زندگی با ناپدری و نحوه رفتار با او
زندگی با ناپدری قطعا کار دشواری خواهد بود. چرا که هر اندازه که او خوب و مهربان باشد؛ اما بازهم نمیتواند جایگزینی برای پدر اصلی شما تصور شود. تقریبا همه افراد گارد شدیدی در این مورد دارند. حتی با وجود اینکه در مواردی ناپدری مرد بسیار خوب و محترمی است. اما باید بدانید که شما حق دارید و واکنش تان طبیعی است. از طرفی قرار نیست خود را مجبور به انجام کاری کنید. تنها باید به انتخاب مادر خود احترام گذاشته و حداقل های یک رابطه سالم را رعایت فرمایید. البته این موضوع تا حد زیادی به رفتارهای ناپدری هم بستگی دارد. اما به طور کلی در این زمینه میتوانید از یک مشاوره خانواده نیز کمک دریافت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه زندگی با ناپدری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
زندگی با ناپدری چگونه است؟
زندگی با ناپدری میتواند احساسات مختلفی را در شما برانگیرد. چرا که رفتارهای او نیز بسیار تعیین کننده است. برای مثال برخی از ناپدری ها خودشان برای ارتباط بیشتر تلاش میکنند و به طور کلی رفتار خوبی هم دارند. اما تلاش برای داشتن ارتباط با برخی از آنها کاملا بی فایده است. چرا که آنها بسیار بداخلاق و شرور بوده و نیت خوبی ندارند.
بهتر است اصلا به چنین افرادی نزدیک نشوید. طبیعتا شما تمایل دارید تا مادر خود را نیز خوشحال کرده و چاره ای هم جز زندگی با ناپدری خود ندارید. به هر حال هدف شما از این موضوع هرچه که هست؛ در این مقاله راهکارهای مناسب آن را ذکر کرده ایم. برای آشنایی با شرایط خانواده ترکیبی کلیک نمایید.
مشکلاتی که در زندگی با ناپدری ایجاد خواهد شد
در ابتدا باید خود را برای برخی از مشکلات احتمالی که در زندگی با ناپدری ایجاد میشوند؛ آماده کنید. قطعا از همان ابتدا رابطه صمیمانه ای با یکدیگر نخواهید داشت. به همین دلیل بهتر است این مشکلات را شناخته و راه حل های آنها را بشناسید.
ناتوان بودن در برقراری ارتباط احساسی
طبیعتا نمیتوانید از همان ابتدا رابطه احساسی مناسبی در زندگی با ناپدری داشته باشید. شاید اصلا هیچگاه نتوانید. چرا که همواره احساس میکنید در حال خیانت کردن به پدر خود هستید اگر او را دوست داشته باشید.
بروز احساس حسادت | زندگی با ناپدری
یکی دیگر از مشکلات زندگی با ناپدری ، تجربه حسادت به فرزندان او و یا حتی خود او چرا که مادر در حال دوست داشتن اوست. بسیار از واکنش های افراطی که از فرزندان ناتنی مشاهده میکنید؛ ناشی از همین حس است.
مورد سواستفاده واقع شدن توسط پدر یا مادر ناتنی
در بسیاری از موارد، شاهد این موضوع هستیم که افراد در زندگی با ناپدری مورد سواستفاده قرار میگیرند. این سواستفاده میتواند عمدی یا غیرعمد باشد. بهره کشی عاطفی، آزار فیزیکی یا جنسی، خشونت کلامی و بازی های روانی همگی میتوانند از مثال های سواستفاده ناپدری باشند.
چگونگی زندگی با ناپدری
احتمالا شما در موقعیتی قرار خواهید گرفت که چاره ای جز زندگی با ناپدری نخواهید داشت. از این رو باید در این شرایط بدانید چطور رفتار کنید تا کمتر در معرض مشکلات آن قرار گیرید.
با او صحبت کنید
هیچ چیز در زندگی با ناپدری به اندازه صحبت کردن به صورت مستقیم، موثر نخواهد بود. در یک موقعیت مناسب با او حرف زده و در مورد انتظارات و نیازهای او سوال کنید. حتی میتوانید برای یکدیگر قوانینی را نیز وضع نمایید.
برای زندگی خود برنامه ریزی داشته باشید | زندگی با ناپدری
ممکن است در زندگی با ناپدری تا حدودی برنامه روزانه شما تغییر کند. باید تلاش کنید تا با در نظر داشتن اولویت های خود، به این برنامه هم عادت کنید. این تغییر در برنامه گاها به نفع شماست؛ پس به جای مقاومت خود را با آن هماهنگ کنید.
به خودتان فضا بدهید
قطعا شما نیاز خواهید داشت تا زمان هایی را در تنهایی بگذرانید. به همین دلیل گاهی این موضوع را به صورت مستقیم اعلام کرده و این فضا را به خود بدهید. همچنین این بدان معنا نیست که آنها را دوست نداشته و یا از دست شان ناراحت هستید. تنها به تنهایی نیاز دارید.
با پدر و مادر اصلی خود در ارتباط بمانید | زندگی با ناپدری
حتما در زندگی با ناپدری با پدر واقعی خود اگر در قید حیات است؛ در ارتباط بمانید. گاهی همین دوری از والدین واقعی است که فشار زیادی به شما وارد کرده و باعث میشود سختی زیادی را متحمل شوید. از این رو ارتباط خود را با آنها حفظ کنید.
انتظارات واقع بینانه ای داشته باشید
نباید انتظار داشته باشید که ناپدری با شما مانند یک فرزند واقعی رفتار کرده و یا تلاش زیادی کند تا به شما نزدیک شود. قطعا تفاوت هایی هست که باید با آنها بپذیرید و منطقی فکر کنید.
صبوری کنید | زندگی با ناپدری
گذشت زمان بسیاری از مشکلات را در مورد زندگی با ناپدری برطرف خواهد کرد. از این رو با کمی صبر کردن ممکن است خیلی از مسائل برطرف شود.
ادب و احترام را رعایت کنید
در زندگی با ناپدری ادب و احترام را رعایت کرده و به اصول اخلاقی پایبند باشید. او همسر مادر شماست و سن بیشتری هم از شما دارد. پس بهتر است همواره رفتار درستی با او داشته باشید.
وقت بیشتری را با یکدیگر بگذرانید | زندگی با ناپدری
افراد هرچه وقت بیشتری با یکدیگر بگذرانند؛ قطعا به شناخت درست تر و بهتری از یکدیگر خواهند رسید. از این رو این فرصت را در اختیار آنها قرار دهید تا به شما نزدیک تر شوند.
بیشتر به نقاط قوتش توجه کنید
در بیشتر موارد، افراد تنها به دنبال نقاط ضعف در طرف مقابل و بدی هایش هستند. در صورتی که او خوبی هایی نیز دارد که با در نظر گرفتن آنها قطعا میتوانید ارتباط بهتری با آنها خواهید گرفت.
آنها قرار نیست جای پدر و مادر واقعی شما را بگیرند | زندگی با ناپدری
در مواردی، مقاومت فرزندان به این دلیل است که تصور میکنند ناپدری قصد کسب جایگاه والدین اصلی شان را دارد. در صورتی که اصلا اینطور نبوده و هیچکس قرار نیست جای کسی را بگیرد. برای آشنایی با شرایط ازدواج با زن بچه دار کلیک نمایید.
حسادت خود را کنترل کنید
بروز حسادت در چنین شرایطی طبیعی است. تنها باید بتوانید آن را کنترل کرده و اجازه ندهید تا تبدیل به رفتارهای مخربی گردد.
سعی کنید زندگی جداگانه ای برای خود بسازید | زندگی با ناپدری
اگر سن و شرایط مالی شما اجازه میدهد؛ مستقل شده و زندگی جداگانه ای از آنها برای خود ایجاد کنید.
از روانشناس کمک بگیرید
برای زندگی با ناپدری حتی میتوانید از روانشناس هم کمک گرفته و زیر نظر یک متخصص این رابطه را پیش ببرید.
به عنوان یک ناپدری باید چه کنید؟
اگر شما به عنوان یک ناپدری در حال خواندن این مقاله هستید؛ میتوانید از این راهکارها استفاده کنید تا ارتباط بهتری با فرزندان ناتنی خود داشته باشید. برای اطلاع از راه های رفتار با فرزند ناتنی کلیک نمایید.
- وقت گذراندن با فرزندان ناتنی خود
- ارتباط برقرار کردن و نزدیک شدن به آنها
- عقب نشینی نکنید
- الگوی خوبی برای آنها باشید
- مرزهایی تعیین کنید
- اعتماد به نفس خود را بالا ببرید
- برای تنش های مختلف خود را آماده کنید
سخن پایانی
از آنجایی که همه افراد در زندگی با ناپدری خود دچار مشکلات جدی و اساسی میشوند؛ باید با قرارگیری در این موقعیت، از مهارت های لازم برای آن برخوردار بوده و خود را آماده کنند. البته که به طور کلی پذیرش این موضوع آسان نیست. به همین دلیل توصیه میشود که افراد در این زمینه حتما از روانشناس نیز کمک بگیرند.
برای دریافت مشاوره در زمینه زندگی با ناپدری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.