خانوادهزوج و خانواده

زندگی بدون بچه | نداشتن فرزند در پیری

زندگی بدون بچه و حتی فکر کردن به آن برای برخی از خانواده‌ها دشوار است. فرزندان بخش بزرگی از خانواده بوده و گاهی زندگی بدون حضور آنها غیرممکن است. با اینکه افراد از ازدواج و تشکیل خانواده اهداف مختلفی دارند؛ اما برخی از آنها هرگز تمایلی به داشتن فرزند ندارند. از طرفی گاهی این موضوع انتخاب آنها نبوده و به دلیل ناباروری، این موضوع را تجربه نمی‌کنند. در این صورت همواره راه هایی برای بچه دار شدن وجود دارد. اما اگر این یک انتخاب آگاهانه است؛ باید عواقب آن را نیز در نظر بگیرید. البته این به معنی بچه دار شدن به هر قیمتی نیست. بلکه افراد باید شرایط زندگی خود را در نظر گرفته و با رضایت همسر خود در این مورد تصمیم گیری کنند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه زندگی بدون بچه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

زندگی بدون بچه

برخی از افراد تصور می‌کنند که زندگی بدون بچه، پایان دنیاست و خانواده بدون حضور فرزندان کامل نیست. اما این موضوع درست نبوده و بدون حضور فرزند نیز می‌توان به زندگی مشترک ادامه داد. از طرفی برخی از افراد با اینکه کاملا شرایط فرزندآوری دارند؛ اما تمایلی به آن ندارند. یا حتی تصور می‌کنند که زندگی بدون بچه بهتر است. نمی‌توان برای همه یک نسخه واحد پیچید. در واقع قرار نیست همه زوجین بچه دار شوند. در این مورد باید جوانب مختلفی را در نظر داشت و همچنین خواست زوجین را نیز در نظر گرفت. برای آشنایی با ویژگی های یک خانواده سالم کلیک کنید.

دلایل انتخاب زندگی بدون بچه

دلایل زندگی بدون بچه

زوجین به دلایل مختلفی زندگی بدون بچه را انتخاب می‌کنند. در مواردی نیز این موضوع انتخاب و یا تصمیم آنها نیست و آنها به دلایل بیولژیکی نمی‌توانند بچه دار شوند. اما دلایلی که آنها را از این موضوع منصرف می‌کند؛ شامل موارد زیر می‌گردد.

رهایی از مسئولیت تربیت و بزرگ کردن

یکی از اصلی ترین دلایل داشتن زندگی بدون بچه، رها کردن خود از مسئولیت تربیت و بزرگ کردن آنهاست. در واقع زوج های امروزی به دلایل مختلفی تمایلی به این موضوع ندارند. آنها به قدری درگیر مشکلات خود و درگیری های زندگی روزمره می‌شوند که دیگر وقتی برای فرد جدیدی ندارند. فرزندی که در ابتدا کاملا به آن وابسته بوده و نیاز به زمان و انرژی زیادی دارد.

نگرانی از آینده

بسیاری از زوجین به دلیل بدبینی و یا حتی کمالگرایی، زندگی بدون بچه را انتخاب می‌کنند. آنان تصور می‌کنند که هیچ آینده روشنی در انتظار فرزندشان نبوده و او نیز باید مانند خودشان سختی را زیادی بکشد. اما این موضوع حقیقت نداشته و نمی‌توان آینده را پیش بینی کرد.

برای راضی کردن همسر برای بچه دار شدن کلیک کنید.

تغییر نقش ها در خانواده

یکی دیگر از دلایل زندگی بدون بچه عوض شدن نقش ها در خانواده است. در جامعه امروزی زنان در حوزه های مختلفی مشغول بوده و دیگر تنها نقش آنها فرزندآوری و خانه داری نیست. این موضوع مزایا و معایب خودش را دارد. اما از آنجایی که مادر مخصوصا در ابتدای زندگی نقش پررنگ تری در رشد فرزند بازی می‌کند؛ به همین دلیل آنان دیگر وقتی برای اینکار نداشته و در مواردی به طور کلی کار خود را انتخاب می‌کنند.

مشاهده شرایط خانواده های دیگر

برخی از دیگر از زوجین با مشاهده شرایط خانواده های دیگر و مشکلاتی که با فرزندان خود دارند؛ زندگی بدون بچه را ترجیح می‌دهند. شرایط محیطی  اطرافیان و یا حتی دوران کودکی خود والدین در مورد این تصمیم گیری بسیار تاثیر دارد. اما این موضوع را در نظر داشته باشید که شرایط همه خانواده ها یکسان نبوده و نمی‌توان مشکلات دیگران را به زندگی خود تعمیم داد.

وقت گذرانی بیشتر با همسر

عده ای دیگر نیز به دلیل ویژگی های شخصیتی خود ترجیح می‌دهند وقت بیشتری را تنها با فرزند خود گذرانده و فرد دیگری را به این خانواده اضافه نکنند. آنها می‌خواهند همه توجه و محبت همسر برای خودشان باشد و به همین دلیل به زندگی بدون بچه روی می‌آورند.

پیامدهای زندگی بدون بچه

پیامدهای زندگی بدون بچه

زندگی بدون بچه بعد از مدتی خسته کننده و یکنواخت شده و حتی افراد انگیزه خود را برای تلاش کردن نیز از دست می‌دهند. در واقع بچه ها به زندگی والدین خود هدف داده و آنها را دغدغه مند می‌کند. اما در غیر این صورت، والدین دچار مشکلات زیادی می‌شوند. در این قسمت به بررسی این مسائل می‌پردازیم.

ابتلا به مشکلات روحی و روانی

برخی از زوجین به دلیل زندگی بدون بچه دچار افسردگی و دیگر مشکلات روانی می‌شوند. در واقع یا این موضوع به قدری برای آنان اهمیت دارد که فشار زیادی به آنها وارد می‌کند. و یا بعد از مدتی به طور کلی از سبک زندگی خود خسته شده و احساس خلا می‌کنند. در این مورد نباید اجازه داد که زمان زیادی از این شرایط بگذرد. چرا که بعد از مدتی حتی اگر والدین بخواهند بچه دارد شوند؛ هم نمی‌توانند.

بروز اختلافات زناشویی و جدایی

یکی دیگر از پیامدهای زندگی بدون بچه، بروز اختلافات زناشویی و حتی جدایی است. در این حالت یا یکی از زوجین بچه می‌خواهد و دیگری تمایلی ندارد. و یا به دلیل حالات روحی مختلفی که تجربه می‌کنند؛ با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند. این شرایط می‌تواند زوجین را بلاتکلیف و کلافه کرده و حتی رابطه آنها را به پایان برساند. به همین دلیل بسیار مهم است که زوجین در این مورد قبل از ازدواج به توافق برسند.

تنهایی در دوران کهنسالی

افراد در دوران کهنسالی نیاز به فردی دارند که از آنها مراقبت کرده و یا حتی همدم آنها باشد. با اینکه حتی در صورت فرزندان، در این دوران احتمالا آنها ازدواج کرده و خود خانواده ای دارند. اما به هر حال به والدین خود اهمیت داده و انگیزه ای برای آنها هستند. به همین دلیل زوجین باید این موضوع را در حین تصمیم گیری در مورد زندگی بدون بچه، در نظر بگیرند. برای اطلاع از دلایل افسردگی سالمند کلیک کنید.

زندگی بدون بچه بهتر است یا با حضور بچه؟

پاسخ به این سوال امکانپذیر نیست. چرا که شرایط زندگی همه افراد متفاوت است و نمی‌توان برای آنها تصمیم گیری کرد. اما به طور کلی سختی های زندگی بدون بچه بیشتر از سختی هایی است که افراد با وجود فرزندان، آنها را تجربه می‌کنند. به همین دلیل بهتر است زوجین در این مورد به خوبی فکر کرده و با در نظر گرفتن عوامل مختلف تصمیم قطعی بگیرند.

فواید حضور بچه در زندگی

بچه ها به زندگی رنگ داده و به آن معنا می‌بخشند. در واقع با حضور آنها همه چیز متفاوت شده و به شکل مثبتی تغییر می‌کند. البته روش تعامل آنها با والدین و دیگران نیز در این مورد موثر است. با اینکه این شرایط نیز سختی های خودش را دارد. اما به هر حال با وجود آنها زندگی شکل جدیدی به خود گرفته و شرایط والدین نیز کاملا فرق خواهد کرد.

چگونه زندگی بدون بچه را پیش ببریم؟

بچه داشتن یا نداشتن تصمیم مطلقی نیست. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم، زوجین هر زمان که تصمیم بگیرند می‌توانند بچه دار شوند. اما به هر حال اگر این شرایط برای آنها ایجاد نشد؛ زندگی به پایان نرسیده و بازهم می‌توانند در کنار یکدیگر زندگی خوبی داشته باشند. تنها باید واقعیت را پذیرفته، برای آن برنامه ریزی کرده و شرایط را مطابق آن پیش ببرند. سرپرستی کودکان دیگر و یا حتی پیدا کردن دوستانی با شرایط مشابه می‌تواند تا حد زیادی به افراد کمک کند.

سخن پایانی

زندگی بدون بچه مزایا و معایب خود را دارد. زوجین باید با توجه به شرایط خود و زندگی مشترک شان در این مورد برنامه ریزی کنند. در این مورد در نظر گرفتن نظر همسر نیز بسیار مهم بوده و باید به آن توجه کرد. بهتر است افراد در این مورد با یک روانشناس مشورت کرده و همچنین قبل از انجام هر گونه اقدامی به خوبی در مورد آن فکر کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه زندگی بدون بچه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
دریافت مشاوره