چطور فرد معتاد را راضی به ترک کنیم ؟
چطور فرد معتاد را راضی به ترک کنیم ؟ این سوالی که خانواده هایی که یکی از آنها در دام بیماری اعتیاد گرفتار است؛ میپرسند. اما باید بگوییم که تا زمانی که فردی خودش تصمیم به ترک اعتیاد نگیرد؛ نمیتوانید او را راضی کنید. در واقع این راضی کردن، نوعی اجبار است و احتمال بازگشت به اعتیاد را بیشتر میکند. به همین دلیل برای ترغیب کردن او، باید از روش های اساسی تری استفاده کنید.. شما به عنوان اطرافیان چنین فردی نقش اساسی داشته و میتوانید در این فرایند کمک زیادی به او بکنید. پس بهتر است او را به حال خود رها نکرده و با رعایت کردن نکاتی، او را برای ترک راضی کنید. در این زمینه بهتر است از یک مشاوره ترک اعتیاد نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راضی کردن معتاد به ترک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
چطور فرد معتاد را راضی به ترک کنیم
باید بدانید که راضی کردن یک فرد معتاد برای ترک کردن اصلا کار ساده ای نیست. چرا که معتادین بعد از مدتی بینش خود را نسبت به وضعیت خود از دست داده و دیگر اهمیتی به وضع سلامتی خود نمیدهند. این شما هستید که نباید دست از تلاش برداشته و به راحتی ناامید شوید. برای اینکه به مرور او را راضی به ترک کردن کنید؛ بهتر است از روش های زیر استفاده نمایید. برای اطلاع از چگونگی نقش خانواده در ترک اعتیاد کلیک نمایید.
انگیزه دادن به آنها
هیچ چیز برای ترک اعتیاد مهم تر از داشتن انگیزه نیست. برای اینکه یک فرد معتاد را به ترک ترغیب کنید؛ باید به او انگیزه های درونی و بیرونی بدهید. اما معامله نکنید. برای مثال نگویید که اگر ترک کنی برایت ماشین میخرم. در این حالت شاید او انگیزه بگیرد؛ اما زمانی که ماشین را به دست آورد؛ بسیار احتمال دارد که به مصرف خود ادامه دهد. برای اطلاع از چگونگی تشویق معتاد به ترک کلیک کنید.
آگاهی دادن به معتادین | چطور فرد معتاد را راضی به ترک کنیم
همانطور که پیش تر هم به آن اشاره شد؛ معتادین هیچ آگاهی و بینشی نسبت به وضعیت خود ندارند. در واقع نمیدانند که چه بلایی سر خود میآورند. حتی گاهی اعتیاد خود را نیز انکار میکنند. به همین دلیل باید به آنها آگاهی داده و در ابتدا تنها از آنها بخواهید که کمی در مورد اعتیاد و ماده ای که مصرف میکنند؛ تحقیق نمایند.
یادآوری کردن توانایی هایشان
طبیعتا یک فرد معتاد به توانایی های خود شک کرده و تصور میکند که توانایی ترک کردن را ندارد. اصلا یکی از دلایل تمایل به مصرف مواد، کمبود اعتماد به نفس است. اما باید به آنها یادآوری کرد که افراد توانا و قدرتمندی هستند و میتوانند از پس اعتیاد برآیند.
قاطعیت در مقابل انکار آنها | چطور فرد معتاد را راضی به ترک کنیم
نباید آنها را مجبور کنید و فشار زیادی وارد نمایید؛ اما در مقابل انکار آنها قاطع بوده و کوتاه نیایید. بسیاری از معتادین میگویند که ما اصلا معتاد نیستیم و تنها به صوت تفننی مصرف میکنیم. و یا هر زمان که اراده کنیم؛ میتوانیم مصرف خود را متوقف نماییم. در صورتی که واقعیت چیز دیگری است. برای اینکه او را به مرحله پذیرش برسانید؛ به صورت آرام و منطقی با او صحبت کرده و بگویید که مطلع هستید و تنها برای او نگرانید و یا تنها قصد کمک کردن دارید.
ایجاد نکردن احساس گناه در آنها
اگر میخواهید یک فرد معتاد را راضی به ترک کردن بکنید؛ به هیچ عنوان نباید در او احساس گناه ایجاد نمایید. برخی از خانواده ها برای اینکه فرد را به ترک ترغیب کنند از روش اشتباهی استفاده کرده و شروع به نسبت دادن صفات منفی به او میکنند. اما با اینکار در او احساس لجاجت ایجاد شده و به هیچ عنوان همکاری نمیکند.
کاهش حمایت های مالی به تدریج | چطور فرد معتاد را راضی به ترک کنیم
معتاد تا زمانی که پول داشته باشد؛ تمام آن را صرف خرید مواد مخدر و مصرف آن میکند. به همین دلیل یکی از مراحل ابتدایی راضی کردن او برای ترک اعتیاد، کاهش حمایت های مالی است. سعی کنید دیگر کمتر به او پول داده و حتی جایی دیگر آن را قطع کنید. حتی اگر شروع به پرخاشگری و تهدید هم کرد؛ اهمیت ندهید.
باور نکردن بهانه های او
همه معتادین سعی دارند که برای اعتیاد خود بهانه آورده و آن را عادی جلوه دهند. برای مثال من مواد مصرف میکنم که درد کمتری احساس کنم. در صورتی که این بهانه ها اصلا واقعیت ندارند و تنها توجیهی برای ادامه مصرف هستند.
بحث و پرخاشگری نکنید | چطور فرد معتاد را راضی به ترک کنیم
نباید برای راضی کردن فرد معتاد به ترک با او بحث کرده و یا شروع به پرخاشگری کنید. عصبانی کردن آنها همه چیز را بدتر خواهد کرد.
کمک گرفتن از روانشناس
با اینکه بردن یک فرد معتاد پیش روانشناس کار دشواری است؛ اما روانشناس راحت تر و سریع تر میتواند فرد را برای ترک راضی کند. رفتن پیش روانشناس برای ترک مستلزم همکاری فرد معتاد است.
نقش همسر فرد معتاد برای ترک اعتیاد
اگر فرد معتاد ازدواج کرده باشد؛ همسر او نزدیک ترین و موثرترین فرد در این فرایند است. در بیشتر موارد، همسران تا جایی تلاش کرده و بعد از آن یا طلاق میگیرند و یا فرد معتاد را به حال خود رها میکنند. اما دلیل این موضوع، استفاده نکردن از روش های درست است. برخی از اقداماتی که انجام آنها از طرف همسر مهم است؛ شامل موارد زیر میباشد. برای اطلاع از نحوه برخورد با افراد در حال ترک کلیک نمایید.
- همراهی کردن با او برای رفتن به کمپ ترک اعتیاد
- دلگرمی دادن به او
- بالا بردن اطلاعات خود در مورد اعتیاد
- مهربانی و پشتیبانی کردن
- قطع رابطه نکردن با او
- بیمار خطاب نکردن فرد
- گوش دادن به صحبت های او
- او را کنترل نکنید
- به او اجازه ندهید که در خانه مصرف کند
- در زمان نشئگی با او صحبت نکنید
سخن پایانی
به طور کلی، کلید طلایی فرایند ترک اعتیاد، صبر و استمرار است. اگر واقعا قصد دارید که فرد معتاد را راضی به ترک اعتیاد کنید؛ باید صبور باشید و قاطعانه عمل کنید. باید بدانید که این مسیری است که بهتر است در آن ثابت قدم بوده و از خودگذشتگی داشته باشید. همچنین از دیگران نیز کمک گرفته و به سلامت روان خود نیز اهمیت دهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راضی کردن معتاد به ترک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.