روانشناسی فردیمشاوره تحصیلی

پشت کنکور ماندن و راه های جبران برای سال بعد

پشت کنکور ماندن همواره یکی از تصمیمات دشوار برای دانش آموزان محسوب می‌شود. چرا که آنان باید به طور کلی بی خیال یک سال تلاش و زحمت خود شده و دوباره از نو درس خواندن را آغاز نمایند. در صورتی که امروزه ظرفیت دانشگاه ها افزایش یافته و بسیاری از رشته ها نیز بدون کنکور شده اند. در واقع دیگر تحصیل در دانشگاه، یک رویای دست نیافتنی نیست. همچنین برای رسیدن به رشته مورد علاقه، تنها نیاز است که افراد کمی بیشتر تلاش کرده و شرایط لازم را فراهم نمایند. در این زمینه دانش آموزان حتما باید فرصت بیشتری به خود داده و از یک متخصص نیز کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره تحصیلی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پشت کنکور ماندن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

پشت کنکور ماندن چگونه است؟

بسیاری از دانش آموزان تصور می‌کنند که با پشت کنکور ماندن معجزه شده و می‌توانند در یک سال تغییر فاحشی در رتبه خود ایجاد نمایند. موضوعی که در این زمینه، بسیاری از افراد نادیده می‌گیرند؛ عامل هوش است. با اینکه سخت کوشی و تلاش مستمر در بیشتر موارد جواب می‌دهد؛ اما به هر حال نمی‌توان سالهای زیادی را تنها برای شرکت در آزمون کنکور گذاشت و برای موفقیت در آن، افراد باید در مورد وضعیت هوشی خود نیز واقع بین باشند. کنکور فشار زیادی را از نظر روانی و مالی به افراد وارد کرده و خود دانش آموز و خانواده او را در شرایط سختی قرار می‌دهد. در ادامه بیشتر در مورد اقدامات و نکاتی که در این زمینه وجود دارد؛ توضیح خواهیم داد. برای دریافت مشاوره برای انتخاب رشته کلیک نمایید.

اقداماتی که باید برای پشت کنکور ماندن انجام دهید

اقدامات پشت کنکور ماندن

اگر در مورد تصمیم پشت کنکور ماندن خود مصمم هستید؛ باید اقدامات زیر را انجام دهید. برای آشنایی با نشانه های ناشی از ترس از کنکور کلیک نمایید.

ترسیم کردن هدف برای خود

در ابتدا برای خودتان این موضوع را روشن کنید که اصلا به چه هدفی می‌خواهید پشت کنکور بمانید! برخی تنها از رتبه خود راضی نیستند؛ اما دقیقا نمی‌دانند که به چه رشته ای علاقه داشته و یا به چه علتی می‌خواهند پشت کنکور بمانند!

داشتن دفتر برنامه ریزی

یکی از دلایل اصلی شکست شما در سال اول، احتمالا نداشتن برنامه ریزی درست است. از این رو بهتر است یک دفتر برنامه ریزی تهیه کرده و این کار را به شکل درستی انجام دهید.

خلاصه نویسی کردن

یکی دیگر از اقداماتی که باید از سال دوم کنکور انجام دهید؛ خلاصه نویسی کردن به شکل اصولی و درست است. اینکار در زمان و انرژی شما صرفه جویی کرده و یادگیری را برایتان آسان تر خواهد کرد.

یادگیری و رعایت اصول تست زنی

اصول تست زنی درست را آموخته و آنها را تمرین کنید. برخی از دانش آموزان کاملا در مبحث تشریحی عملکرد خوبی دارند؛ اما توانایی تست زدن را نداشته و همیشه در چنین موقعیتی دچار استرس زیادی می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با تکنیک های تست زنی کلیک نمایید.

جمع بندی کردن به موقع

در مورد پشت کنکور ماندن باید قادر باشید تا در زمان درست جمع بندی کرده و مطالبی را که آموخته اید در ذهن خود طبقه بندی کنید. پس حتما در سالهای بعدی کنکور زمانی را به اینکار اختصاص داده و به آن اهمیت دهید.

کمک گرفتن از آزمون های آزمایشی

برخی در سال دوم دیگر از محیط آموزشی فاصله گرفته و حتی در آزمون های آزمایشی نیز شرکت نمی‌کنند. اما باید بدانید که همچنان در سالهای بعدی نیز باید خود را در معرض این محیط قرار داده و در آزمون های آزمایشی شرکت نمایید.

مطلع شدن از حداقل درصدهای مورد نیاز برای قبولی

برای موفقیت در کنکور، باید نقشه راه مشخصی داشته باشید. در واقع باید از درصدهایی که برای موفقیت در رشته مورد نظرتان نیاز دارید؛ مطلع شده و طبق آنها برنامه ریزی کنید. برای پاسخ به سوال برای موفقیت در کنکور چند ساعت درس بخوانیم کلیک نمایید.

مشورت کردن با خانواده و یک مشاور تحصیلی

از آنجایی که تصمیم در این مورد خانواده شما را نیز درگیر خواهد کرد؛ حتما در این زمینه با آنها نیز مشورت کرده و در این دوران با یک مشاور تحصیلی نیز در ارتباط بمانید.

بی‌خیال کنکور امسال نشوید

برخی از دانش آموزان در میان راه، تسلیم شده و می‌گویند که هدفشان برای کنکور سال بعد است. در صورتی که اولویت باید کنکور پیش رو باشد. از این رو باید حداکثر تلاش را برای کنکور همین امسال نمود.

پیش از پشت کنکور ماندن باید چنین سوالاتی را از خود بپرسید

قبل از اینکه تصمیم قطعی خود را در مورد پشت کنکور ماندن یا نماندن بگیرید؛ باید چنین سوالاتی را از خود پرسیده و تلاش کنید تا پاسخی برای آنها پیدا کنید. پاسخ دادن به این سوالات می‌تواند به شما در تصمیم گیری کمک کند.

  • کیفیت و کمیت مطالعه خودتان را در سال گذشته چطور می‌دانید؟
  • باید دوباره در کلاس های کنکور شرکت کنی یا تنها کتاب های کمک آموزشی را بخوانی؟
  • آیا شرایط مالی مورد نیاز برای پشت کنکور ماندن را داری؟
  • آیا راهکارهای لازم برای اشتباهات سال گذشته را پیدا کرده ای؟
  • موفق شدن بدون تحصیلات دانشگاهی هم ممکن است؟

راهکارهای عملی برای پشت کنکور ماندن

احتمالا در سال دوم کنکور، روحیه شما تضعیف شده و احتمالا تا حد زیادی عملکردتان کاهش پیدا خواهد کرد. از این رو باید برای حفظ روحیه خود، اعتماد به نفس خود را بالا برده و به موانع فکر نکنید. اما این به معنی خوش بینی سمی نیست. بلکه باید ذهنیت برنده داشته و خود را شکست خورده و مستاصل ندانید. روحیه دانش آموزان در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باید این موضوع را جدی گرفت.

پشت کنکور ماندن یک تله است و یا راهی برای رسیدن به رویاها؟

ذهنیت خانواده ها و خود دانش آموز در مورد پشت کنکور ماندن از اهمیت زیادی برخوردار است. اینکه اینکار را یک تله بدانید یا فرصتی برای موفقیت و رسیدن به رویاها، تعیین کننده برای میزان تلاش تان است. به همین دلیل نمی‌توان به این سوال به راحتی پاسخ داد و بستگی به ذهنیت افراد دارد. برای اطلاع از دلایل قبول نشدن در کنکور کلیک نمایید.

نظر فردی که با یک سال پشت کنکور ماندن به رتبه 62 کنکور رسید

وقتی با فردی که با یک سال پشت کنکور ماندن به رتبه 62 رسید؛ در این مورد صحبت کردیم، او معتقد بود که رسیدن به چنین موقعیتی، بستگی به جدیت افراد در جستجوی هدفشان دارد. در واقع همه افراد این موقعیت را دارند که تا سالها کنکور دهند؛ اما چند درصدشان واقعا موفق می‌شوند؟ این فرد سه راهکاری را که فارغ از هر کلاس کنکور و کتابی پیشنهاد می‌دهد؛ شامل موارد زیر هستند.

  • تنبلی نکردن
  • اراده داشتن
  • سخت کوشی
  • تهیه لیستی از کارهایی که نباید انجام دهید

در چه صورت می‌توان پشت کنکور ماند؟

البته در مورد پسران، پشت کنکور ماندن کمی متفاوت است. چرا که آنها تنها دوبار می‌توانند پشت کنکور بمانند و بعد از آن باید به سربازی بروند. البته راهکارهای فرعی نیز در این زمینه وجود دارد. مثل اینکه آنها در دانشگاه های آزاد و پیام نور در رشته های بدون کنکور ثبت نام می‌کنند و همزمان با آن مشغول به تحصیل نیز می‌شوند.

مزایای پشت کنکور ماندن

مزایا پشت کنکور ماندن

برخی از مزایای پشت کنکور ماندن برای دانش آموزان، شامل موارد زیر است.

🔸داشتن زمان بیشتر برای مطالعه

🔸عدم وجود امتحان نهایی و یا امتحانات مدرسه

🔸داشتن فرصت برای تمرین و تکرار

🔸بیشتر شدن تجربه

🔸شناختن خطاها و عادت های مطالعاتی

🔸کمتر شدن نیاز داوطلبین به کلاس های تقویتی

معایب یک سال دیگری پشت کنکور ماندن

علاوه بر مزایا، باید معایب پشت کنکور ماندن را نیز در نظر داشت و بر اساس آنها تصمیم گیری کرد. در این قسمت به ذکر برخی از این معایب پرداخته ایم.

🔷مورد قضاوت قرار گرفتن و فشار حرف های دیگران

🔷احتمال شکست

🔷بروز مشکلاتی که پیش بینی شده نیستند

🔷احتمال تغییر در ظرفیت رشته و سهمیه ها

سخن پایانی

خوشبختانه امروزه تحصیل در دانشگاه ها و رشته های مختلف، دیگر مستلزم حضور در کنکور و یا حتی پشت کنکور ماندن نیست. و همین موضوع تا حد زیادی از ترس و فشار ناشی از کنکور می‌کاهد. اما به هرحال برخی از دانش آموزان اهداف بزرگتری داشته و به همین دلیل چنین تصمیمی می‌گیرند. اما باید خود را برای سختی های راه آماده کرده و در این زمینه با یک متخصص نیز مشورت نمایند.

برای دریافت مشاوره در زمینه پشت کنکور ماندن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
دریافت مشاوره