آگورا فوبیا (درمان ترس از بیرون رفتن)
ترس از بیرون رفتن یا آگورافوبیا نوعی از فوبیا است که افراد مبتلا به آن، حتی تمایلی به خروج از خانه هم ندارند. آنها همواره در بیرون از خانه، منتظر یک اتفاق بد هستند و تصور میکنند که خطری در کمین است. در صورتی که حبس کردن خود در خانه، آن هم در دنیای امروزی، اصلا شدنی نیست. افراد برای انجام کارهای مختلف خود باید از خانه خارج شوند و چنین ترسی میتواند زندگی شان را فلج کند. گاهی چنین ترسی گذرا و موقت است و شما علت بروز آن را میدانید. اما در مواردی، بروز چنین هراسی، دلیل مشخصی نداشته و برای مدت زمان زیادی روی زندگی تان تاثیر گذار است. به همین دلیل بهتر است اطلاعات خود را در مورد آن بالا برده و در این زمینه حتما از متخصص نیز کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از بیرون رفتن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
ترس از بیرون رفتن یا آگورافوبیا به چه معناست؟
در بیشتر موارد تنها ترس از بیرون رفتن نیست که چنین افرادی را میآزارد. برای مثال قرار گرفتن در موقعیتی خاص مثل مکان های شلوغ، یا دور ماندن از خانه نیز میتوان استرس و اضطراب زیادی را برای آنها ایجاد نماید. با اینکه این اختلال زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد؛ اما در صورتی که به درستی و به موقع، تشخیص داده شود؛ قابل درمان است.
تاکنون برایتان پیش آمده است که در مکان های شلوغ و دور از خانه احساس بدی داشته باشید؟ برای مثال بترسید و سریعا بخواهید به منطقه امن تان برگردید! این دقیقا حالتی است که افراد مبتلا به ترس از بیرون رفتن، آن را تجربه میکنند. در ادامه بیشتر در مورد علائم و پیامدها توضیح خواهیم داد. برای آشنایی بیشتر با حمله پانیک کلیک کنید.
نشانه های ابتلا به ترس از بیرون رفتن
همه ما در مکان های جدید و یا حتی شلوغ دچار استرس و اضطراب میشویم. این کاملا طبیعی است. فردی که مبتلا به ترس از بیرون رفتن است؛ دچار ترس مرضی شده و علائم شدیدی را تجربه میکند. حتی برای بار دوم نیز این موضوع عادی نشده و هربار تکرار میشود. برخی از نشانه هایی که چنین افرادی از خود نشان میدهند؛ شامل موارد زیر است.
- عرق کردن شدید
- احساس درد در ناحیه معده
- تنگی نفس
- سبک شدن سر و سرگیجه گرفتن
- احساس درد در قفسه سینه
- افزایش ضربان قلب
- لرزیدن
- گرفتگی عضلانی
- داغ و سرخ شدن صورت
چگونگی تشخیص آگورافوبیا
از آنجایی که ترس از بیرون رفتن با نشانه های برخی دیگر از فوبیاها همپوشانی دارد؛ تشخیص آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که تشخیص به درستی صورت گیرد؛ فرایند درمان نیز ساده تر شده و افراد مشکلات کمتری را تجربه خواهند کرد. برای اینکه تشخیص قطعی صورت گیرد؛ افراد باید یکی از این علائم را داشته باشند.
ترس از استفاده کردن از وسایل حمل و نقل عمومی
- ترس قرارگیری در فضاهای باز
- داشتن فوبیای بودن در یک فضای بسته مانند سینما، آسانسور و… برای آشنایی با نشانه های ترس از آسانسور کلیک نمایید.
- ترس از قرارگیری در مقابل جمعیت
- ترسیدن از اینکه در بیرون از خانه تنها باشد.
- حملات پنیک داشته باشد
ترس از بیرون رفتن در کودکان
در بیشتر موارد، کودکان برای حضور در خارج از خانه بسیار جسور بوده و ترسی از خود بروز نمیدهند. اما در مورد کودکان در سن دبستان و پیش دبستانی این موضوع صدق نمیکند. چرا که آنها از مکان های شلوغ و دور از خانه میترسند. به همین دلیل در مدرسه بیقراری میکنند. اما در صورتی که این ترس و اضطراب، دور از خانه شدید باشد و حتی کودک نتواند درون دستشویی یا حمام نیز تنها بماند؛ مبتلا به این نوع از فوبیا است که باید در مورد آن کاری کرد.
دلایل بروز آگورافوبیا
نکته حائز اهمیت در مورد فوبیاها این است که هیچ علت دقیقی برای بروز آنها وجود ندارد. افراد به دلایل مختلفی، ممکن است چنین حالتی را تجربه نمایند. اما در مورد آگورافوبیا، در بیشتر موارد این ترس از بیرون رفتن، به دلیل تجربه یکبار حمله پنیک است. زمانی که فرد یکبار بیرون از خانه، دچار چنین حالتی میشود؛ دیگر تمایلی به بیرون رفتن نداشته و تصور میکند که هربار ممکن است این اتفاق بیوفتد. به طور کلی دلایلی که منجر به بروز چنین حالتی میشوند؛ شامل موارد زیر است.
- حملات پنیک درمان نشده
- ابتلا به انواع فوبیاهای دیگر
- اضطراب بالا به دلیل حساسیت شدید نسبت به مسائل
- سابقه خانوادگی ابتلا به آگورافوبیا
- تجربه یک رویداد استرس زا مثل مرگ عزیزان، حمله، یا مورد سواستفاده واقع شدن در دوران کودکی
روش های درمان ترس از بیرون رفتن
خوشبختانه فوبیاها قابل درمان و کنترل هستند. برای درمان آنها باید از ترکیبی از روش ها استفاده کرده و زیر نظر متخصص باشید. بهترین روش ها برای درمان این نوع فوبیا، شامل موارد زیر است. برای اطلاع از چگونگی درمان فوبیا ها کلیک نمایید.
روان درمانی
منظور از روان درمانی، روش های روانشناختی است که مختص درمان فوبیاهای مختلف هستند. برای مثال یکی از اصلی ترین روش هایی که در این شرایط باید استفاده شود؛ تکنیک شناختی رفتاری است. در این روش افکار ایجاد کننده ترس را شناسایی کرده و واکنش موثر در برابر آن را به فرد میآموزند.
یکی دیگر از تکنیک هایی که در چنین شرایطی باید مورد استفاده قرار گیرد؛ روش آرام سازی و حساسیت زدایی است. در این روش یک موقعیت ترسناک باید در حضور متخصص تصویر شده و در مرحله بعدی، مدیریت احساسات صورت گیرد.
دارودرمانی
از آنجایی که این نوع فوبیا با علائم شدیدی همراه است؛ ممکن است دارودرمانی نیز به فرد پیشنهاد گردد. فرد باید حتما تحت نظر متخصص شروع به مصرف دارو کند و داروهایی که در چنین شرایطی تجویز میگردد؛ شامل مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین و بنزودیازپین ها هستند.
اصلاح سبک زندگی
علاوه بر روش هایی که در بالا گفته شد؛ افراد باید تغییراتی را نیز در سبک زندگی خود اعمال نمایند. برای مثال به صورت مرتب ورزش کرده، از الکل و مواد مخدر استفاده نکنند و رژیم غذایی سالمی داشته باشند.
سخن پایانی
بیرون رفتن از خانه برای بیشتر افراد به قدری موضوعی طبیعی است که ممکن است ابتلا به چنین فوبیایی برای آنها بسیار عجیب به نظر برسد. اما فراموش نکنید که چنین افرادی واقعا از اینکه بیرون از خانه دچار حمله پنیک شوند و کسی به آنها کمک نکند؛ میترسند. از این رو باید در صورت ابتلا به حملات پنیک، حتما آن را به طور کامل درمان کرده و از یک متخصص کمک گرفت.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از بیرون رفتن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.