چطور با مادر شوهرم رفتار کنم؟
چطور با مادر شوهرم رفتار کنم ؟ رفتار و نحوه برخورد با مادر شوهر یکی از مهمترین مسائلی است که باید از ابتدای زندگی در مورد آن تصمیم بگیرید. چقدر میخواهید با او صمیمی باشید؟ حد و مرز ارتباط و رفت و آمدتان قرار است به چه شکل باشد؟ یادتان باشد که نوع رفتار با مادرشوهر را با تمام جزئیات آن در ابتدای زندگی مشترک مشخص کنید. حتماً خودتان هم به تجربه متوجه شدهاید که بهترین زمان برای مشخص کردن نوع یک رابطه همان ابتدای کار است.
البته شما در هر زمانی از زندگی مشترک خود میتوانید برای تغییر رفتارتان اقدام کنید اما قطعاً تغییر کردن در میانه راه بسیار سختتر خواهد شد. اگر احساس میکنید این موضوع برای شما هم تبدیل به یک چالش شده و دیگر نمیدانید چطور باید با مادر همسرتان رفتار کنید یا در ابتدای زندگی هستید و نمیدانید مرزهای تان را چطور ایجاد کنید بهتر است در ادامه این مطلب همراه ما باشید. و یا برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه چطور با مادر شوهرم رفتار کنم می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
اهمیت برخورد درست با مادر شوهر
اگر در حال خواندن این مطلب هستید حتماً متوجه شدهاید که رفتار با مادرشوهر چقدر اهمیت دارد و تا چه اندازه میتواند روی سلامت روان شما و کیفیت زندگی مشترکتان تأثیر بگذارد. بااینحال بهتر است یکبار با هم این موضوع را بررسی کنیم که واقعاً به چه دلیلی باید رابطه خود را با مادر همسرمان مدیریت کرده و حواسمان به برخی رفتارها باشد. در ادامه ابتدا به علت این موضوع و پاسخ به اینکه چگونه با مادر شوهرم رفتار کنم پرداخته ایم.
سلامت روان و احساس آرامش بیشتر
وقتی بین شما و هرکس دیگری کینه و ناراحتی وجود داشته باشد اولین کسی که از این وضع آسیب میبیند خود شما هستید. در فرهنگ کشور ما، خانواده و بهخصوص مادر جایگاه ویژهای دارد. پس شما نمیتوانید از همسرتان توقع داشته باشید که با مادرش ارتباط نداشته باشد یا بپذیرد که شما با خانوادهاش رفتوآمد نکنید.
در چنین وضعی شما حداقل هفتهای یکبار، زمانتان را با فردی میگذرانید که از او دل خوشی ندارید. حتماً خودتان متوجه این موضوع شدهاید که چنین وضعیتی چقدر میتواند استرس و فشار روانی به همراه داشته باشد. به همین نسبت اگر شما رابطه با مادر شوهرتان را بهدرستی مدیریت کنید در درجه اول آرامش را وارد زندگی خودتان کردهاید.
بالارفتن کیفیت رابطه عاطفی شما
همه ما خانواده اولمان را دوست داریم و دلمان میخواهد همسر ما نیز به پدر و مادرمان احترام بگذارد. وقتی همسرتان ببیند که شما رفتار خوبی با مادرش دارید قطعاً متوجه محبت و حسننیت شما خواهد شد و به دنبال آن علاقه او به شما چندین برابر میشود. بهعلاوه این رفتار شما جلوی بسیاری از اختلافهایی که زوجهای دیگر بر سر خانوادههایشان دارند را میگیرد. در نتیجه بسیاری از مشکلات اصلاً وارد زندگی شما نمیشوند.
جلوگیری از بروز مشکلات جدی
خیلی اوقات دیدهایم که رابطه ناسالم بین عروس و مادرشوهر فقط به همینجا ختم نمیشود. اختلاف بین این دو نفر بر سر تمامی رفتوآمدها ادامه پیدا میکند؛ یارکشیهای بسیاری را به دنبال دارد؛ حتی در نهایت ممکن است به ازهمپاشیدن زندگی بیانجامد. زیرا خانم احساس میکند که همسرش آنطور که باید در مقابل رفتارهای بد دیگران از او حمایت نکرده و همین موضوع تبدیل به یک بحث همیشگی در خانواده میشود.
طبیعتاً همسر شما نیز از اینکه راجع به خانواده و بهخصوص مادرش با ادبیات بدی صحبت کنید ناراحت میشود. این شرایط باعث بهوجودآمدن دعواهای بسیاری میشود که ازبینرفتن احترامها و دلگیری بین زوجین را به همراه دارد. شاید باورتان نشود اما بسیاری از طلاقهای عاطفی یا رسمی در ابتدا از اختلاف و درگیری بر سر یک موضوع به همین سادگی شروع میشوند.
بایدها و نبایدهای چگونگی برخورد و رفتار با مادر شوهر
بعد از اینکه متوجه شدید رفتار با مادرشوهر چه اهمیت و جایگاهی در زندگی شما دارد بهتر است از این صحبت کنیم که قوانین رفتار با مادرشوهر کدامها هستند؟ یا بهعبارتدیگر چه اصولی را باید در ارتباطهایمان رعایت کنیم؟ ما در ادامه راجع به مهمترین ویژگیهایی که بهتر است داشته باشید صحبت خواهیم کرد. اما این را نیز در نظر بگیرید که رفتار بین عروس و مادرشوهر در هر خانوادهای و بر اساس شخصیت دو طرف یا فرهنگ آن محیط متفاوت خواهد بود.
مادرشوهر، مادر شما نیست
اولین قانونی که باید به آن توجه کنید این است که مادرشوهر، مادر شما نیست! این به معنای آن است که شما نمیتوانید همان رابطهای که با مادرتان دارید با مادر همسرتان نیز داشته باشید. یادتان باشد که شما در خانواده خودتان نقش دختر خانواده را دارید اما در خانواده همسرتان شما بهعنوان عروس خانواده هستید.
پس قطعاً وظایف و انتظاراتی که از شما دارند در این دو محیط متفاوت خواهد بود. شاید رفتاری که شما در محیط خانه خودتان انجام میدهید و دیگران کاملاً آن را میپذیرند از نظر خانواده همسرتان و بهعنوان عروس خانواده خیلی هم مناسب نباشد. به همین خاطر بهخصوص در سالهای اول زندگی این نکته را در نظر داشته باشید که رابطه با مادر همسر و همچنین سایر اعضای خانواده او را کمی حسابشدهتر پیش ببرید.
به تازه عروس ها توصیه میکنیم که حتما درباره نحوه تعیین حدود رابطه با خانواده همسر بخوانید.
برخورد با مادر شوهر | متوجه احساسات او باشید
یکی از قوانینی که شما را در داشتن رابطه مناسب با مادر همسرتان کمک میکند این است که متوجه احساسات او باشید. وقتی رفتار خاصی را از مادر همسرتان میبینید به این فکر کنید که چه نیازها یا عواطفی پشت این رفتار وجود دارد؟ چه چیزی باعث شده مادر همسرتان چنین رفتاری داشته باشد؟ وقتی دلیل را پیدا کرده و برای برطرفکردن آن تلاش کنید قطعاً نتیجه بهتری خواهید گرفت تا اینکه صرفاً بخواهید به هر رفتار او واکنش نشان بدهید.
بسیاری از مادران، وقتی پسرشان به سنین ازدواج میرسد از این میترسند که کسی پسرشان را از آنها جدا کند. هرچه به سمت خانوادههایی برویم که زنان هویت خود را بیشتر با خانهداری و بزرگ کردن بچهها نشان میدهند تا اینکه دغدغهای برای خودشان داشته باشند این ماجرا پررنگتر خواهد شد.
پس بسیاری از مواقع رفتار مادر همسرتان را بهپای این بگذارید که استقلال پسرش برای او به معنای ازدستدادن بخشی از هویت خودش است. حالا بهجای جبههگرفتن در مقابل این رفتار مادر همسرتان سعی کنید ارتباط خوبی با او خلق کنید و به او اطمینان خاطر بدهید که هیچکس قرار نیست او را از فرزندش جدا کند.
با آرامش و احترام رفتار کنید
پاسخدادنهای تندوتیز به رفتار مادرشوهری که شما را ناراحت کرده است، تلاش برای اثبات قدرت خودتان به مادر همسر یا اینکه بخواهید به او نشان بدهید همسرتان شما را بیشتر از دیگران دوست دارد، در واقع هیزمهایی هستند که زیر آتش اختلاف با مادرشوهر میگذارید. بهتر است بهجای این رفتارها همیشه یک اصل را در رفتار با مادرشوهر در نظر داشته باشید؛ این اصل چیزی نیست بهغیراز اینکه شما قرار است با احترام و آرامش رفتار کنید.
معنای این حرف این نیست که اگر مادر همسرتان حرف بدی به شما میزند یا بدرفتاری میکند در مقابلش سکوت کنید بلکه میخواهیم بگوییم درست واکنش نشان بدهید. یعنی بهجای تلاش برای تلافیکردن، سعی کنید با آرامش و قاطعیت احساس خودتان را بیان کنید.
برخورد با مادر شوهر | محبتکردن را فراموش نکنید
بزرگترها معمولاً بهغیراز احترام و محبت چیز دیگری از فرزندانشان نمیخواهند. سعی کنید همیشه در رفتارتان با مادرشوهر به او نشان بدهید که دوستش دارید و برایش احترام قائلید. هدیه خریدن، کمککردن در کارها یا حتی یک احوالپرسی ساده همگی میتوانند مثالهایی از ابراز محبت باشند. با این کار شما رابطه خوبی با مادر شوهرتان درست خواهید کرد. حتی شاید حالت تدافعی و بدرفتاریهای او نیز با همین روشها از بین برود.
از همسرتان بدگویی نکنید
یکی از اشتباهات خانمها این است که رفتارهای بد همسرشان را در خانواده او و با مادر وی در میان میگذارند. یادتان باشد که یک مادر در اکثر اوقات به دلیل غریزه مادری که دارد از فرزندش حمایت خواهد کرد؛ و به شما اجازه نمیدهد که بهراحتی از فرزندش بدگویی کنید. پس یکی دیگر از قوانینی که باید در نظر داشته باشید این است که بههیچعنوان راجع به اختلافهایتان یا دلخوریهایی که از همسرتان دارید با خانواده او صحبت نکنید.
حریم شخصی و خطقرمز داشته باشید
آخرین نکته این بحث را میتوانیم مهمترین نکته نیز بدانیم. آن هم این است که شما باید در مقابل خانواده شوهر برای خودتان حد و مرزهای کاملاً تعریف شدهای داشته باشید از اینکه چند بار در هفته قرار است آنها را ببینید تا اینکه راجع به چه مسائلی با آنها صحبت بکنید همگی به تفکر احتیاج دارند. وقتی قرار است حد و مرزهایتان را مشخص کنید این نکته را به خاطر داشته باشید که هرچقدر مرزهایتان را بازتر بگذارید یا مرزی نداشته باشید بیشتر اجازه دخالت به دیگران خواهید داد و این میتواند نقطه شروعی برای اختلافات جدیتر باشد.
پیشنهاد می شود که حتما مقاله راه های جلوگیری از دخالت مادر شوهر را بخوانید.
چرا باید درباره چگونگی رفتار با مادر شوهرم مشاوره بگیرم؟
اگر با مادر شوهرتان اختلاف دارید و نمیدانید رفتار درست کدام است؛ یا اگر در ابتدای راه هستید و میخواهید زندگی مشترک را شروع کنید اما راجع به رفتار با مادرشوهر اطلاعاتی ندارید میتوانید از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین خانواده به دلیل تخصص و تجربهای که در برخورد با این مشکلات دارند بهخوبی میتوانند وضعیت شما را بررسی کرده و راهکارهایی را برای ارتباط با خانواده همسر به شما آموزش بدهند. پس بهتر است برای بررسی بیشتر شکل رابطهتان با مادرشوهر بهصورت اختصاصی، حتماً از یک متخصص خانواده کمک بخواهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه چطور با مادر شوهرم رفتار کنم می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
روانشناسان خانواده معمولاً توصیه میکنند که در فرهنگ کشور ایران این قطع ارتباطها نمیتواند راهکار مفیدی باشد. زیرا خانوادهها و ارتباط با آنها برای تمامی ما بسیار مهم است. به همین خاطر بهتر است تا جای ممکن سعی کنید رابطه خود را با مادر همسرتان اصلاح کنید و از قطع ارتباط خودداری کنید.