ارتباط با جنس مخالفزوج و خانواده

وقتی عاشق میشویم چه اتفاقی در مغزمان میافتد

وقتی عاشق میشویم چه اتفاقی در مغزمان میافتد ؟ این سوالی است که بسیاری از افراد، برای مدت زمان زیادی به دنبال یافتن پاسخی برای آن هستند. برخلاف آنچه که فکر می‌کنیم؛ علاوه بر قلب که در عاشق شدن دخیل است؛ مغز نیز نقش اساسی در این زمینه ایفا می‌کند. در واقع همه ما با مغزهایمان عاشق می‌شویم؛ اما خودمان باخبر نیستیم. زمانی که نسبت به یک نفر دچار هیجانات زیاد و ناگهانی می‌شویم؛ در واقع این مغز ماست که در حال واکنش نشان دادن است. از طرفی ما هم کنترلی روی آن نداشته و این واکنش کاملا غیرارادی است. می‌توانید در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کرده و در این زمینه حتما با مشاوره تلفنی مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر عشق بر مغز می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

وقتی عاشق میشویم چه اتفاقی در مغزمان میافتد

عشق حاصل سازو کار هورمون و نورون های عصبی در مغز ماست. پیش از این تصور می‌شود که عشق تنها یک احساس بوده و هیچ تاثیری روی جسم افراد ندارد. اما امروزه حتی شکستن دل هم از لحاظ علمی ثابت شده و عشق را نیز می‌توان با پدیده های علمی توجیه نمود. البته زمانی که از این دیدگاه به آن نگاه می‌کنید؛ خیلی رمانیتک نخواهد بود و حتی شاید باعث شود که دیدگاه تان نسبت به عشق تغییر کند. اما باید بدانید که زمانی که عاشق و شیفته یک نفر شدید؛ دقیقا چه اتفاقی در بدن تان در حال رخ دادن است.

یکی از نظریه هایی که در این مورد مطرح می‌شود؛ این است که عشق ترکیبی از شهوت، جاذبه و وابستگی است. در ادامه در مورد نقش هریک از بخش های مغز در این موارد؛ توضیح خواهیم داد. برای آشنایی با نشانه های عشق دروغین کلیک نمایید.

تحریک هیپوتالاموس به دلیل شهوت

احساس شهوت و نیازهای جنسی ما از بخش هیپوتالاموس مغز ما نشات می‌گیرند. به همین دلیل است که در ماه های اولیه که با فردی آشنا می‌شوید؛ بیشتر به او میل جنسی داشته و در این مورد شور و هیجان دارید. چرا که این ناحیه از مغز به تازگی فعال شده است و تا زمانی که نسبت به طرف مقابل تان احساس عشق داشته باشید؛ در مورد او دچار شهوت نیز خواهید شد.

ترشح دوپامین | وقتی عاشق میشویم چه اتفاقی در مغزمان میافتد

در اثر تحریک دو ناحیه در مغز به نام تگمنتوم شکمی و هسته اکومبنس ، دوپامین بیشتری ترشح شده و نسبت به طرف مقابل تان احساس وابستگی خواهید کرد. در واقع دوپامین باعث می‌شود که مانند یک فرد معتاد نتوانید از طرف مقابل خود به راحتی دور شده و او را ترک کنید. برای اطلاع از دلایل اعتیاد به عشق کلیک نمایید.

وابستگی به دلیل تحریک هیپوتالاموس

وابستگی به طرف مقابل نیز تحت تاثیر هیپوتالاموس است. ترشح مواد شیمیایی مختلف از این ناحیه باعث افزایش اعتماد و پیوندهای عاطفی شده و به همین دلیل افراد نسبت به یکدیگر وابسته می‌شوند.

کاهش فعالیت قشر جلوی مغز | وقتی عاشق میشویم چه اتفاقی در مغزمان میافتد

قشر جلوی مغز مسئول تصمیم گیری و بازداری اجتماعی است. اما زمانی که فرد عاشق می‌شود؛ این ناحیه کم کار شده و به همین دلیل دست به کارهای عجیب و غریب می‌زند. جالب اینجاست که خودش اصلا متوجه این موضوع نبوده و حتی آن را انکار هم می‌کند. به همین دلیل در این شرایط او کمی غیرمنطقی نیز به نظر می‌رسد.

هورمون های موثر در عشق | هورمون عشق

هورمون های موثر در عشق

منظور مواد شیمیایی در مغز که مسئول تمام این اتفاقات هستند؛ همان هورمون ها می‌باشند. با ترشح این هورمون ها، نه تنها احساس شهوت کرده، بلکه از لحاظ رفتاری نیز دست به کارهای عجیب و غریبی خواهید زد. در این شرایط میزان ترشح برخی هورمون ها زیاد شده و از برخی دیگر کاسته می‌شود. در ادامه به توضیح این موارد خواهیم پرداخت. برای آشنایی بیشتر با مفهوم روانشناسی عشق کلیک نمایید.

تستوسترون و استروژن

ممکن است بعد از مدتی احساس کنیم که اصلا عاشق نشده ایم؛ بلکه این احساس شهوت است که غالب بوده و تنها به دلیل میل جنسی مان است که به طرف مقابل اهمیت می‌دهیم. در صورتی که باید بدانید که عشق و شهوت همپوشانی زیادی با یکدیگر دارند. در این حالت هیپوتالاموس غدد جنسی را در مردان و زنان تحریک می‌کند تا هورمون های تستوسترون و استروژن ترشح نمایند.

افزایش دوپامین و نوراپی نفرین | وقتی عاشق میشویم چه اتفاقی در مغزمان میافتد

دوپامین منجر به احساس لذت شده و نوراپی نفرین نیز احساس سرخوشی ایجاد می‌کند. به دلیل ترشح این دو هورمون است که افراد در مراحل اولیه عشق دچار احساس گنگی و هیجان می‌شوند. با این حال ممکن است بعد از مدتی تحت تاثیر این هورمون دچار احساس اضطراب و دلهره نیز بشوید.

کاهش سروتونین

در چنین شرایطی ترشح هورمون سروتونین کاهش می‌یابد که منجر به کاهش شادی در افراد می‌گردد. به همین دلیل افرادی که عاشق می‌شوند، هیجان زیادی را تجربه می‌کنند؛ اما شاد نیستند. در این حالت اضطراب و وسواس فکری افراد بیشتر شده؛ از این رو حساس و زودرنج می‌شوند.

اکسی توسین و وازوپرسین | وقتی عاشق میشویم چه اتفاقی در مغزمان میافتد

با گذشت مدتی ترشح هورمون دوپامین و نوراپی نفرین جای خود را به اکسی توسین و وازوپرسین می‌دهند. اکسی توسین به هورمون نوازش معروف است. یعنی همان هورمونی که در حین شیر دادن به نوزاد و یا زایمان ترشح می‌شود. از طرفی ترشح وازوپرسین نیز باعث می‌شود تا افراد به این فکر کنند که آیا این موضوع از نظر اجتماعی پذیرفته است و یا دوستان شان نسبت به آن چطور واکنش نشان می‌دهند. در واقع فرد کمی بیشتر در مور حسی که دارد؛ فکر کرده و منطقی تر می‌شود.

تحقیقات حاکی از آنند که تعامل بین وازوپرسین و اکسی توسین است که منجر به حفظ یک رابطه عاشقانه برای مدت زمان طولانی می‌گردد.

تاثیرات بلند مدت عشق روی مغز

تاثیرات بلند مدت عشق روی مغز

تغییراتی که در اثر عشق روی مغز ایجاد می‌شوند؛ موقتی نیستند. بلکه عشق باعث بروز تغییرات طولانی مدت و گاها دائمی می‌گردد. برخی از این تغییرات شامل موارد زیر می‌باشند.

  • بهتر شدن پیوند عاطفی با کسانی که دوستشان داریم
  • بالا رفتن رضایتمندی در زندگی
  • بهتر شدن ارتباط مان با کسانی که دوستشان داریم
  • بهبود عملکردهای شناختی مانند حافظه
  • بیشتر شدن تحمل در مقابل استرس و فشار
  • بالاتر رفتن توانایی مقابله فرد با چالش های زندگی

سخن پایانی

همانطور که مشاهده کردید؛ در فرایند عاشق شدن، این قلب است که نقش اساسی را بازی می‌کند. از طرفی ما هیچ کنترلی روی این واکنش ها نداشته و نمی‌توانیم آنها را کنترل کنیم. اما بعد از مدتی از شدت آنها کاسته شده و افراد با منطق بیشتری می‌توانند در این مورد تصمیم گیری کنند. در این زمینه بهتر است با یک متخصص نیز مشورت نمود.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر عشق بر مغز می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره