چطور برای تحصیل در خارج از کشور اقدام کنیم؟
تحصیل در خارج از کشور امروزه تبدیل به یکی از دغدغه های اصلی افراد شده است. حتی برخی از افرادی که در ایران هم قصد ادامه تحصیل نداشته اند؛ حال در حال تلاش برای مهاجرت هستند. یکی از دلایل اصلی این موضوع، شرایط خوبی است که کشورهای دیگر برای تحصیل فراهم کرده اند. اما مهاجرت تحصیلی شرایطی داشته و افراد باید پیش زمینه هایی را برای این موضوع فراهم کنند. به همین دلیل افراد باید پیش از تصمیم گیری در این مورد، اطلاعات لازم را کسب کرده و حتما از یک مشاور نیز در این زمینه کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تحصیل در خارج از کشور می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
تحصیل در خارج از کشور چگونه است؟
فراموش نکنید که تحصیل در خارج از کشور، شاید از دور بسیار جذاب به نظر برسد. اما سختی های زیادی دارد که باید آنها را متحمل شوید. مخصوصا که امروزه این موضوع تبدیل به یک موج در جامعه شده و همه افراد، بدون فکر کردن و آینده نگری، این تصمیم را میگیرند. درس خواندن در یک کشور دیگر، اصلا بد نیست؛ اما مناسب همه افراد نبوده و بیشتر باید در مورد آن تحقیق کرد. برای آشنایی بیشتر با شرایط مهاجرت و دوری از خانواده کلیک نمایید.
دریافت بورسیه یا فاند برای تحصل در کشورهای دیگر
امکانی که به تازگی بسیاری از کشورها در اختیار مهاجرین قرار میدهند؛ بورسیه و یا فاند است که با توجه به شرایط کشور و مهاجر، یا هزینه های تحصیل فرد رایگان شده و یا دولت پولی را به او میدهد تا نیازهای زندگی اش را برطرف نماید. البته بازهم فرد باید شرایط خاصی داشته باشد؛ تا بتواند از این بورسیه یا فاند استفاده کند. برای مثال معدل او از حدی پایین تر نبوده و یا از تمکن مالی کافی برخوردار نباشد. برای اطلاع از راه های غلبه بر ترس از مهاجرت کلیک نمایید.
مراحل تحصیل در خارج از کشور
برای اینکه بتوانید در خارج از کشور تحصلی کنید؛ باید در ابتدا مراحلی را پشت سر بگذارید. این مراحل به طور کلی شامل موارد زیر هستند؛ اما در ادامه بیشتر در مورد هریک از آنها توضیح خواهیم داد.
🔽جمع آوری مدارک
🔽انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه
🔽انتخاب کشور
🔽اپلای کردن
🔽گرفتن وقت سفارت
چگونگی تصمیم برای تحصیل در خارج از کشور
شاید شما همه شرایط برای تحصیل در خارج از کشور را داشته باشید؛ اما باید از خود بپرسید که چقدر از لحاظ روانی برای آن آمادگی داشته و یا آیا مناسب زندگی در کشوری دیگر هستید یا میتوانید سختی های زیادی را تحمل کنید؟ سوالات دیگری که باید از خود بپرسید؛ شامل موارد زیر هستند.
- آیا من مسافرت به مکان های ناآشنا را دوست دارم؟
- آیا من فردی هستم که برای مدت زمان طولانی از دوستان و خانواده ام دور بمانم؟
- تطابق با یک فرهنگ جدید برای من آسان است؟
- هدف من از مهاجرت تحصیلی چیست؟
زمان مناسب برای تحصیل در خارج از کشور چه موقع است؟
اینکه چه زمانی برای تحصیل در خارج از کشور اقدام کنید؛ بستگی به خودتان دارد. فارغ از اینکه هر دانشگاهی ددلاین خودش را دارد؛ اما باید شرایط خود را هم در نظر بگیرید. برای مثال تحصیل در مقطع کارشناسی و پیش از آن در کشورهای خارجی بسیار گران است. اما در مورد کارشناسی ارشد و دکتری میتوانید پوزیشن های رایگان زیادی را پیدا کنید. باید ددلاین های دانشگاه ها را در سایت آنها چک کرده و پیش از رسیدن آن مدارک خود را آماده کنید. از طرفی بهتر است در روزهای ابتدایی ددلاین درخواست خود را ثبت نمایید.
کشور مناسب برای تحصیل در خارج از کشور کجاست؟
انتخاب کشور یکی از سخت ترین مراحل تحصیل در خارج از کشور است. چرا که باید در این مورد، عوامل زیادی را در نظر داشته باشید. برای مثال آب و هوای آن کشور، فاصله آن تا ایران، هزینه های زندگی، دانشگاه های معتبر و…
برخی از افراد در ابتدا تنها به مهاجرت فکر کرده و این موضوعات را در نظر نمیگیرند. اما گاهی همین عوامل به ظاهر ساده باعث میشود تا افراد دوباره به کشور خود برگردند. برای جلوگیری از بروز افسردگی بعد از مهاجرت کلیک نمایید.
چطور برنامه های تحصیل در خارج از کشور را پیدا کنم؟
بعد از اینکه کشور مورد نظر خود را پیدا کردید؛ بهتر است برنامه ای دقیق برای تحصیل در خارج از کشور برای خود تنظیم نمایید. برای اینکار باید از سایت های مختلف، لیست دانشگاه های کشور مقصد را پیدا کرده و حتی تلاش کنید تا با اساتید دانشگاه ارتباط بگیرید و یا ددلاین دانشگاه ها را پیدا کنید. این موضوع بستگی به کشوری دارد که انتخاب کرده اید. برای مثال برای ورود به دانشگاه های آمریکا و کانادا شما باید بتوانید با اساتید ارتباط برقرار کنید. اما در مورد کشورهای اروپایی شما باید از طریق خود دانشگاه اقدام نمایید. البته بازهم در این مورد استثناهایی وجود دارد.
سایر جزئیات در مورد مراحل مهاجرت تحصیلی
فراموش نکنید که این مسیر پر از جزئیاتی است که هیچ یک را نباید پشت گوش بیاندازید. در این قسمت به برخی از آنها اشاره کرده اید.
شرکت در آزمون های زبان و تحصیلی: باید از طریق سایت دانشگاه آزمون زبان و یا آزمون های تحصیلی مورد نیاز آنها را پیدا کرده و مدارک لازم را اخذ کنید.
تعیین منابع مالی: فارغ از هزینه های دانشگاه، سفارت هر کشور، نیاز به تمکن مالی دارد که باید از طریق فیش گردش حساب آن را ارائه دهید.
نگارش رزومه: رزومه ای دقیق و حرفه ای طراحی کرده و آن را در اختیار اساتید و دانشگاه ها قرار دهید.
گرفتن توصیه نامه: از اساتید معتبر در ایران بخواهید تا برای شما توصیه نامه بنویسند.
نوشتن انگیزه نامه: خودتان انگیزه نامه ای واقعی و بر اساس واقعیت نوشته و آن را نگارش کنید.
ترجمه مدارک: مدارک مورد نیاز را از سایت دانشگاه چک کرده و آنها را به دارالترجمه بدهید.
ارتباط با اساتید خارج از کشور: با اساتید در خارج از کشور ارتباط گرفته و آنها را مجاب کنید.
مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور
برخلاف آنچه که به نظر میرسد؛ تحصیل در خارج از کشور، سختی های زیادی را به شما تحمیل خواهد کرد. احتمالا از لحاظ مالی تحت فشار زیادی قرار گرفته و از طرفی باید دوری خانه و خانواده خود را نیز تحمل کنید. اما به هرحال موقعیت های بهتری برای شما فراهم شده و حتی میتوانید بعد از مدتی مقرر اقامت آن کشور را نیز دریافت کنید. به طور کلی باید با توجه به این مزایا و معایب تصمیم گیری کرده خود را برای مسائل زیادی آماده کنید.
سخن پایانی
اگر به تحصیل در خارج از کشور به عنوان یک راه فرار نگاه میکنید؛ باید بگوییم که سخت در اشتباهید. چرا که با حضور در یک کشور دیگر، سختی های بیشتری در انتظار شما خواهند بود. به همین دلیل نباید در این مورد بر اساس احساسات و هیجانات تصمیم گیری کنید. حتما به خوبی فکر کرده و از یک مشاور مهاجرت نیز کمک دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تحصیل در خارج از کشور می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.