ازدواجزوج و خانوادهطلاق

ادامه و تحمل زندگی به خاطر بچه ها درست است؟

تحمل زندگی به خاطر بچه ها یکی از توجیهاتی است که برخی از والدین برای ادامه زندگی مشترک شان دارند. با اینکه این دلیل خوبی برای ادامه دادن است؛ اما به طور کلی می‌تواند مشکل ساز شده و زندگی بچه ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. چرا که ادامه دادن به زندگی مشترک، به هر قیمتی درست نیست و حتی گاها باعث می‌شود تا فرزندان نیز آسیب های بیشتری را متحمل شوند. از این رو بهتر است برای طلاق نگرفتن، به جای اینکه مدام بچه ها را بهانه کنید؛ رابطه خود را به طور اساسی ترمیم کرده و خودتان بخواهید که به این رابطه ادامه دهید. در این مورد می‌توانید از یک روانشناس نیز کمک گرفته؛ و با او مشورت کنید. برای دریافت مشاوره طلاق کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تحمل زندگی به خاطر بچه ها می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

تحمل زندگی به خاطر بچه ها به چه معناست؟

از آنجایی که همه می‌دانند که طلاق آسیب بزرگی را به بچه ها وارد می‌کند؛ ممکن است با وجود مشکلات زیادی در رابطه، بازهم به آن ادامه داده و به خاطر بچه ها در آن زندگی بمانند. معمولا هم چنین افرادی این موضوع را به طور مستقیم با خود بچه ها و یا دیگران مطرح می‌کنند.

در صورتی که این موضوع تنها تبدیل به یک احساس عذاب وجدان در فرزندان شده و باعث می‌شود تا پایان عمر خود را سرزنش نمایند. اما در واقع، برخی از والدین اصلا در این مورد با خود روراست نبوده و در حال دروغ گفتن به خودشان هستند. در ادامه بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد. برای آشنایی بیشتر با تاثیر طلاق بر فرزندان کلیک نمایید.

تحمل زندگی به خاطر بچه ها خوب یا بد؟

مزایای تحمل زندگی به خاطر بچه ها

ممکن است خودتان بر سر این دوراهی قرار گرفته و یا فردی از شما این سوال را بپرسد که آیا تحمل زندگی به خاطر بچه ها درست است یا خیر؟ نمی‌توان به این سوال جواب قطعی داد. چرا که با این سوال مشخص می‌شود که فرد در مورد جدایی خود هنوز به طور کامل مطمئن نیست و اگر اینکار را بکند؛ احتمالا تا پایان عمر فرزند خود را مقصر می‌داند. از طرفی برخی از والدین به دلیل طرحواره ایثاری که دارند؛ تصور می‌کنند که همواره باید به خاطر فرزندان شان کوتاه آمده و به زندگی خود ادامه دهند. پس در اینجا این فرزندان نیستند که مانع اند. بلکه ذهنیت خود فرد در مورد طلاق است که منجر به بروز چنین حالتی می‌گردد.

گاهی تحمل زندگی به خاطر بچه ها، تنها به معنای جدا نشدن از همسر نیست و افراد افکار خودکشی دارند. در چنین شرایطی، فرزندان معنای زندگی آنها بوده و ترجیح می‌دهند تا به خاطر آنها به زندگی خود ادامه دهند.

اگر مدتی است که مورد جدایی از همسرتان دچار سردرگمی هستید؛ می‌توانید با پاسخ دادن به سوال های زیر، به تصمیم درست تری برسید. برای اطلاع از دلایل ترس از طلاق کلیک نمایید.

  • سطح اختلافات در خانواده شما؟
  • به چه دلیل می‌خواهید جدا شوید؟
  • آیا تنها دلیل ادامه شما فرزندان هستند؟
  • جدایی شما به دلیل خشونت خانگی است؟
  • آیا نمی‌توانید رابطه را ترمیم کنید
  • زندگی کردن با چنین وضعی، به نفع فرزندان نیز هست؟

فواید تحمل زندگی به خاطر بچه ها

اما این شکیبایی و تحمل اگر به درستی انجام گیرد؛ نتایج خوبی نیز خواهد داشت. در بیشتر موارد صبر کردن آثار خوبی داشته و به شرایط بهتری می‌انجامد. در این قسمت به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

◀زمانی که والدین از یکدیگر جدا نمی‌شوند؛ کمتر احتمال دارد که فرزندان نیز به فکر جدایی از همسرشان بیوفتند.

◀در این حالت فرزندان با مشکلات هیجانی کمتری روبرو می‌شوند.

◀کمتر احتمال دارد که والدین و فرزندان به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کنند.

◀فرزندانی که در این شرایط رشد می‌کنند؛ از لحاظ تحصیلی در وضعیت بهتری قرار خواهند گرفت.

◀رفتارهای بزهکارانه نخواهند داشت.

◀احتمالا انتخاب های هوشمندانه تری برای زندگی مشترک خود خواهند داشت.

◀با والدین رابطه بهتر برقرار خواهند کرد.

◀سبک زندگی آنها ایمن تر خواهد بود.

پیامدهای ناشی از ادامه زندگی به خاطر بچه ها

پیامدهای تحمل زندگی به خاطر بچه ها

فراموش نکنید که هرچقدر هم که خود را مجبور به تحمل زندگی به خاطر بچه ها کنید؛ بازهم این موضوع آشکار شده و پیامدهای ناشی از آن بروز پیدا خواهند کرد. مگر اینکه این موضوع را به درستی با همسر خود پیش ببرید. برخی از پیامدهای ناشی از این حالت در خانواده، شامل موارد زیر هستند.

آسیب به رابطه فرزندان با والد

از آنجایی که بعد از مدتی فرزندان متوجه این موضوع می‌شوند؛ از والد خود متنفر شده و آن را به طور مستقیم نشان می‌دهند. و یا حتی در مواردی، فرزند به طور مستقیم این سوال را می‌پرسد که چرا به زندگی مشترکت ادامه می‌دهی؟ چنین فرزندانی همواره به خاطر تمام مشکلاتی که تجربه می‌کنند؛ والدین خود را مقصر دانسته و از این بابت ناراحت هستند.

بروز مشکلات روانی و رفتاری

در بیشتر موارد دعواها و کشمکش هایی که در بین والدین وجود دارد؛ محرکی می‌شود برای ابتلا به اختلالات روانی و رفتاری مختلف. همه ما تصور می‌کنیم که این فرزندان طلاق هستند که همواره ناهنجار هستند. در صورتی که با زندگی در چنین شرایطی، اصلا بعید نیست که فرزندان با حضور پدر و مادر به طور همزمان نیز آسیب هایی را تجربه نمایند.

افت تحصیلی

تحمل زندگی به خاطر بچه ها ، منجر به افت تحصیلی آنها شده و با افزایش سطح خشونت در مدرسه همراه خواهد بود. این فرزندان، همواره خشم نهفته ای دارند که با کوچک ترین محرکی بروز کرده و به شکل های مختلفی خود را نشان می‌دهد.

بروز مشکلاتی در روابط اجتماعی

طبیعتا با وجود خانواده ای نامسنجم، فرزندان نمی‌توانند الگوی مناسبی برای برقراری ارتباط با جامعه داشته باشند. آنها همواره شاهد اختلاف و دعوا بین والدین خود بوده اند و این موضوع برای آنها تبدیل به یک امر طبیعی می‌شود. به همین دلیل هیچگاه نمی‌توانند روابط درستی را چه از لحاظ عاطفی و یا حرفه ای با دیگران داشته باشند. برای آشنایی با پیامدهای ناشی از ازدواج بدون عشق کلیک نمایید.

کاهش اثرات منفی طلاق بر روی فرزندان

شما می‌توانید طلاق بگیرید؛ اما به فرزندان خود نیز آسیب زیادی وارد نکنید. تنها باید اینکار را به درستی انجام داده و این نکات را رعایت فرمایید.

  • در مورد فرزندپروری با همسر خود همکاری کنید
  • فرزندان خود را تحت فشار قرار ندهید
  • رابطه والد فرزندی را به درسی پیش ببرید
  • روتین و نظم زندگی فرزند خود را حفظ کنید
  • به اندازه کافی به فرزندان خود توجه کنید
  • مهارت های مقابله ای را به فرزند خود بیاموزید
  • در فرزند خود احساس امنیت ایجاد کنید

سخن پایانی

قطعا که طلاق تجربه دردناکی برای فرزندان است. اما این بدان معنا نیست که برای محافظت از آنها در یک زندگی پرتنش بمانید و آسیب های بیشتری را به آنها وارد کنید. به همین دلیل بهتر است در صورت تحمل زندگی به خاطر بچه ها ، سعی کنید تا با کمک یک متخصص، رابطه خود را ترمیم کرده و این موضوع را به درستی پیش ببرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تحمل زندگی به خاطر بچه ها می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره