ارتباط نوجوان با والدین و همسالاننوجوان

اجازه سفر به نوجوان بدهیم یا نه؟

اجازه سفر به نوجوان موضوعی که در برخی از خانواده ها تبدیل به چالش شده و منجر به بروز مسائل مختلفی می‌گردد. نوجوانان در این دوران نیاز به استقلال و هیجان زیادی دارند. سفر هم موقعیتی که هردوی این موارد را در اختیارشان می‌گذارد. از این رو کاملا طبیعی است که از شما بخواهند تا به آنها اجازه سفر رفتن به تنهایی را بدهید. با اینکه احتمال از نظر شما این موضوع برای آنها زود است؛ اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که این شرایط می‌تواند تجربه خوبی شده و موضوعات زیادی را به آنها بیاموزد. البته که این اجازه مستلزم در نظر گرفتن موارد زیادی است که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد. برای دریافت مشاوره نوجوان کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اجازه سفر به نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

اجازه سفر به نوجوان در چه سنی مجاز است؟

سن اجازه سفر به نوجوان

ابتدایی ترین موضوعی که در مورد اجازه سفر به نوجوان باید در نظر داشته باشیم؛ سن اوست. البته که در برخی موارد افراد با سن کم هم رفتارهای پخته و بالغانه داشته و قادر به سفر رفتن هستند. اما به هرحال شما به هیچ عنوان نباید به یک نوجوان 13،14 ساله اجازه سفر رفتن به تنهایی را بدهید. این موضوع برای 16 سال به بالا مناسب است. تازه اگر نوجوان شرایط دیگر را دارا باشد. برای اطلاع از سن تنها بیرون رفتن کلیک نمایید.

عواملی که در اجازه سفر به نوجوان موثر هستند

شاید از خودتان بپرسید که اصلا چرا فرزند من مایل به تنهایی سفر رفتن است! در ابتدا باید بگوییم که این موضوع غیرعادی نیست و اصلا اشکالی ندارد که او چنین درخواستی دارد. اما در برخی موارد این شرایط خانوادگی است که او را برای تنهایی سفر رفتن، بیشتر مشتاق می‌کند. در واقع این موضوع ریشه در مسائل دیگری نیز دارد. در برخی موارد خود سفر نیست که برای نوجوان ارزش دارد؛ بلکه او به دنبال کسب چیزهای دیگری مثل استقلال و کمی تنهایی است. این عوامل، شامل موارد زیر هستند.

  • نوجوان در خانواده تفریحی ندارد
  • تمایلی ندارد تا با آنها مسافرت کند
  • استقلال کافی ندارد

مزایا و معایب اجازه سفر به نوجوان

اجازه سفر به نوجوان فواید زیادی داشته و باعث یادگیری مسائل زیادی برای او می‌گردد. این سفر منجر به افزایش استقلال در آنها، تقویت مهارت تصمیم گیری، آشنایی با فرهنگ های مختلف و یادگیری منابع مالی می‌گردد. همچنین اعتماد به نفس آنها به طور قابل توجهی افزایش یافته و ظرفیت روانی آنها در مواجه با چالش ها و مشکلات، به طور قابل توجهی بیشتر خواهد شد. برای اطلاع از عوامل موثر بر اجازه گرفتن برای بیرون رفتن کلیک نمایید.

اما از طرفی، سفر پر است موقعیت های ناآشنایی است که ممکن است برای آنها خطرناک بوده و با خاطرات بدی همراه شود. همچنین آنها به این دلیل که تجربه اندکی دارند؛ احتمالا به درستی نمی‌توانند واکنش نشان دهند؛ پس آسیب می‌بینند. مواجهه با افراد ناشناس، گم شدن، مشکلات مالی و قرارگیری در معرض حوادث غیرمنتظره، همگی می‌توانند خطراتی باشند که در نهایت به ضرر و آسیب منتهی گردند.

توصیه هایی برای اجازه سفر به نوجوان

توصیه های اجازه سفر به نوجوان

در صورتی که قصد دارید تا این اجازه را داده و این موقعیت را در اختیار نوجوان قرار دهید؛ باید حتما نکاتی را رعایت کرده و اقدامات لازم را انجام دهید. در این قسمت به توضیح برخی از این موارد می‌پردازیم.

برنامه ریزی و بررسی وضعیت مالی فرزند

از آنجایی که یکی از اهداف این سفر این است که او برنامه ریزی مالی را بیاموزد؛ بهتر است قبل از سفر از او در مورد وضعیت پس انداز و یا هزینه هایی که دارد؛ بپرسید. با اینکه در نهایت شما به او کمک خواهید کرد. اما او باید بداند که تا حدی باید در این مورد همراهی کرده و یا به آن فکر کند. همچنین به او یاد بدهید که در طول سفر پول هایش را کجا بگذارد و یا همواره مقداری پول نقد همراه خود داشته باشد.

از جزئیات محل اقامت و امن بودن سفر مطمئن شوید

پیش از اجازه سفر به نوجوان، در مورد جزئیات سفر و محل اقامت آنها اطمینان حاصل کنید. در واقع در مورد آنها تحقیق کرده و نظرات مسافران قبلی را بخوانید. در صورت امکان، خودتان محلی را برای اقامت فرزندتان تهیه کرده و با صاحب آنجا در ارتباط باشید.

از تکنولوژی کمک بگیرید

امروزه به لطف تکنولوژی، در هرلحظه می‌توانید با فرزند خود در ارتباط بوده و بدانید که او کجاست. البته در این مورد زیاده روی نکرده و اجازه دهید تا فضای خودش را نیز داشته باشد. اما اگر قرار است به جایی برود که امنیت کافی را ندارد؛ حتما برای شما لوکیشن بفرستد و یا حتما شماره تماس یکی از دوستانش را نیز داشته باشید.

با افراد قابل اعتماد ارتباط بگیرید

اگر در شهر یا کشور مقصد فردی را می‌شناسید؛ با او ارتباط گرفته و از او بخواهید که مراقب فرزندتان باشد. از طرفی می‌توانید در صورت لزوم با پلیس، سفارت یا خدمات اضطراری نیز تماس داشته باشید. داشتن بیمه مسافرتی می‌تواند تا حدی منجر به اطمینان خاطر بشود. برای آشنایی با چگونگی مواجهه با استقلال طلبی نوجوان کلیک نمایید.

خود را برای شرایط اضطراری آماده کنید

خود را برای شرایط اضطراری آماده کرده و مطمئن شوید که هر لحظه می‌توانید خود را به فرزندتان برسانید. البته افکار منفی نداشته باشید و بدترین موقعیت ها را برای خود تداعی نکنید. اما بدانید که امکان خطر وجود دارد و حتی در این مورد با فرزند خود نیز صحبت کنید.

اعتماد به نفس و استقلال را در فرزند خود تقویت کنید

اگر بتوانید اعتماد به نفس و استقلال را در فرزند خود تقویت کنید؛ دیگر برای اجازه سفر به نوجوان ، هیچ نگرانی نخواهید داشت. چرا که با داشتن این ویژگی ها، نوجوان در هر شرایطی از پس خود برخواهد آمد.

نکاتی دیگری که باید رعایت کنید

علاوه بر موارد دیگری که در مورد آنها توضیح دادیم؛ نکات دیگری نیز وجود دارد که در صورت رعایت کردن آنها، نوجوان سفر مطمئن تری داشته و احتمال خطر کمتر می‌شود. برخی از این نکات، شامل موارد زیر هستند.

  • از یک سفر یک روزه شروع کنید
  • یک فرد بالغ را همراه با آنها بفرستید
  • مسئولیت پذیری آن را بسنجید
  • اجازه دهید تا در سفرهای خانوادگی مشارکت بیشتری داشته باشد
  • در مورد مقصد سفر، نکاتی را به او یادآور شوید
  • به او اعتماد کرده و انگیزه بدهید

سخن پایانی

به طور کلی سفر برای هرگروه سنی تجربه ای ارزشمند بوده و موضوعات زیادی را به افراد می‌آموزد. شاید در مورد اجازه سفر به نوجوان ، نگرانی های زیادی را تجربه کنید. اما باید بدانید که او از این دوران باید مهارت های زندگی را آموخته و در موقعیت های مختلف حاضر شود. از این رو این موقعیت را برای آموزش های صحیح در اختیار او قرار دهید. در این مورد از یک روانشناس نیز می‌توانید کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اجازه سفر به نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره