اختلالات روانیاضطراب و استرس

استرس ترافیک را چطور از خود دور کنیم؟

استرس ترافیک در زندگی شهری یک موضوع کاملا طبیعی است. در واقع با زندگی در کلان شهرها احتمالا شما زمان زیادی از در ترافیک از دست خواهید داد. این موضوع برای برخی تبدیل به یک نوع استرس شده و می‌تواند مانع از رانندگی و یا حتی بیرون رفتن آنها شود. چرا که افراد ترجیح می‌دهند که در خانه بمانند؛ اما در ترافیک گیر نکنند. با اینکه این موضوع در رانندگی اجتناب ناپذیر بوده و به هر حال آن را تجربه خواهید کرد؛ اما می‌تواند بسیار آزارنده باشد و منجر به فرسایش روانی گردد. از این رو اگر در شهرهای پرترافیک مانند تهران رانندگی می‌کنید؛ مطالعه این مقاله خالی از لطف نیست. در این زمینه می‌توانید از مشاوره تلفنی نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس ترافیک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

استرس ترافیک به چه معناست؟

به طور کلی موضوعات زیادی می‌توانند برای ما استرس آور باشند. شاید حتی دلیل استرس ما برای دیگران منطقی به نظر نرسیده و عجیب به نظر برسد. اما باید بدانید که همین دلایل می‌توانند از لحاظ روانی شما را فرسوده کرده و مشکلات زیادی را برایتان ایجاد کنند. استرس ترافیک به این دلیل بروز می‌کند که افراد بعد از یک روز طولانی و خسته کننده در حالیکه در راه بازگشت به خانه هستند؛ احساس می‌کنند که زمان زیادی را از دست داده و از طرفی چاره دیگری ندارند. در واقع این احساس استیصال است که آنها را فرسوده کرده و تصور می‌کنند که چاره ای ندارند. برای جلوگیری از بروز ترس از رانندگی کلیک نمایید.

خشم ناشی از استرس ترافیک

اغلب افراد تحت تاثیر استرس ترافیک ، احساسات مختلفی را مانند خشم تجربه می‌کنند. در واقع این اضطراب بعد از مدتی تبدیل به خشم شده و به همین دلیل شاهد بروز واکنش های متفاوتی از افراد در ترافیک هستیم. مثل کسانی که به طور ناگهانی تغییر مسیر می‌دهند و یا بوق می‌زنند و ناسزا می‌گویند. یکی از دلایل عصبانی شدن در ترافیک این است که شما نمی‌دانید چه کسی را باید مقصر بدانید و از طرفی هیچ راه بازگشتی نیز وجود ندارد. این استرس یا خشم می‌تواند اثرات جسمانی زیادی برای افراد داشته باشد. از این رو باید تا حد امکان خونسردی خود را در ترافیک حفظ کرد.

راهکارهای مقابله با استرس ترافیک

مقابله با استرس ترافیک

اگر شما هم فردی هستید که روزانه ساعات زیادی را در ترافیک می‌گذرانید و یا دچار استرس ترافیک هستید؛ می‌توانید از راهکارهای زیر در این زمینه استفاده نمایید.

استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی

یکی از اصلی ترین راه های کاهش استرس ترافیک، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و مترو است. شاید بگویید که هیچ ایستگاهی نزدیک محل کار یا خانه شما نیست. اما با اینکار زمانی که می‌گذارنید؛ قطعا کمتر از گذشته خواهد بود. برای اطلاع از راه های درمان استرس و اضطراب کلیک نمایید.

تغییر دیدگاه خود

گاهی این دیدگاه افراد نسبت به رانندگی و یا حتی بیرون رفتن است که منجر به استرس ترافیک می‌گردد. به همین دلیل باید به رانندگی به چشم یک تفریح نگاه کرده که بعد از یک روز شلوغ می‌تواند حال شما را خوب کند.

استفاده از زمانی که در ترافیک هستید به شکل مفید

در مدت زمانی که در ترافیک گیر افتاده اید؛ کارهای زیادی هست که می‌توانید انجام دهید. برای مثال به یک پادکست گوش دهید و یا شروع به یادگیری یک زبان جدید کنید. در این حالت استرس ترافیک برایتان قابل تحمل تر خواهد شد.

اطلاع از ساعت ترافیک

با اینکه در برخی از مسیرها همواره ترافیک هست؛ اما به طور کلی بهتر است قبل از خارج شدن از خانه حتما مسیرها را چک کنید. اینکار به شما کمک می‌کند که در زمان صرفه جویی کرده و زودتر برسید. با اینکار برنامه ریزی نیز برایتان ساده تر خواهد شد.

زودتر از خانه خارج شدن

در بسیاری از موارد، افراد به این دلیل که به موقع به قرار خود نمی‌رسند؛ دچار استرس ترافیک خواهند شد. از این رو اگر برنامه ریزی کرده و تنها کمی زودتر از خانه خارج شوند؛ قطعا به موقع حاضر خواهند شد.

در این مورد با مدیر خود صحبت کنید

اگر قادر به حل این مشکل نیستید؛ بهتر است در این مورد با مدیر خود صحبت کرده و یا حتی شغلی نزدیک به خانه تان پیدا کنید. در بیشتر موارد، مدیران این موضوع را درک کرده و با کارمندان خود همکاری می‌کنند.

ذهن خود را مشغول این موضوع نکنید

برخی از افراد، بیش از اندازه به یک موضوع پرداخته و در ذهن خود به آن شاخ و برگ می‌دهند. گاها استرس ترافیک باعث می‌شود تا حس کنید؛ قربانی هستید. اما باید بدانید که افراد زیادی با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند؛ پس شما تنها نیستید.

همیشه بنزین خود را پر نگه دارید

معمولا خودروها در ترافیک به سوخت بیشتری نیاز داشته و بنزین زودتر تموم می‌شود. همین موضوع می‌تواند از لحاظ روانی استرس بیشتری را به افراد وارد کند. از این رو اگر احتمال ترافیک را می‌دهید؛ حتما باک ماشین خود را پر نگه داشته تا از این بابت دچار مشکل نشوید.

به شکل مناسبی روی صندلی نشسته به درستی نفس بکشید

راهکار دیگری  که تا حد زیادی می‌تواند استرس ترافیک شما را به شکل قابل توجهی کاهش دهد؛ نشستن درست روی صندلی ماشین و درست نفس کشیدن است. برخی از افراد در این شرایط نفس خود را حبس کرده و به درستی دم و بازدم ندارند. اما به باید کاملا صاف روی صندلی نشسته و به صورت مکرر نفس بکشید. برای آشنایی با انواع اختلالات اضطرابی کلیک نمایید.

سایر نکات برای غلبه بر استرس ترافیک

علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شد؛ نکات دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که می‌تواند استرس ترافیک را کاهش دهد. در این قسمت به برخی از این راهکارها اشاره کرده ایم.

  • حتما غذا بخورید و با شکم سیر رانندگی کنید
  • استفاده از روش های مراقبه
  • حواس خود را پرت چیز دیگری کنید
  • از اپلیکیشن های مسیریابی استفاده کنید
  • حفظ فاصله با ماشین های دیگر
  • از یک روانشناس برای کاهش استرس کمک بگیرید

پیامدهای ناشی از استرس ترافیک

پیامدهای ناشی از استرس ترافیک

همانطور که گفته شد؛ در مواردی ممکن است استرس ترافیک به قدری شدید شود که مانع از رانندگی افراد شده و یا حتی آنها را از خارج شدن از خانه منصرف کند. معمولا چنین افرادی زودتر دچار فرسودگی شغلی شده و حتی ممکن است شغل خود را نیز رها کنند. از این رو درمان و یا کنترل این نوع استرس از اهمیت بالایی برخوردار است.

سخن پایانی

برای همه ما پیش امده است که در ترافیک گیر افتاده ایم. این موضوع یک قضیه جهانی بوده و دلایل مختلفی دارد. اما بروز استرس شدید در این شرایط عادی نیست و باید در مورد آن کاری کرد. برای از بین بردن استرس ترافیک ، علاوه بر روش هایی که در قسمت های قبلی به آنها اشاره کردیم؛ باید حتما از یک روانشناس نیز کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس ترافیک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره