اعتیادشناخت اعتیاد و انواع مواد

ماده مخدر قارچ | نشانه ها و عوارض قارچ چیست؟

ماده مخدر قارچ یا مجیک ماشروم یک ماده مخدر توهم زا بوده که بیشتر در مراسم های مذهبی و بومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به تازگی شایع شده است و مصرف آن میان جوانان بیشتر است. این ماده تاثری مستقیمی بر مغز داشته و سلامت روانی و جسمانی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تاثیرات این دسته از مواد گاهی جبران ناپذیر بوده و حتی در صورت ترک آن نیز از بین  نمی‌رود. معمولا بیشتر افرادی که دست به مصرف این ماده می‌زنند؛ از اثرات آن به درستی مطلع نیستند. به همین دلیل کسب اطلاعات در این زمینه برای والدین و حتی فرزندان ضروری است. افراد باید از مصرف این ماده جلوگیری کرده و در صورت اعتیاد، برای ترک اقداماتی انجام دهند. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ماده مخدر قارچ می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

ماده مخدر قارچ

ماده مخدر قارچ از دسته ای قارچ های چتری که دارای ماده توهم زای سایلوسایبین هستند؛ تولید می‌شوند. پس از مصرف این نوع از قارچ ماده سایلوسین در بدن آزاد شده که خاصیت روان گردانی دارد. این ماده از کشورهایی مثل آمریکا و استرالیا وارد ایران شده و با قیمت های مختلفی به فروش می‌رسد. این نوع از مواد مخدر به دو شکل در بازار موجود هستند. یا به شکل قارچ های کوچک قهوه ای رنگ یافت شده که حتی گاهی با قارچ های معمولی اشتباه گرفته می‌شوند و یا به صورت ورقه های سفید رنگ هستند. اما به طور کلی خواص آنها مشابه است و بسیار اعتیادآور هستند. برای اطلاع از نشانه های اعتیاد در نوجوانان کلیک کنید.

انواع ماده مخدر قارچ

انواع ماده مخدر قارچ

تقریبا حدود 200 نوع قارچ با خاصیت روانگردانی در جهان وجود دارند. این قارچ ها بر اساس جنس های بیولوژیکی دسته بندی می‌شوند و گونه های مختلفی دارند. رایج ترین آنها شامل سیلوسایبین، ژیمنوپیلوس، پانائولوس و کوپلندیا، می‌شود. اما انواع روانگردان آنها با هاگ تیره و آبششی هستند و معمولا در مناطق گرمسیری یافت می‌شوند. انواع ماده مخدر قارچ به مناطق مختلفی از جهان منتقل شده و افراد زیادی را درگیر کرده است.

طریقه مصرف قارچ

معمولا ماده مخدر قارچ را به صورت تازه و خشک مصرف می‌کنند. به دلیل اینکه این ماده مزه تلخی داشته، بیشتر افراد آن را با چایی دم کرده و یا به همراه  غذا مصرف می‌کنند. از طرفی می‌توان قارچ خشک شده را به صورت پودر درآورده ، در کپسول ریخته و آن را قورت می‌دهند. در مواردی تزریق آن نیز دیده شده است. اما بسیار نادر است؛ چرا که بسیار خطرناک بوده و حتی کشنده است. البته احتمال اوردوز با سایر روش ها نیز وجود دارد.

نشانه های اعتیاد به ماده مخدر قارچ

اثرات مصرف ماده مخدر قارچ تقریبا تا نیم ساعت بعد از مصرف ظاهر شده و باعث بروز علائمی در فرد می‌شود. این علائم تقریبا تا 4 ال 6 ساعت ماندگاری دارند و باعث بروز تغییر رفتار و حتی نشانه های ظاهری می‌شوند. برخی از علائم آن شامل موارد زیر می‌شود.

  • بروز احساسات به صورت افراطی
  • حالت تهوع
  • اختلال در تشخیص فاصله ها
  • بروز توهمات دیداری و شنیداری
  • دیرسپری شدن زمان برای فرد مصرف کننده
  • اختلال در فعالیت های حرکتی
  • احساس گرما و بالا رفتن دمای بدن
  • افزایش ضربان قلب و فشارخون
  • گشادی مردمک چشم

عوارض اعتیاد به ماده مخدر قارچ

عوارض ماده مخدر قارچ

به طور کلی مصرف مواد مخدر قارچ و انواع دیگر مواد، باعث بروز اختلالات و عوارضی می‌شوند که برای مدت زمان طولانی باقی مانده و حتی گاهی از بین نمی‌روند. این ماده به اندازه سایر مخدرهای دیگر مثل شیشه و تریاک آسیب زننده بوده و حتی مصرف آن برای یکبار و یا مدتی زمانی کوتاه نیز اثرات خود را خواهد داشت.

افراد بعد از مدتی مشکلاتی مثل بی حسی و بی توجهی، گرفتگی عضلانی، روان پریشی، اضطراب، اختلال در خواب و اشتها و… تجربه می‌کنند. این ماده به دلیل اینکه به صورت خوراکی مصرف می‌شود به سرعت وارد دستگاه گوارش و جریان خون شده و سیستم عصبی را مختل می‌کند. همچنین شدت عوارض نیز در افراد متفاوت است و به مدت زمان و میزان مصرف بستگی دارد.

اعتیاد به این ماده

قطعا یکی از اصلی ترین عوارض مصرف ماده مخدر قارچ اعتیاد و وابستگی به آن است. افراد بعد از چندبار مصرف از اثرات آن احساس لذت کرده و مقدار بیشتری مصرف می‌کنند. البته به دلیل خاصیت توهم زایی این ماده وابستگی روانی به آن بیشتر از وابستگی جسمانی است.

بروز مشکلاتی در ترشح سروتونین

در اثر مصرف ماده مخدر قارچ، در مغز سروتونین ترشح می‌شود که برای افراد ایجاد لذت کرده و باعث مصرف دوباره این ماده و حتی تکرار عملی، می‌شود. به طور کلی اعتیاد به مواد مخدر این سیستم را مختل می‌کند. چرا که با هربار مصرف این ماده به مقدار کمتری ترشح شده و فرد باید برای دریافت همان لذت، مقدار بیشتری مصرف کند.

تاثیر بر حواس پنجگانه

به دلیل اینکه با مصرف ماده مخدر قارچ، برای فرد توهمات دیداری و شنیداری ایجاد می‌شود؛ بعد از مدتی اختلالاتی در حواس پنجگانه فرد ایجاد می‌شود. همچنین احتمال رفتارهای پرخطر افزایش یافته و او خود را در معرض چالش های زیادی قرار می‌دهد. برای مثال با سرعت رانندگی می‌کند و یا تمایل دارد که در ارتفاع قرار گیرد.

تاثیرات روانی و جسمانی

مصرف ماده مخدر قارچ در راز مدت باعث ابتلا به اختلالات روانی می‌شود. این موضوع تا حد زیادی به دلیل تغییراتی است که این ماده در مغز ایجاد می‌کند. افسردگی و پارانویا از مشکلات رایجی هستند که افراد معتاد به این ماده تجربه می‌کنند. از طرفی این ماده سلول های خاکستری مغز را از بین برده و باعث آسیب های جدی مغزی می‌شود. این موضوع منجر به بروز تشنج، اختلال در کارکرد کلیه، دستگاه گوارش، بینایی و… می‌شود.

اوردوز

بر اساس تحقیقات انجام شده؛ اوردوز و مرگ حاصل از مصرف ماده مخدر قارچ، به سه شکل رخ می‌دهد. افراد یا به دلیل عوارض جانبی مثل اختلال در حواسی که در اثر این ماده تجربه می‌کنند؛ به صورت غیر مستقیم، آسیب می‌بینند. برای مثال در تصادفات جاده ای فوت می‌کنند. دسته ای دیگر در اثر مصرف این ماده افسرده شده و خودکشی می‌کنند. و در آخر برخی به دلیل مصرف اجناسی که به اسم مجیک ماشروم هستند و یا مصرف همزمان آنها با دیگر مواد، دچار مسمومیت می‌شوند.

ترک اعتیاد ماده مخدر قارچ

با توجه به عوارضی که ماده مخدر قارچ برای افراد ایجاد می‌کند؛ افراد بهتر است هر چه سریعتر این ماده را ترک کنند. ترک این ماده به روش های مختلفی صورت می‌گیرد. افراد می‌توانند به کلینیک های ترک اعتیاد مراجعه کرده و یا در خانه اینکار را انجام دهند. اما بهتر است در هر دو صورت تحت نظر متخصصین مختلف مثل روانشناس و پزشک باشند. برای آشنایی با علائم اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.

سخن پایانی

ادامه مصرف ماده مخدر قارچ علاوه بر عوارض گفته شده، باعث از بین رفتن حافظه و اختلال در آن نیز می‌شود و بر جنبه های مختلفی از زندگی افراد تاثیر دارد. به همین دلیل افراد باید هر چه سریعتر نشانه های اعتیاد به آن را شناسایی کرده و با کمک متخصص مصرف این ماده را ترک کنند. مصرف این ماده نیز مانند دیگر مواد مخدر دوره سم زدایی دارد که می‌تواند در خانه و یا کلینیک های ترک اعتیاد انجام شود. بهتر است افراد در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کرده و برای درمان اقدام کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه ماده مخدر قارچ می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
دریافت مشاوره