راه های تقویت اراده چیست؟
تقویت اراده تنها با خواندن جملات انگیزشی و یا صبح زود از خواب بیدار شدن نیست. بیشتر افراد، در این زمینه شروع قوی دارند؛ اما به سرعت دلسرد شده و تمام تمرین ها اثر خود را از دست میدهند. در واقع اگر انگیزه افراد برای انجام کارها درونی و با همان بسته به اراده نباشد؛ خیلی بعید است که به نتیجه برسد. چرا که تمام انگیزه های بیرونی سریعا اثر خود را از دست میدهند. تنها با یک اراده قوی و پولادین است که میتوان به اهداف خود رسید و نتیجه مطلوب را کسب کرد. تنها باید روش های تقویت اراده را آموخته و شاهد تاثیر آنها باشید. در این مورد حتی میتوانید از یک مشاوره تلفنی هم کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تقویت اراده می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
تقویت اراده به چه معناست؟
شاید شما هم بعد از دیدن سخنرانی های انگیزشی تا چند ساعت فکر کرده و پرانرژی باشید. اما حداکثر تا چند روز این روحیه را داشته و بعد از این زمان، حتی دلتان نمیخواهد که از رختخوابتان خارج شوید. دلیل این موضوع، تنها نداشتن اراده قوی است. اگر بتوانید اراده خود را تقویت کنید؛ دیگر نیازی نیست تا برای تلاش کردن، ویدئو های انگیزشی ببینید و یا خود را مجبور به انجام کاری کنید.
چرا که به صورت خودکار میدانید؛ موفقیت در گرو تلاش کردن بوده و کل زندگی دقیقا همین است. نیرو و انگیزه درونی که انسان را به سمت اهدافش هل میدهد؛ اراده است. البته که در کنار اراده نیاز به مهارت ها و استعدادهای دیگری هم داریم. اما به طور کلی نیروی محرکه ما از همان ابتدا، اراده است. برای جلوگیری از بروز ناامیدی از زندگی کلیک کنید.
قسمت هایی از مغز که مربوط به تقویت اراده هستند
شاید تصور کنید که اراده یک مفهوم روانی و انتزاعی بوده و هیچ ارگانی در بدن به آن اختصاص ندارد. در صورتی که شواهد حاکی از آنند که سه بخش از مغز، کاملا با این موضوع، در ارتباط میباشند.
- قسمت بالای سمت چپ قشر جلوی مغز مربوط به اراده بوده و به افراد کمک میکند تا در فعالیت های سخت و استرس آور، به تلاش ادامه دهند.
- قسمت بالای سمت راست قشر جلوی مغز نیز باعث میشود تا افراد به خواسته های مضری که دارند جواب منفی داده و روی هدف اصلی متمرکز شوند.
- و در نهایت قسمتی از مغز که باعث میشود تا ما نیرو و انرژی کافی برای انجام کارهایمان را داشته باشیم؛ در قسمت زیرین و میانی قشر جلوی مغز است. در واقع این بخش منجر به پیگیری اهداف و ترغیب شدن افراد برای رسیدن به خواسته هایشان است.
بر اساس تحقیقاتی که روی این سه بخش از مغز انجام شده است؛ مشخص گردید که اگر این سه بخش فعالیت چندانی نداشته باشند؛ نیرو و انگیزه افراد نیز تضعیف شده و کمتر تلاش میکنند. این سه بخش با یکدیگر در ارتباط بوده و ما را در رسیدن به اهداف مان کمک میکنند.
راهکارهایی برای تقویت اراده
با اینکه مراکزی در مغز مسئول تقویت اراده و یا تضعیف آن هستند؛ اما این بدان معنا نیست که ما در آن نقشی نداشته و نمیتوانیم کاری کنیم. البته که این موضوع تا حد زیادی، به ویژگی های شخصیتی افراد وابسته بوده و نمیتوان زیاد آن را تغییر داد. اما این موارد، راهکارهایی هستند که برای مدت زمان طولانی تری تاثیر دارند. برخی از روش های کاربردی در این مورد، شامل موارد زیر هستند. برای پیدا کردن راز موفقیت در زندگی کلیک کنید.
انتخاب هدف های نزدیک و قابل دسترس
یکی از اولین گام هایی که برای تقویت اراده باید بردارید؛ این است که اهداف کوچک و قابل دسترس انتخاب کنید. در راه رسیدن به این اهداف، احتمال شکست کمتر بوده و نیاز به تلاش کمتری هم دارند. پس این پیام به مغز داده میشود که امکانپذیر است و با تلاش میتوان به خواسته های بیشتری رسید.
پاداش دادن به خود پس از رسیدن به هدف | تقویت اراده
بعد از اینکه به هریک از اهداف خود رسیدید؛ بهتر است به خود پاداش بدهید. در این حالت، سیستم پاداشدهی مغز نیز فعال شده و فرد را خوشحال میکند. زمانی که فرد خوشحال باشد؛ بیشتر تلاش کرده و انگیزه بیشتری هم دارد. پس مهم است که خودتان را وابسته به پاداش و توجه دیگران نکرده و خودتان اینکار را برای خودتان انجام دهید. برای غلبه بر درجا زدن در زندگی کلیک کنید.
خواب کافی و تغذیه سالم
حتما برای تقویت اراده، به میزان خواب و تغذیه سالم نیز توجه داشته باشید. چرا که برای تلاش کردن، در ابتدا باید جسم سالمی داشته باشید. از طرفی با برخورداری از جسم سالم، روان تان نیز در وضعیت بهتری قرار خواهد داشت.
برنامه ریزی داشتن | تقویت اراده
تقویت اراده بدون برنامه ریزی معنایی ندارد. پس حتما برای رسیدن به اهداف کوچک و بزرگ خود، اهداف مشخص و ملموسی داشته باشید تا بتوانید متمرکزتر قدم بردارید.
خط کشیدن دور استرس
استرس یکی از بزرگ ترین موانع تقویت اراده است. باید تلاش کنید تا عامل استرس خود را پیدا کرده و بر آن غلبه کنید. زمانی که استرس کمتری داشته باشید؛ میتوانید متمرکزتر باشید. برای اطلاع از اصول موفقیت کلیک کنید.
رعایت تعادل در مورد استراحت و تفریح | تقویت اراده
حتما زمانی را به استراحت و تفریح خود اختصاص داده و در مورد تلاش کردن زیاده روی نکنید. این موضوع باعث فرسودگی شما خواهد شد.
با افرادی معاشرت کنید که با آنها اهداف مشترک دارید
معاشرین و اطرافیان شما نیز در مورد تقویت اراده نقش دارند. پس حتما افرادی را در اطراف خود نگه دارید که با آنها اهداف مشترکی داشته و میتوانید از آنها کمک بگیرید.
رویاپردازی کردن | تقویت اراده
گاهی رویاپردازی کردن و فکر کردن به فانتزی هاست که برای افراد انگیزه ای ایجاد میکند تا بلند شوند و حرکت کنند. شما باید بتوانید آنچه را که میخواهید، هرچقدر هم محال، به طور دقیق تجسم کنید.
گوش کردن به سخنرانی های انگیزشی
گاهی به سخنرانی های انگیزشی نیز گوش داده و از زندگی افراد موفق، الهام بگیرید. اینکار باعث میشود تا از ادامه دادن نترسید.
دوباره تلاش کنید | تقویت اراده
اگر شکست خوردید؛ دوباره و دوباره تلاش کنید. شکست جزئی از مسیر شماست و نباید از آن بترسید. از طرفی همین شکست ها درس های زیادی را به شما خواهند آموخت. برای آشنایی با راه های جسور بودن در زندگی کلیک کنید.
سخن پایانی
ادامه دادن و استمرار داشتن در زندگی کار ساده ای نیست. اما با تقویت اراده میتوانید در طولانی مدت، کاری را انجام داده و حتی آن را تبدیل به یک عادت مفید کنید. همانطور که مشاهده کردید؛ ساختن اراده قوی، در گرو انجام کارهای ساده است. پس بهتر است شروع کرده و در این فرایند از یک متخصص نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تقویت اراده می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.