اختلاف سنی با فرزند چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
اختلاف سنی با فرزند موضوعی است که بسیاری از زوجین بر مبنای آن برنامه ریزی کرده و برای فرزند آوری تصمیم میگیرند. البته موضوع مهمی هم محسوب میشود. علاوه بر اینکه سنمادر در سلامت جسمانیکودک تاثیر دارد؛ به طور کلی اختلاف سنی هر دو والد در شرایط روانی فرزندشان موثر است. در این مورد نظرات متفاوتی وجود دارد. چرا که برخی معتقدند که با وجود اختلاف سنی زیاد میتوان فرزند بهتری تربیت کرد و برخی دیگر بر این باورند که این اختلاف، هرچه کمتر باشد؛ بهتر است. اما از آنجایی که این موضوع در آینده فرزندان تاثیر زیادی دارد؛ باید والدین حتما در این زمینه اطلاعات کافی را کسب کرده و از مشاوره خانواده نیز کمک بگیرند.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف سنی با فرزند می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
بهترین اختلاف سنی با فرزند
نمیتوان سن دقیقی برای اختلاف سنی با فرزند در نظر گرفت. چرا که بچه دار شدن در هر دو سنی، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. اما به طور کلی اگر قصد فرزندآوری دارید؛ باید به موضوعات دیگری علاوه بر سن فکر کنید. از طرفی اختلاف سنی با فرزندان نباید کمتر از 20 و بیشتر از 40 باشد. شاید والدینی در این سنین بچه دار شوند و بتوانند فرزند خوبی هم تربیت کنند. اما در این سنین، احتمال بروز مشکلات بیشتری وجود دارد.
در پژوهشی در این زمینه مشخص گردید که هشتاد درصد از مادران و هفتاد درصد پدران معتقدند که بهترین سن فرزندآوری در دهه 30 زندگی است. برای آشنایی با بهترین فاصله سنی دو فرزند کلیک نمایید.
اختلاف سنی زیاد با فرزند در عصر حاضر
در جامعه امروزی بیشتر شاهد اختلاف سنی با فرزند به طور فاحش هستیم. چرا که در این دوران، جوانان زمان بیشتری را به تحصیل اختصاص داده و ترس و اضطراب بیشتری هم در مورد ازدواج دارند. این احساسات، از اوضاع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع نشات میگیرد. و از طرفی یک موضوع اساسی است. چرا که بسیاری از کشورها دقیقا به همین دلیل مهاجر میپذیرند.
تفاوت محسوس نسل امروزی از نظر پختگی و تجربه، باعث میشود تا تمایل کمتری به تشکیل زندگی مشترک داشته باشند.
پیامدهای ناشی از اختلاف سنی زیاد با فرزند
برخی از زوجین بر همین اساس، که تصور میکنند اختلاف سنی با فرزند منجر به تجربه و پختگی بیشتر میگردد؛ این تصمیم را گرفته و دچار مشکل میشوند. در واقع این تصمیم به این دلیل است که آنان از پیامدهای ناشی از این موضوع مطلع نیستند. در این قسمت به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. برای آشنایی با بهترین سن ازدواج کلیک نمایید.
🔷زمانی که اختلاف سنی با فرزند زیاد باشد؛ دغدغه های نسل ها بسیار متفاوت شده و همین منجر به تفاوت بین تفکر و رفتار والدین و فرزندان میگردد.
🔷گاهی این شرایط باعث میشود که فرزند از معرفی پدر و مادرش به دیگران خجالت بکشد. شاید تصور کنید که این موضوع بسیار پیش پا افتاده و کم اهمیت است. اما باید بدانید که ذهنیت فرزند و علاقه ای که به شما دارد؛ تحت تاثیر قرار میگیرد.
🔷با فرزندآوری در سن بالا، فرزند خود را بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های جسمانی مختلف قرار خواهید داد.
🔷معمولا والدینی که سن بالایی دارند؛ حوصله کمتری داشته و زمان و انرژی کمتری برای فرزند خود میگذارند.
🔷به طور کلی در این حالت، درک متقابل کمتر بوده و فرزند و والد هیچ یک نمیتوانند دیگری را درک کنند.
مزایای ناشی از اختلاف سنی زیاد با فرزند
اما اختلاف سنی زیاد با فرزند میتواند مزایایی نیز داشته باشد. برای مثال:
🔶در این حالت افراد از لحاظ روانی ثبات و آمادگی بیشتری داشته و احتمالا تجربیات بیشتری برای تربیت فرزند دارند.
🔶والدینی که سن بالایی دارند؛ اعتماد به نفس، انعطاف پذیری و خودآگاهی بهتری نسبت به خود داشته و این موضوعات را به فرزند خود نیز منتقل میکنند.
🔶احتمالا از توانایی مالی بالاتری برخوردار میباشند.
مزایا و معایب اختلاف سنی کم با فرزند
بهتر است از مزایا و معایب اختلاف سنی کم هم با فرزند آشنا شده و سپس تصمیم گیری کنید. برای اطلاع از بهترین تعداد فرزند کلیک نمایید.
- زمانی که والدین در سن کم بچه دار میشوند؛ احتمالا هنوز به بلوغ کافی نرسیده و به همین دلیل ممکن است که به خوبی از پس این مسئولیت برنیایند.
- در این حالت حتی خود والدین نیز احتمال شناخت درست و کافی از خودشان و یکدیگر هم ندارند.
- بارداری در سن پایین برای جنین و مادر خطرناک بوده و این موضوع در آینده روحیه کودک را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
- معمولا زمانی که اختلاف سنی با فرزند کم است؛ والدین او را آزاد گذاشته و این سهل گیری افراطی باعث بروز مشکلاتی میگردد.
- والدین معمولا در شرایط مالی خوبی هم نیستند.
اما از مزایای آن میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- در این حالت والدین از حوصله و توان جسمانی بالاتری برخوردار بوده و زمان بیشتری را به فرزند اختصاص میدهند.
- درک متقابل بین فرزند و والدین بیشتر بوده و به همین دلیل بیشتر میتوانند مانند یک دوست با او رفتار کنند.
- در بیشتر موارد والدین جوان، فرزندان سالم تری نیز به دنیا میآورند.
برای مقابله با مشکلات ناشی از اختلاف سنی با فرزند چه کنیم؟
همانطور که مشاهده کردید؛ اختلاف سنی با فرزند چه زیاد و چه کم میتواند مشکل ساز باشد. در این حالت باید از روش هایی استفاده کنید؛ این موضوع را جبران کرده و به یک تعامل و روش تربیتی درست برسید. برخی از این روش ها را در این قسمت ذکر کرده ایم.
محبت کردن بدون قید و شرط: با فرزندآوری در هر سنی تلاش کنید تا به فرزند خود بی قید و شرط عشق داده و نیازهای عاطفی او را برطرف کنید.
درک کردن فرزند خود: تلاش کنید تا سن ها را نادیده گرفته و در هر شرایطی نیازها و خواسته های او را درک کنید.
صبوری کردن: بزرگ کردن یک فرزند، نیاز به صبوری دارد. احتمالا قرار است سختی های زیادی را متحمل شوید. پس بهتر است این ویژگی را در خود تقویت نمایید.
تفریح داشتن با یکدیگر: با فرزند خود وقت گذرانده، بازی کنید و تفریح داشته باشید. در این حالت دیگر سن تعیین کننده نخواهد بود.
سخن پایانی
از آنجایی که سن ازدواج در بیشتر جوامع بالا رفته، دور از انتظار نیست که اختلاف سنی با فرزند تبدیل به یک دغدغه شود. اما به هر حال میتوان بر آن غلبه کرده و مشکلات ناشی از آن را به حداقل رساند. اگر نمیدانید که باید در چه سنی بچه دار شوید؛ بهتر است در این زمینه با یک روانشناس مشورت کرده و شرایط جسمانی و روانی خود را در نظر داشته باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف سنی با فرزند می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.