اختلالات روانیاختلالات شخصیت

ازدواج و زندگی با شخصیت اسکیزوئید چطور پیش می رود؟

ازدواج و زندگی با شخصیت اسکیزوئید می‌تواند چالش سختی برای شما باشد. همه ما از ازدواج به دنبال یک رابطه عاطفی امن هستیم. اینکه کسی را دوست داشته باشیم و دوستمان بدارند از نیازهای اولیه ما است. اما ازدواج و زندگی با شخصیت اسکیزوئید کمی متفاوت‌تر از این دیدگاه خواهد بود. این افراد دوست دارند بیشتر اوقاتشان را تنها باشند و خیلی احساساتشان را به دیگران نشان نمی‌دهند. به همین خاطر طلاق‌های عاطفی، آسیب‌های روحی شریک زندگی یا حتی خیانت مشکلاتی هستند که در ازدواج و زندگی با شخصیت اسکیزوئید زیاد اتفاق می‌افتند. اما هیچ‌کدام از این‌ها به معنای آن نیست که شخصیت اسکیزوئید حق زندگی‌کردن و خانواده تشکیل‌دادن ندارد یا زندگی او قرار است صددرصد با شکست مواجه بشود. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا بیشتر راجع به این موضوع صحبت کنیم.

برای دریافت مشاوره در زمینه زندگی با شخصیت اسکیزوئید می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

ازدواج و زندگی با شخصیت اسکیزوئید

داستان واقعی:

“مینا همان‌طور که روی صندلی مراجع نشسته بود و اشک می‌ریخت از این حرف می‌زد که دیگر کارد به استخوانش رسیده است. تحمل رفتارهای شوهرش برای او غیرممکن شده بود. از اول هم دوستانش می‌گفتند که مجید عجیب‌وغریب است اما او فکر می‌کرد مجید آدم ساکت و سربه‌زیری است که همیشه سرش توی کتاب‌ها بوده؛ می‌گفت راستش را بخواهی خودم هم در دوره نامزدی به خاطر سردی رفتار مجید چند بار شک کرده بودم که نکند مجید اصلاً دوستم ندارد! اما همه می‌گفتند این مشکلات بعد از ازدواج حل می‌شوند. مادرم می‌گفت خطبه عقد را که بخوانند مهر زن به دل شوهرش می‌افتد! مینا با گریه ادامه داد که همین حرف‌ها باعث شده با مجید ازدواج کند و بعد هم به امید درست‌شدن شرایط صاحب فرزند شوند. اما حالا مجید حتی با پسرشان هم رابطه خوبی ندارد و رفتارهای سردش باعث پرخاشگری و بدرفتاری در پسرشان شده است.”

آنچه خواندید نمونه‌ای از مشکلاتی است که اطرافیان شخصیت اسکیزوئید را درگیر می‌کند. زندگی با این افراد به دلیل بی‌توجهی که به اطرافیانشان دارند بسیار سخت خواهد بود. علاوه بر نیازهای روحی ما به اینکه مورد محبت قرار بگیریم، حتماً به تجربه متوجه این شده‌اید که هیچ‌چیز بدتر از بی‌تفاوتی نیست. و این درست همان حالتی است که شما از شخصیت اسکیزوئید می‌بینید. این افراد هیجان خاصی را در ارتباط‌هایشان به شما نشان نمی‌دهند؛ یا حتی می‌توانیم بگوییم خیلی با شما وارد ارتباط نمی‌شوند. به همین خاطر شما بیش از هر چیز از احساس بی‌تفاوتی و خنثی بودن آنها آسیب خواهید دید. درست مثل داستان مینا و مجید اگر از این ازدواج صاحب فرزندی بشوید، فرزند شما هم آسیب‌های روحی بسیاری را تجربه خواهد کرد.

برای آشنایی کامل با راه های تشخیص اختلال شخصیت اسکیزوئید کلیک کنید.

چطور وارد زندگی با شخصیت اسکیزوئید نشویم؟

وقتی صحبت از ازدواج و زندگی با شخصیت اسکیزوئید به میان می‌آید اول باید ببینیم نشانه‌های شخصیت اسکیزوئید چیست. در واقع می‌خواهیم بدانیم که چطور یا از کجا بفهمیم که یک نفر اسکیزوئید است و یا مشکل دیگری دارد. برای جواب این سؤال باید به چند نکته دقت کنید که باهم آنها را بررسی خواهیم کرد.

به نشانه ها توجه کنید

اولین چیزی که باید به آن دقت داشته باشید نشانه‌هایی هستند که در رفتار طرف مقابلتان می‌بینید. شخصیت‌های اسکیزوئید معمولاً خلق‌وخوی خاصی دارند که به‌خوبی در رفتارهایشان قابل‌مشاهده است. ممکن است او بتواند برای مدت کوتاهی حفظ ظاهر کند اما نمی‌تواند برای مدت طولانی به این کار ادامه بدهد. نشانه‌هایی که باید بیش از همه به آنها توجه کنید عبارتند از:

  • محدود بودن روابط اجتماعی یا نداشتن ارتباط اجتماعی قابل‌ملاحظه
  • نداشتن دوستان صمیمی
  • از عمیق‌شدن روابط خودداری می‌کنند و ترجیح می‌دهند تعاملات خود را سطحی نگه دارند.
  • از بودن در جمع‌های شلوغ خودداری می‌کنند و ترجیح می‌دهند تنها باشند.
  • ابراز هیجان‌ها و احساسات برای آنها کار سختی است و معمولاً از احساسشان با شما صحبت نمی‌کنند.
  • احساسات شما نیز خیلی موردتوجه قرار نمی‌گیرد و همدلی از طرف مقابل نمی‌گیرید.
  • در محیط کار یا تحصیل نیز همیشه تنها هستند و علاقه‌ای به مشارکت در کارهای گروهی ندارند.

مشاوره‌های پیش از ازدواج یا مشاوره خانواده

نشانه‌هایی که برای شخصیت اسکیزوئید آوردیم ممکن است در بسیاری از اختلالات دیگر هم وجود داشته باشند. مثلاً یک فرد خجالتی یا با اعتمادبه‌نفس پایین هم از اینکه در جمع‌ها و مهمانی‌های شلوغ حضور داشته باشد خجالت می‌کشد. به همین خاطر شما نمی‌توانید صرفاً بر اساس نشانه‌ها قضاوت کنید که یک نفر درگیر اسکیزوئید هست یا خیر.

تشخیص این اختلال فقط باید توسط مشاور متخصص صورت بگیرد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم اگر در مرحله آشنایی هستید حتماً مشاوره‌های پیش‌از ازدواج را در برنامه خود قرار بدهید. یا اگر زندگی خود را شروع کرده‌اید و حالا احساس می‌کنید همسرتان ویژگی‌های رفتاری خاصی را نشان می‌دهد با یک مشاور خانواده در این زمینه گفت‌وگو کنید.

برای دریافت خدمات مشاوره ازدواج کلیک کنید.

با شخصیت‌های اسکیزوئید ازدواج بکنیم یا خیر؟

بسیاری از کسانی که این مطلب را می‌خوانند یا به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند می‌خواهند بدانند که بالاخره می‌توانند با شخصیت اسکیزوئید ازدواج بکنند یا خیر؛ خیلی‌های دیگر مثل داستان مینا که باهم بررسی کردیم پس از مدتی خسته شده و سؤال می‌کنند که آیا ادامه‌دادن زندگی با این شخصیت‌ها به صلاحشان هست یا خیر؟

واقعیت این است که هیچ‌کس به‌غیراز خودتان نمی‌تواند به این سؤال پاسخ بدهد. تنها کسی که اجازه دارد برای زندگی شما تصمیم بگیرد و علاوه بر این تمام جوانب زندگی شما را می‌شناسد فقط خودتان هستید. اما می‌توانیم اطلاعاتی را راجع به این ازدواج در اختیارتان بگذاریم که به شما در تصمیم‌گیری کمک می‌کنند. بعضی از نکاتی که بهتر است به آنها توجه داشته باشید را می‌توانیم در این چند مورد خلاصه کنیم:

  • شخصیت‌های اسکیزوئید به میل شما و به خاطر شما تغییر نمی‌کنند. هرگز به فکر این نباشید که بعد از ازدواج یا در آینده آنها را عوض خواهید کرد.
  • درمان شخصیت اسکیزوئید غیرممکن نیست اما به معنای تغییرات صددرصدی هم نیست. این افراد تنها درصورتی‌که خودشان بخواهند و با درمانگر همکاری کنند می‌توانند بعضی از رفتارهای نامناسب را کنار گذاشته و تا حدودی تغییر کنند اما این به معنای عوض‌شدن کامل شخصیت آنها نیست.
  • اگر با شخصیت اسکیزوئید ازدواج می‌کنید نباید انتظار یک رابطه خیلی رمانتیک و پر از احساس را داشته باشید. زیرا بیان احساسات یا حتی فهمیدن احساس دیگران برای این شخصیت‌ها مشکل است.
  • شخصیت‌های اسکیزوئید علاقه چندانی به حضور در جمع ندارند پس اگر شخصیت برون‌گرا و اجتماعی هستید یا خانواده پرجمعیتی دارید احتمالاً برای مهمانی‌ها و ارتباط‌های اجتماعی‌تان با او به مشکل خواهید خورد.

راهکارهایی برای زندگی در کنار شخصیت اسکیزوئید

به هر دلیلی که تصمیم گرفته‌اید با شخصیت اسکیزوئید زندگی کنید ما خبر خوبی برایتان داریم. زندگی با این افراد شاید سخت باشد اما غیرممکن نیست. اگر شما برخی از اصول را بدانید و در ارتباط خود با این شخصیت‌ها به کار ببرید می‌توانید رابطه سالمی را تجربه کنید.

دانش خود را افزایش بدهید

اولین قدم این است که شما اطلاعات خودتان راجع به اسکیزوئید را بالاتر ببرید. وقتی ما نمی‌دانیم با چه چیزی روبه‌رو هستیم احتمال آسیب‌دیدن هم بالا می‌رود. اما وقتی شما همه جنبه‌های دشمن مقابلتان را می‌شناسید طبیعتاً مبارزه‌کردن با آن راحت‌تر خواهد بود. پس تا جایی که می‌توانید با کمک‌گرفتن از متخصصین یا مطالعه‌کردن منابع معتبر دامنه اطلاعات خود را افزایش بدهید. این کار باعث می‌شود شما حال و هوای ذهنی طرف مقابل را به‌خوبی درک کنید و حتی قدرت پیش‌بینی رفتارش را پیدا کنید.

پذیرش داشته باشید

اولین واکنش بسیاری از ما در ارتباطمان با دیگری این است که از او می‌خواهیم تغییر کند. بیشتر ما همیشه فکر می‌کنیم مشکل از طرف مقابل است پس او باید رفتارش را عوض کند. اگر چنین نگاهی به شخصیت اسکیزوئید داشته باشید باید بگوییم که رابطه‌تان را وارد بحران سنگینی خواهید کرد. در ازدواج و زندگی با شخصیت اسکیزوئید همیشه به خاطر داشته باشید که این افراد هرگز عوض نمی‌شوند. قرار نیست شخصیت اسکیزوئید خودش را بر اساس میل و خواسته شما عوض کند. بلکه این شما هستید که باید بپذیرید طرف مقابلتان چنین ویژگی دارد و می‌بایست همیشه خودتان را با آن منطبق کنید.

علاقه‌مندی‌هایش را بشناسید

شخصیت‌های اسکیزوئید از مطالعه‌کردن، قدم‌زدن، تماشای فیلم و فعالیت‌هایی از این دست لذت می‌برند. پس اگر به دنبال راهی برای ارتباط برقرارکردن با آنها هستید ایجاد فضاهای رمانتیک و احساسی اصلاً به کارتان نخواهد آمد. زیرا همان‌طور که گفتیم این شخصیت‌ها اصلاً از ابراز هیجان آن هم به شکل شدید خوششان نمی‌آید. برای ارتباط با آنها سعی کنید از همین راهی استفاده کنید که علاقه‌مندی آنهاست. برای مثال با آنها فیلم ببینید یا راجع به یک کتاب صحبت کنید. این موضوعات به این خاطر که جزء علاقه‌مندی آنهاست باعث می‌شود تا با علاقه بیشتری راجع به آن تعامل داشته باشند.

زندگی با شخصیت اسکیزوئید و اهمیت مشاوره

مشاوره و روان‌درمانی یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در ارتباطتان با شخصیت اسکیزوئید باید در نظر بگیرید. همان‌طور که گفتیم تشخیص و درمان این وضعیت تنها توسط روان‌شناس متخصص صورت می‌گیرد. پس طرف مقابل شما می‌بایست به طور منظم جلساتی را با درمانگر داشته باشد.

علاوه بر خود فرد، شما و سایر اطرافیان هم می‌بایست از جلسات خانواده‌درمانی استفاده کنید. با استفاده از این روش اولاً شما راهکارهای ارتباط با شخصیت اسکیزوئید را یاد می‌گیرید و در نتیجه بهتر می‌توانید ارتباط برقرار کنید. ثانیاً فشارهای روانی و ناکامی‌هایی که ارتباط با شخصیت اسکیزوئید برایتان ایجاد کرده را در یک فضای امن و کاملاً تخصصی تخلیه می‌کنید و این موضوع به شما کمک خواهد کرد که از سلامت روانتان مراقبت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه زندگی با شخصیت اسکیزوئید می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

آیا فرزند کسانی که شخصیت اسکیزوئید دارند هم به این بیماری مبتلا می‌شوند؟

اختلالات شخصیت به‌طورکلی تحت‌تأثیر ژنتیک هستند. این به معنای آن است که وقتی پدر یا مادر یک بچه درگیر این بیماری است ریسک ابتلای فرزند نیز بالاتر خواهد بود. اما نمی‌توانیم به طور قطعی بگوییم که فرزند این افراد درگیر بیماری می‌شود یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره