بی توجهی مادر به فرزند | علت و پیامدهای بی توجهی مادر به دختر
بی توجهی مادر به فرزند به دو صورت اتفاق میافتد. تنها گذاشتن فرزند در صورتی که توانایی مراقبت از خود ندارد و یا طلاق. این رفتارها باعث ایجاد اختلالهای متعددی در فرزندان میشود. بیشتر این فرزندان احساس میکنند که دوس داشتنی نیستند. مادرانی که به دنبال شکل گیری درست و مناسب شخصیت فرزند خود هستند با این مقاله رو به رو میشوند. زمانی که تصمیم به فرزندآوری میکنید باید تمام شرایط را بسنجید. وقت کافی، شرایط مالی مناسب، شرایط زناشویی عالی و نظارت درست را بررسی کنید و سپس اقدام کنید. در ادامه در رابطه با عوارض، نشانه ها، انواع بی توجهی و پیامدها توضیح دادهایم. برای دریافت خدمات مشاوره کودک کلیک کنید.
بی توجهی مادر به فرزند
بی توجهی به فرزند یعنی ناتوانی در تامین خوراک، پوشاک، خانه، مراقبتهای پزشکی و مراقبت های سلامتی. با بی توجهی این مسائل سلامت روان و جسم فرزند به خطر میافتد. بی توجهی به فرزند نوعی کودک آزاری محسوب میشود. بی توجهی به فرزند توسط والد و پرستار اتفاق میافتد. با بی توجهی به فرزند باید منتظر عواقب جسمی و روحی در بزرگسالی باشید. رشد فرزند دچار اختلال میشود. حال و آینده فرزند را تحت تاثیر قرار میدهد.
نشانه های بی توجهی مادر به فرزند
نشانهها عموما توسط معلمان، دوستان و اطرافیان تشخیص داده میشود. در ادامه به عمده نشانه های بی توجهی مادر به فرزند اشاره کرده ایم.
- ضعف جسمانی
- سوء تغذیه
- ضعف عاطفی
- بی نظم بودن
- بی قراری در خانه
- بیرون رفتن های بی دلیل
- مشکلات تحصیلی
- غیبت های طولانی در مدرسه
- عدم حضور مراقب
- گرایش به مصرف مواد و الکل
- گرایش به دزدی
- درخواست پول و غذا
- عدم سلامت دندان
- ضعیف شدن چشم
- پوشیدن لباس های نامرتب
- پوشش لباس نامتناسب با شرایط آب و هوایی
در صورتی که با چنین کودکی مواجهه شدهاید، به صورت محترمانه با والدین او صحبت کنید. و از آنها بخواهید به یک متخصص روانشناس کودک و خانواده مراجعه کنند.
انواع بی توجهی مادر به فرزند
بی توجهی مادر به فرزند میتواند از طریق مختلفی رخ دهد. بیشتر مادران نسبت به بی توجهیهای خود بی اطلاع اند. شما با کسب اطلاعات و آموزش های فرزندپروری، در این زمینه مهارت هایتان را پرورش دهید. در ادامه توضیحاتی در این رابطه دادهایم.
نظارت نادرست
تنها ماندن فرزند در خانه در صورتی که فرزند توانایی مراقبت از خود ندارد. تهدید و بی توجهی در شرایط خطرناک و تامین نکردن امنیت فرزند.
بی توجهی به نیازهای اولیه
برآورده نکردن نیازهای اولیه مانند: خوراک، پوشاک، مسکن، بهداشت و امنیت. حتی گاهی اوقات رها کردن و بی توجهی به حق فرزند.
بی توجهیروانی
تنش در خانواده، حمایت نشدن عاطفی و هیجانی از طرف والدین، موجب فراهم شدن زمینه سوءمصرف مواد، سیگار و الکل برای فرزند میشود.
بی توجهی به آموزش
ثبت نام نکردن در مدرسه و موسسات آموزشی مناسب. بی توجهی به نیازهای آموزشی و غیبت های طولانی مدت فرزند. پیگیری نکردن مشکلات تحصیلی فرزند از جمله موضوعاتیاست که آینده کودک را به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار میدهد.
بی توجهیبه مسائل بهداشتی
بیتوجهی به مراقبت های پزشکی، مسائل بهداشتی و بیماری های فرزند، عدم تهیه دارو و نیاز پزشکی آسیب های جدی به سلامت جسم و روان او وارد خواهد کرد.
بی توجهی به مشکلات
مادران بی توجه، اگر فرزندشان دچار مشکل شود و به دنبال راه چاره برای حل مشکل باشد به او توجهی نمیکنند. فرزندان این مادران همیشه احساس تنهایی میکنند. و هیچ پشتوانهای در زندگی ندارند.
بی توجهی به ابراز علاقه نکردن
یکی از نیاز انسانها توجه و ابراز علاقه است. مادرانی که به فرزندان خود ابراز علاقه نمیکنند. باعث میشوند که آنها به دنبال توجه از دیگران باشد. و همین امر موجب ارتباطات پر خطر و آسیب زننده میشود.
عوارض بی توجهی مادر به فرزند
بی توجهی و کم توجهی به فرزند در حال و آینده او اثرات مخرب و عمیقی میگذارد. حتی در آینده تغییر شخصیت و آسیبها برای خود او آسان نیست. او برای کاهش آثار منفی بی توجهی های مادر به فرزند باید زمان و انرژی زیادی صرف کند. در ادامه به مهم ترین عوارض بی توجهی مادر به فرزند را اشاره کردهایم.
- ضعف جسمانی
- سوء تغذیه
- بروز اختلالت جسمی و روانی
- بروز بیماری های جسمانی
- ناتوانی فرزند در برقراری ارتباط با جامعه
- فقدان عزت نفس
- کمبود اعتماد به نفس
- عدم اعتماد به دیگران
- افکار خودکشی
پیامد و نتایج بی توجهی مادر به فرزند
پیامدها و نتایج بی توجهی مادر به فرزند در روند رشد اختلال ایجاد میکند. و فرزند دچار آسیب های فراوانی میشود. در ادامه پیامدهای بی توجهی مادر به فرزند را توضیح دادهایم.
مشکلات در رشد
مشکلات در رشد یکی از واضح ترین پیامد در فرزند است. تغذیه ناسالم و نادرست بر سلامت رشد و عملکرد مغز اختلال ایجاد میکند. بی اهمیتی در واکسینه کردن و عدم نظارت بر سلامتی فرزند موجب بروز بیماری ها و اختلال در سلامت جسمی میشود.
مشکلات در عملکرد روان
نتیجه بی توجهی به فرزندان بروز اختلالات شخصیت است. بی توجهی باعث بروز اختلال کمبود اعتماد به نفس و نقص توجه، اختلال در ذهن، حسادت و تنهایی میشود.
مشکلات در رفتار
فرزندانی که مورد بی توجهی قرار میگیرند. در برقراری ارتباط و مکالمه با اطرافیان دچار مشکل میشوند. مشکلات اجتماعی و رفتاری در فرزندانی که مورد بی توجهی قرار گرفتهاند از پیامدهای این رفتار است.
کلام آخر
مادرانی که به فرزند خود بی توجهی میکنند. باید تمامی مشکلاتی که در آینده فرزندشان دچار میشود را به جان بخرند. مشکلات روحی و روانی، مشکلات جسمی، مشکلات در رشد و رفتار عمده نتایجی هستند که این فرزندان دچار میشوند. برای رفتار درست با فرزند نیاز به یک روانشناس دارید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی به شما خدمات ارائه میدهد. برای این منظور میتوانید از خدمات مشاوره روانشناسی آواژه استفاده نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بی توجهی مادر به فرزند میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
من یه دختر فوق العاده شیطون و آزارگر دارم.مرتب من و داداشش و باباشو ناراحت میکنه.مدام دعوا راه میندازه.گستاخ و زبون درازه.شب و روزمون ازمون گرفته.آرامش نداریم.با همسرم سر این مسئله به مشکل برخوردم.از زندگی سیر شدم و به خودکشی یا جدایی فکر میکنم.لطفا راهنماییم کنید.دخترم نه و نیم سالشه پسرم چهار و نیم سالشه.
سلام و درود دختر شما در این سنین نیاز زیادی به توجه و محبت داره. در کنار این ها آموزش و سبک تربیتی مناسب هم تاثیر زیادی در بازخوردها و واکنش های ایشون داره. صبور باشیدو با عشق مادرانه خود اون رو متوجه رفتارش بکنید. تنبیه، زور، پرخاشگری، مقایسه، تشویق های نابجا و غیر اصولی وضعیت رو بدتر می کنه. اگر رفتارهای آزارگرانه از سنین پایین تر شروع شده ممکنه نشانه های از اختلال وجود داشته باشه. در کل می توانید برای یک ارزیابی و مشاوره کودک با شماره های درج شده تماس بگیرید.