روانشناسی فردیمهارت های ارتباطی

مقابله به مثل کردن چه عواقبی دارد؟

مقابله به مثل کردن به معنی تلافی کردن یا دقیقا همان کار را تکرار کردن در شرایط مختلف است. همه ما زمانی که با رفتاری مواجه می‌شویم که برعلیه ماست؛ احساسات مختلفی را تجربه می‌کنیم. اما یکی از ابتدایی ترین آن‌ها حس انتقام گرفتن یا جبران کردن است. بروز این احساسات کاملا طبیعی بوده و در همه افراد بروز می‌کند. اما برخی از افراد می‌توانند به درستی آن را مدیریت کرده و برخی دیگر نمی‌توانند. این موضوع مخصوصا در مسائل زناشویی، پررنگ تر خواهد شد. از این رو در این مقاله قصد داریم به طور ویژه بر این مورد از تلافی کردن تمرکز کنیم؛ پس با انتهای مقاله با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مقابله به مثل می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

مقابله به مثل کردن در رابطه به چه معناست؟

گاهی یک رابطه عاطفی، تبدیل به صحنه ای برای جنگ قدرت می‌شود. در واقع افراد تمایل دارند تا با مقابله به مثل کردن در مورد رفتارهای طرف مقابل شان، نشان بدهند که توانایی جبران کردن را داشته و هیچ چیزی را بی جواب نمی‌گذارند. با اینکه برای ادامه یافتن این رابطه، هیچ چیز مهم تر از گذشت و بخشش نیست. اما، راز یک زندگی مشترک موفق، دقیقا همین است. افراد می‌توانند تلافی کنند؛ اما از موضع خود کوتاه آمده ترجیح می‌دهند تا چشم پوشی کنند.

البته که مقابله به مثل کردن در هیچ زمینه دیگری، نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت. به همین دلیل بهتر است اگر این حس درون شما بسیار پررنگ بوده و یا اغلب اوقات تمایل به جبران کردن به شکل بد را دارید؛ از یک مشاوره در این زمینه  کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

با همسر عصبانی مقابله به مثل کردن

مقابله به مثل کردن با همسر

پرخاشگری و عصبانیت در زندگی مشترک می‌تواند نتایج بسیار بدی به همراه داشته باشد. اما در مقابل آن مقابله به مثل کردن جواب نمی‌دهد. چرا که هر اندازه که شما بیشتر مقابله به مثل کنید؛ خشم او نیز بیشتر می‌شود. عصبانیت، دلایل مختلفی دارد که می‌تواند ناشی از عدم تعادل هورمون ها، افسردگی، خستگی و فشار کاری، استرس و اضطراب، عزت نفس پایین و یا حتی مشکلات خود رابطه باشد. در این حالت فرد عصبانی شرطی شده و زمانی که می‌بیند با این روش به خواسته های خود در رابطه می‌رسد؛ دیگر همواره از این روش استفاده می‌کند. در صورتی که این موضوع هم می‌تواند به خود او و هم به رابطه آسیب بزند.

راهکارها

گاهی خود فرد عصبانی هم می‌داند که رفتارهای او اشتباه است؛ اما نمی‎داند که اقدام درست چیست و باید چه کند! در این شرایط، این همسر است که باید سکان را به دست گرفته و تلاش کند تا به جای مقابله به مثل کردن، اوضاع را بهتر کند. برای مثال بتواند همسر خود را آرام کرده و از مهارت های کنترل خشم برخوردار باشد. همچنین شنونده خوبی باشد و به همسر این اجازه را بدهد تا به جای عصبانی شدن؛ صحبت کند و احساسات خود را به آرامی بروز دهد. تشویق همسر برای کمک گرفتن از یک روانشناس نیز بسیار موثر خواهد بود.

با همسر لجباز مقابله به مثل کردن

معمولا افراد در مواجهه با لجبازی نیز دست به مقابله به مثل کردن می‎زنند. این موضوع برایشان تبدیل به یک مسابقه می‌شود که هرچه لجبازی بیشتر، احساس قدرت بالاتر. زوجین در این حالت تبدیل به معلم های اخلاقی می‌شوند که می‌خواهند با این روش به طرف مقابل خود درس زندگی بدهند. اما فراموش نکنید که لجبازی کردن و یا مقابله به مثل در جواب آن هیچگاه منجر به بروز حس خوب میان شما و همسرتان نمی‌شود. حتی آموزنده هم نیست. حتی ممکن است فرزندان تان نیز از شما بیاموزند.

راهکارها

پس چطور باید با یک همسر لجباز مقابله به مثل کرده و به او نشان داد که رفتارهایش اشتباه است؟ به جای لجبازی کردن، تلاش کنید تا نظر طرف مقابل خود را تغییر داده، در عین آرامش با او صحبت کرده و کاری را که به نظرتان درست را انجام ندهید. نه کاری را به برای لجبازی انتخاب کرده اید.

با همسر بددهن مقابله به مثل کردن

یکی دیگر از رفتارهایی را که در آن بسیار شاهد مقابله به مثل کردن، هستیم؛ بددهنی و توهین کردن است. شاید شما هم در دعواها و درگیری های مختلفی دیده باشید که هرچه یک نفر بیشتر بددهنی می‌کند؛ طرف مقابل نیز دقیقا همین کار را تکرار کرده و بیشتر توهین می‌کند. برای اطلاع از روش های رفتار با شوهر بد دهن کلیک نمایید.

راهکارها

اما شما به جای مقابله به مثل کردن در مورد توهین و بددهنی همسرتان، تنها سکوت کنید. شاید با اینکار او در ابتدا عصبی تر شود؛ اما به مرور خشم او فروکش کرده و به اشتباه خودش پی می‌برد. اگر شما بتوانید اینکار را بکنید؛ به مرور این رفتار نیز در همسر کمتر اتفاق افتاده و به مرور از بین می‌رود.

از طرفی شما از واژه های زیبا و محبت آمیز بیشتر استفاده کنید؛ تا او نیز بیاموزد.

به جای مقابله به مثل کردن در رابطه باید چه کنیم؟

جایگزین مقابله به مثل کردن

پیشتر در مورد راهکارهای جایگزین مقابله به مثل کردن در شرایط خاص صحبت کردیم. اما به طور کلی این راهکارها، می‌توانند در شرایط مختلفی، در این مورد موثرباشند. برای اطلاع از راه های تغییر دادن همسر کلیک نمایید.

سکوت کردن: اگر بتوانید به جای مقابله به مثل کردن، سکوت کنید قطعا به نتایج بهتری چه در زندگی مشترک چه در شرایط دیگر خواهید رسید.

عذرخواهی کردن: گاهی رفتارهای همسر، بازخورد ونتیجه رفتارهای خودتان است. پس بهتر است سکوت کرده و شما خودتان را اصلاح کنید.

گوش دادن به حرف های طرف مقابل: به حرف گوش ندهید؛ تا جواب بدهید. بلکه گوش دهید تا متوجه شده و بتوانید فکر کنید. همواره نیازی به جواب دادن وجود ندارد. پس بهتر است در ابتدا به درستی متوجه شوید که طرف مقابل در حال گفتن چه موضوعی است.

کمک گرفتن از روانشناس: اگر کنترل این موضوع برایتان دشوار است؛ حتما در مورد آن با یک روانشناس مشورت نمایید.

تقویت روحیه بخشش: روحیه بخشش را در خود تقویت کنید تا به جای مقابله به مثل بتوانید چشم پوشی کنید.

سخن پایانی

گاهی مقابله به مثل نکردن مخصوصا در زندگی مشترک کار دشواری است. طبیعتا تمایل دارید تا به طرف مقابل نشان دهید تا شما هم می‌توانید. اما فراموش نکنید که استفاده این روش، پیامدهای بسیار بدتری داشته و مشکلات زیادی را برایتان ایجاد خواهد کرد. از این رو در این زمینه حتما از یک متخصص کمک گرفته و تلاش کنید تا این رفتار را اصلاح کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مقابله به مثل می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره