غر زدن و تاثیر آن بر سلامت
غر زدن و تاثیر آن بر سلامت موضوعی است که نباید به راحتی از کنار آن گذاشت. برخلاف آنچه که تصور میشود که غرزدن رفتاری عادی بوده و انجام آن اشکالی ندارد؛ اینکار میتواند تاثیرات جدی بر روی سلامتی داشته باشد. این موضوع نه تنها به خود فرد، بلکه دیگران نیز آسیب زده و باعث میشود تا او در نهایت گوشه گیر و تنها شود. حتی بسیاری از روانشناسان معتقدند که علت بسیاری از طلاق ها ، غرزدن بیش از حد یکی از طرفین است. در صورتی که اینکار چیزی را حل نمیکند. از این رو بهتر است افراد رویکرد بهتری را برای مواجهه با مشکلات انتخاب کرده و در این مورد با یک روانشناس مشورت نمایند. برای دریافت مشاوره فردی کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه غرزدن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
غر زدن و تاثیر آن بر سلامت چطور است؟
شاید برایتان جالب باشد که بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است؛ غر زدن و تاثیر آن بر سلامت، خود را به شکل های مختلفی نشان میدهد. در واقع افراد تصور میکنند که این حالت کوتاه مدتی است که نباید و یا نمیتوان در مورد آن کاری انجام داد. حتی شاید به صورت ناخودآگاه به آن دامن هم بزنند. در صورتی که اگر از پیامدهای ناشی از آن مطلع باشید؛ افکار منفی خود را کنترل کرده و آنها را در قالب گله و شکایت کردن بر زبان نمیآورید. در ادامه بیشتر در مورد آثار روانی و جسمانی غر زدن توضیح خواهیم داد. برای اطلاع از راه های بیان خواسته ها کلیک نمایید.
مغز را مستعد جذب مسائل منفی میکند
مغز ما به صورت طبیعی تمایل دارد تا اقتصادی عمل کرده و بیش از حد فعالیت نکند. اما زمانی که شما یک فعالیت مانند غر زدن را به صورت مکرر تکرار میکنید؛ سلولهای عصبی طوری مداربندی میشوند که جریان اطلاعات مربوط به آن را روان تر کنند. در واقع با این حالت در آینده فعالیت غر زدن در مغز راحت تر اتفاق افتاده و دیگر حتی متوجه نمیشوید که در حال غر زدن هستید.
بعد از مدتی متوجه خواهید شد که منفی اندیشی بسیار برایتان راحت تر و بدیهی تر شده و به همین دلیل به شکل ساده تری آن را ابراز کرده و این موضوع برایتان تبدیل به یک جهان بینی و واقعیت زندگی تان میگردد.
بالا رفتن استرس و مسائل جسمانی | غر زدن و تاثیر آن بر سلامت
یکی دیگر از پیامدهای ناشی از غرزدن، بالا رفتن استرس به تبع آن میزان کورتیزول در خون شماست. زمانی که شما به طور مکرر به جای حل مسئله، غر زدن را انتخاب میکنید؛ بدن به صورت دائم، کوتیزول ترشح کرده و بدن شما را در حالت آماده باش برای اتفاقات بد قرار میدهد. این موضوع به سیستم ایمنی شما آسیب زده و بدن شما را ضعیف میکند.
چطور غر نزنیم؟
اما چطور میتوانیم غر نزنیم و دید مثبتی داشته باشیم؟ با اینکه مثبت اندیشی در شرایطی که هیچ چیز مطابق با خواسته های ما پیش نمیرود؛ دشوار است. اما غرنزدن هیچگاه راهکار نبوده و چیزی را حل نمیکند. همانطور که مشاهده کردید؛ تنها باعث آسیب زدن به خودمان شده و دیگران را نیز از ما دور میکند. برخی از تمریناتی که میتوانید انجام دهید؛ تا کمتر غر بزنید؛ شامل موارد زیر هستند. برای اطلاع از راه های جایگزین سرزنش کردن دیگران کلیک نمایید.
داشتن هدف واضح
یکی از اولین اقداماتی که باید پیش از غرزدن انجام دهید؛ این است که فکر کنید؛ به دنبال چه هدف و یا نتیجه ای هستید. در واقع با غر زدن میخواهید به چیزی برسید. در این حالت احتمالا دیگر غر نزده و به دنبال راهکار میروید.
شروع کردن با یک نکته مثبت | غر زدن و تاثیر آن بر سلامت
یکی دیگر از روش های موثر برای جلوگیری از غرزدن، این است که شکایت کردن را با یک نکته مثبت آغاز کنید. حتی در ذهن خودتان. برای مثال اگر میخواهید در مورد رفتارهای همسرتان غر بزنید؛ اول نکات مثبت آن را بگویید که شما عاشقش هستید.
دقیق بودن
زمانی که دقیق باشید و تنها روی موضوع حال و اکنون تمرکز نمایید؛ دیگر غر نخواهید زد. احتمالا زمانی که شروع به غر زدن میکنید؛ حتی مسائل 20 سال پیش را پیش خواهید کشید. در صورتی که بهتر است روی موضوع اکنون تمرکز کرده و به سراغ گذشته نروید.
تمام کردن شکایت با نکته ای مثبت | غر زدن و تاثیر آن بر سلامت
همانطور که غر زدن را با یک نکته مثبت شروع کردید؛ آن را با یک نکته مثبت نیز به پایان برسانید. در این حالت ذهن شما تمرین خواهد کرد تا بیشتر نکات مثبت را به یاد بیاورد. برای اطلاع از راه های تغییر دادن خود کلیک نمایید.
چرا افراد غر میزنند؟
پیدا کردن علت غر زدن نیز میتواند در پیشگیری و برطرف کردن آن نیز موثر باشد. افراد به دلایل مختلفی بدین صورت رفتار میکنند. برخی از دلایلی که باعث غر زدن میشوند؛ شامل موارد زیر میباشند.
🔽تخلیه کردن احساسات منفی شان
🔽مبتلا بودن به اختلال وسواس فکری اجباری
🔽چنین افرادی از بی نظمی میترسند
🔽آنها احساس ناتوانی دارند
🔽احتمالا در معرض بی توجهی زیاد بوده اند
نشانه هایی فردی که دارد غر میزند؛ چیست؟ | غر زدن و تاثیر آن بر سلامت
از آنجایی که مرز باریکی میان غر زدن با بیان کردن خواسته و یا حتی منفی بافی کردن وجود دارد؛ بهتر است با نشانه های فردی که در حال غر زدن هست نیز آشنا شوید. معمولا افرادی که غر میزنند؛ نشانه های زیر را از خود بروز خواهند داد.
- ابتلا به ناراحتی معده
- داشتن احساس بی حالی و خستگی
- نگرانی و اضطراب
- فرد دائما عصبانی است و شکایت میکند
- احساس غم و اندوه زیادی دارد
- ترس نابود شدن رابطه را دارند
- احساس میکنند مورد بی احترامی واقع شده اند
- ناامید هستند
با غر زدن خانمها و کودکان چه کنیم؟
در بیشتر موارد شاهد بروز این رفتار در خانمها و کودکان هستیم. اگر شما فردی هستید که به صورت مداوم در معرض غر های همسر و فرزندتان قرار میگیرید؛ باید بدانید که چطور باید با این موضوع برخورد کنید. برای اطلاع از راه های بالا بردن آستانه تحمل کلیک نمایید.
کودکان معمولا به این دلیل غر میزنند؛ که خواسته از شما دارند؛ از این رو باید به آنها آموزش دهید تا مشکل خود را به صورت روشن و واضح بیان کنند. برای مثال به او بگویید که اگر گشنه است؛ به جای غر زدن آن را مستقیما به شما بگوید.
در مورد همسر نیز در زمان غرزدن باید کمی فاصله گرفته و مکان را ترک کنید. مهارت گوش کردن را در خود تقویت کرده و به حرف های او گوش دهید. او به این دلیل غر میزند که نیاز به شنیده شدن دارد. راهی برای توافق کردن پیدا کرده و محبت خود را نسبت به او بیشتر کنید. در یک رابطه زناشویی، در مورد غر زدن همسر، حتی میتوانید از یک روانشناس نیز کمک بگیرید.
تفاوت غر زدن با منفی بافی کردن در چیست؟
فراموش نکنید که غرزدن با منفی بافی متفاوت است. افراد به دلیل ابتلا به اختلالات شخصیتی و روانی مختلفی ممکن است منفی بافی کنند. در صورتی که افرادی که غر میزنند؛ لزوما به بیماری خاصی مبتلا نیستند. با وجود بدبینی و منفی بافی کمتر احتمال دارد نشانه های بیرونی بروز کند و دید افراد به طور کلی به این صورت است. با اینکه افرادی که غرغرو هستند؛ برون ریزی داشته و به دنبال تخلیه احساسات منفی خود هستند.
تاثیری که افراد غرغرو بر روی دیگران دارند | غر زدن و تاثیر آن بر سلامت
علاوه بر تاثیراتی که غر زدن بر روی خود افراد دارد؛ دیگران را نیز متاثر کرده و دچار مشکل میکند. برخی از پیامدهای ناشی از غر زدن یک نفر، شامل موارد زیر میشود.
- ایجاد رنجش و عصبانی کردن دیگران
- فاصله گرفتن دیگران از او
- منفی شدن دید دیگران نسبت به چنین فردی
- دیگران احساس کنترل شدن دارند
- آنها احساس میکنند که در آنها به دنبال عیب و ایراد میگردید
سخن پایانی
شاید تصور کنید که غر زدن یک رفتار عادی محسوب شده و مجاز هستید تا در شرایط مختلف آن را انجام دهید؛ در صورتی که این موضوع بسیار آسیب زا بوده و مشکلات زیادی را هم برای خودتان و هم دیگران ایجاد میکند. از این رو بسیار اهمیت دارد که این رفتار را در خود و دیگران شناسایی کرده و برای برطرف کردن آن با کمک متخصص اقدام نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه غرزدن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.