اصلی ترین راه های پیشگیری کننده از بروز آسیب های اجتماعی نوجوان، دادن آگاهی و اطلاعات در این زمینه است. نباید آنها را بترسانید. بلکه باید با آموزش درست و هشدار، آنها را از خطرات آگاه نمایید.

سخن پایانی

شاید تصور کنید که نوجوان شما از تجربه چنین آسیب هایی مصون است و یا می‌تواند از خودش محافظت کند. در صورتی که گاهی در شرایطی این اتفاقات برای نوجوان می‌افتد که اصلا تصورش را هم نمی‎کنید. از این رو بهتر است نسبت به آنها آگاه بوده و با نوجوان نیز صحبت کنید. در این زمینه از یک متخصص نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه آسیب های اجتماعی نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره