حریم خصوصی نوجوان | 6 روش حفظ حریم خصوصی نوجوان
حریم خصوصی نوجوان نیازمند احترام، توجه و اهمیت است. اگر به عنوان والد قصد دارید که فرزندتان رشد و تربیت خوبی داشته باشد؛ باید به حریم خصوصی او احترام بگذارید. با این رفتار علاوه بر تربیت مناسب، به ایجاد صمیمیت کمک خواهید کرد. نوجوانی راهی برای گذر از کودکی به سوی بزرگسالی است. به همین جهت برخی از رفتارهای نوجوان کودکانه و برخی بزرگسالانه است. آنها انتظار دارند که مانند کودک دائم چک نشوند و به حفظ استقلال آنها کمک کنید.
از سوی دیگر نوجوانان نیازمند حمایت خانواده هستند. تنها لطف بزرگی که والدین میتوانند به فرزندان خود کنند؛ درک و پذیرش رفتارهای آنهاست. حریم خصوصی نوجوان باید مورد احترام قرار بگیرد تا خود شما رابطه صمیمانه ای با فرزند برقرار کنید. برای اطلاع از راهکارهای تربیتی نوجوان از روانشناس و مشاورین متخصص راهنمایی بگیرید. جهت دریافت مشاوره نوجوان کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
حریم خصوصی نوجوان
نوجوانان در این دوره سنی چیزهای مختلفی را تجربه میکنند. و نسبت به کارهای متفاوت نیز کنجکاو هستند. علاقه ای ندارند که مانند کودک با آنها برخورد شود. و همچنین مانند بزرگسال رها شوند. در واقع نوجوانی بین کودکی و بزرگسالی قرار دارند. فرد هم نیازمند حمایت های خانواده است و هم نیست. دوست دارد که به استقلال برسد و هویت خود را تشکیل دهد. به همین جهت احترام و حفظ حریم خصوصی نوجوان از اهمیت بالایی برخوردار است. برای اینکه از راه های حفظ حریم خصوصی و روش های برخورد با این موضوع آگاه شوید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کنترل نوجوان کلیک کنید.
فواید حفظ و احترام حریم خصوصی نوجوان
نوجوانان از والدین انتظار دارند تا به حریم خصوصی آنها احترام گذاشته شود. اگر والدین این انتظار نوجوان را برآورده کنند؛ تاثیرات مثبت زیادی را مشاهده خواهند کرد. با حفظ حریم خصوصی نوجوان اعتماد و احترام را به او آموزش خواهید داد که تاثیر فراوانی در روابط والد فرزندی دارد. در این بخش مقاله به فواید دیگر حفظ حریم خصوصی نوجوان اشاره کرده ایم.
? آموزش مهارت نه گفتن
? ارتباط قوی و صمیمی با خانواده
?تقویت هوش هیجانی
? بهبود احساس مسئولیت پذیری
? هویت یابی سریع تر
?افزایش اعتماد به نفس
? اعتماد سازی بین والد و فرزند
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درک فرزند نوجوان کلیک کنید.
پیامد های نقض حریم خصوصی نوجوان
همانطور که حفظ حریم خصوصی نوجوان فواید بسیاری دارد؛ نقض آن نیز پیامد به دنبال دارد. زمانی که والدین احترامی برای فرزند خود قائل نباشند؛ احترام نیز مشاهده نخواهند کرد. این محیط به فرزند اجازه اعتماد به والدین را نمیدهد و ارتباط کم رنگی ایجاد میکند. کارهایی مانند جابجایی وسایل، چک کردن تلفن همراه، فال گوش ایستادن و سوالات مداوم؛ پیامدی مانند انزوا طلبی نوجوان به همراه دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشکلات نوجوانان کلیک کنید.
روش های حفظ حریم خصوصی نوجوان
برای حفظ حریم خصوصی نوجوان روش هایی وجود دارد. این روش ها بر اساس نظر روانشناسان است و عمل به آن ها کیفیت رابطه والد فرزندی را افزایش میدهد. در این بخش مقاله راجع به این روش ها توضیح داده ایم.
? برای نوجوان قوانین و چارچوب مشخصی کنید
اولین کاری که باید برای حفظ حریم خصوصی نوجوان انجام دهید، وضع قوانین است. نظارت بر رفتارهای نوجوان نیاز به فضولی و سرک کشیدن ندارد. با فرزند خود قوانین مشخص کنید و این چارچوب ها را توضیح دهید. با این کار هم صمیمیت بین والد و فرزند حفظ میشود و هم نظم تقریبی در خانه برقرار خواهد ماند.
? مناسب با سطح رشدی او رفتار کنید
رفتار متناسب با سطح رشدی، راهی برای حفظ حریم خصوصی نوجوان است. همه انسان ها رشد یکسانی ندارند و در یک نمودار مشخص بزرگ نمیشوند. به همین جهت اگر قصد تربیت اصولی دارید؛ باید بر اساس رشد شخصی فرزند عمل کنید. به مرور مسئولیت پذیری و قوانین را برای فرزند شرح دهید و تمامی وظایف او را بیان کنید. تا بدون دخالت شما انجام دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تربیت نوجوان کلیک کنید.
? از نظر روانی خود را آماده کنید
برخی از والدین احساس میکنند که فرزندشان همچنان کوچک است و باید بر همه کارهای او نظارت داشته باشند. اما برای حفظ حریم خصوصی نوجوان و جلوگیری از آسیب های احتمالی، باید به پذیرش رشد فرزند برسید. خود را از لحاظ روانی آماده کنید که دیگر فرزند شما کودک نیست. به او مسئولیت دهید تا استقلال را لمس کند. اگر رفتارهای خود را متناسب با سن فرزند پیش نبرید، آسیب های زیادی گریبان گیر شما خواهد شد.
? نظارت غیر مستقیم داشته باشید
منظور از نظارت غیر مستقیم برای حفظ حریم خصوصی نوجوان، فضولی و تعقیب فرزند نیست. به عنوان یک والد نگران اجازه دارید که با دوستان و خانواده دوستان فرزند خود رفت و آمد داشته باشید. اما اجازه اینکه دائم پیگیر روابط فرزندان خود باشید را ندارید. با این روش شناخت بهتری از روابط دوستانه فرزند کسب میکنید که به رشد نوجوان نیز کمک میکند.
? رفتارهای جدید را جایگزین کنید
هر انسانی نیازمند تنهایی است. والدین نیز برای حفظ حریم خصوصی نوجوان باید از رفتارهای جدید ایده بگیرند. مثلا در طول روز چند ساعت به فرزند خود فضا بدهید تا تنها باشد. ترجیحا در این زمان با او کاری نداشته باشید و اجازه دهید تا کارهای مورد علاقه خود را انجام دهد. نگران نباشید؛ فرزندتان با این رفتار از شما دور نمیشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه رفتار صحیح با نوجوان کلیک کنید.
? حس مسئولیت پذیری را افزایش دهید
برای اینکه در حفظ حریم خصوصی نوجوان کوشا باشید؛ حس مسئولیت پذیری فرزند را افزایش دهید. از مسئولیت های ساده و آسان آغاز کنید و به مرور زمان به سوی مسئولیت های سنگین پیش بروید. بهتر است که از کارهای شخصی نوجوان شروع کنید. با این کار حس بزرگی و استقلال را به فرزند هدیه خواهید داد.
کلام آخر
تکنیک ها و روش هایی که برای حفظ حریم خصوصی نوجوان گفته شد؛ بسیار ساده و راحت است. به عنوان والد آگاه باید این موضوعات را جدی بگیرید و از این تکنیک ها استفاده کنید. تربیت نوجوان از سخت ترین کارهایی است که هر پدر و مادری انجام میدهد. بنابراین برای آموزش های اصولی از روانشناس راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوانان میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با مرکز روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.