خانوادهزوج و خانواده

کتک زدن مادر توسط فرزند چه پیامدهایی دارد؟

کتک زدن مادر از رفتارهای خشونت آمیزی است که امروزه در بسیاری از خانواده‌ها شاهد آن هستیم. در واقع این عمل اگر در گذشته اتفاق می‌افتاد به علت اعتیاد فرزندان و یا ابتلای آنان به بیماری های روانی بود. اما در عصر حاضر فرزندان بیش از هر زمان دیگری خود را مجاز به اینکار دانسته و یا بی احترامی کردن به والدین بسیار برایشان راحت است. اگرچه ممکن است که در برخی شرایط، فرزند اینکار را به صورت غیرارادی انجام دهد؛ اما به دلیل سبک فرزندپروری اشتباه، آنها گاهی این عمل را انجام می‌دهند. از آنجایی که اینکار پیامدهای بسیار زیادی حتی برای خود فرزند دارد؛ بهتر است ریشه یابی شده و با آن برخورد شود. در این زمینه خانواده باید از روانشناس کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کتک زدن مادر می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

کتک زدن مادر و خشونت خانگی

وقتی از خشونت خانگی صحبت میکنیم؛ همه افراد ناخودآگاه به یاد خشونت فیزیکی توسط همسر می‌افتند. در صورتی که زمانی که فرزندان نیز مادر خود را کتک بزنند؛ خشونت خانگی محسوب شده و منجر به بروز مشکلات زیادی در کانون خانواده می‌گردد. برای اینکار، هیچ گونه دلیل منطقی وجود ندارد.

برای مثال نمی‌توان گفت که حتما خود مادر مرتکب اشتباهی شده و حال باید او را تنبیه کرد. فارغ از تقدسی که همه افراد در همه جوامع برای مادرشان قائل هستند؛ حتی اگر او مرتکب گناهی هم شده باشد؛ بازهم لیاقت این رفتار را نداشته و نباید چنین رفتاری را با او داشت. طبیعتا زمان هایی وجود دارد که فرزندان از دست والدین خود عصبانی شده و ناراحت می‌شوند. اما این موضوع این حق را به آنها نمی‌دهد؛ که مادر خود را کتک بزنند.

از طرفی، خشونت فیزیکی حتی اگر از سمت مادر یا والدین هم باشد؛ قابل قبول نیست و نباید انجام شود. برای اطلاع از دلایل کتک زدن پدر کلیک نمایید.

دلایل کتک زدن مادر

دلایل کتک زدن مادر

همانطور که گفته شد هیچ توجیه و دلیل قانع کننده ای برای کتک زدن مادر وجود ندارد. اما باید این موضوع بررسی شود که چرا فرزند کنترل خود را از دست داده و چنین واکنشی نسبت به مادر خود داشته است. گاهی حال روحی فرزند به قدری وخیم است که اصلا نمی‌داند در حال انجام چه کاری است و یا این عمل خود را به یاد نمی‌آورد. در این قسمت به توضیح برخی از دلایلی می‌پردازیم که منجر به این رفتار می‌شوند.

فرهنگ فرزند سالاری

یکی از اصلی ترین دلایل بروز این رفتار توسط فرزندان، سبک فرزند پروری والدین و به طور کلی فرهنگ فرزند سالاری است که امروزه بسیار شایع شده است. در سالهای اخیر تعداد فرزندان خانواده ها کاهش یافته و بیشتر افراد تک فرزند هستند. از این رو توجه والدین بیش از پیش بر فرزندان متمرکز شده و همه چیز مطابق با میل آنها پیش می‌رود. از این رو آنان نیز این حق را به خود می‌دهند؛ که هر رفتاری نشان دهند.

آموزه های دوران کودکی

یکی دیگر از دلایل کتک زدن مادر، رفتارهای خود او با فرزند است. در این حالت یا مادر در دوران کودکی بسیار رفتارهای بد و پرخاشگرانه ای با فرزند خود داشته و حال او در حال انتقام گیری است. و یا والدین همواره در مقابل خشم و عصبانیت کودک، کوتاه آمده و مطابق با میل او رفتار کرده اند و به همین دلیل او آموخته است که در حین عصبانیت، مجاز است تا هر رفتاری با والدینش داشته باشد. برای آشنایی با عواقب کتک زدن کودک کلیک نمایید.

بروز خشم فروخورده به مادر

گاهی فرزندان به دلایل مختلف، خشم زیادی نسبت به مادر خود دارند؛ از این رو به هر بهانه ای برای کتک زدن مادر استفاده کرده و به راحتی هم عصبانی می‌شوند. مورد بی توجهی واقع شدن از دوران کودکی، خیانت مادر، جدایی و… همگی از دلایلی هستند که منجر به شکل گیری خشم فرخورده در فرزندان می‌شوند. و در آینده خود را به شکل رفتارهای پرخاشگرانه و یا انفعال نسبت به پدر و مادر نشان می‌دهند.

ابتلا به بیماری های روانی

از دلایل کتک زدن مادر ، می‌توان به بیماری های روانی نیز اشاره کرد. زمانی که فرزندان مبتلا به اختلالات روانی یا شخصیتی مختلف باشند؛ گاها روی رفتار خود کنترل نداشته و با کوچک ترین محرکی، شروع به بروز رفتارهای پرخاشگرانه می‌کنند.

تقلید از دیگران

در مواردی فرزند این رفتار را از دیگران می‌آموزد. البته بیشتر در سنین پایین شاهد بروز چنین حالتی هستیم. اما به طور کلی فرزند تصور می‌کند که با چنین رفتارهایی می‌تواند به خانواده فشار آورده و به خواسته های خود برسد.

اعتیاد فرزند

شاید شما هم شنیده باشید که فردی که معتاد است به خانواده خود آسیب زده و حتی تهدید برای جان آنهاست. مصرف مواد مخدر باعث بروز توهم های شدیدی در افراد شده و آنها را بسیار تحریک پذیر می‌کند. از این رو بسیار احتمال دارد که تحت تاثیر مصرف این مواد به خانواده خود آسیب بزنند.

برای جبران کتک زدن مادر چه باید کرد؟

از آنجایی که این موضوع بسیار شایع شده و در خانواده های زیادی شاهد آن هستیم؛ بهتر است افراد بعد از پیدا کردن علت، حتما به دنبال راهکار بوده و اقدامات لازم را انجام دهند. برخی از روش هایی که در این زمان باید از آنها استفاده نمایید؛ شامل موارد زیر هستند. برای اطلاع از نحوه برخورد با کودک پرخاشگر کلیک نمایید.

عذرخواهی کردن: در مرحله اول بهتر است به طور کلامی عذرخواهی کرده و به صورت مستقیم نشان دهید که از کاری که کردید؛ پشیمان هستید. طبیعتا اینکار برایتان سخت خواهد بود و حتی شاید با واکنش خوبی هم مواجه نشوید؛ اما عذرخواهی کمترین کاری است که برای جبران می‌توانید انجام دهید.

پیدا کردن علت: علت این رفتار را ریشه یابی کرده و تلاش کنید تا در معرض محرک هایی که باعث بروز خشم زیاد شما می‌شوند؛ قرار نگیرید.

صحبت کردن با مادر: با مادر خود در این مورد صحبت کرده و حتی از خود او راهکار بگیرید. بهتر است علت رفتار خود را برای او توضیح داده و صحبت های او را نیز بشنوید.

کمک گرفتن از مشاور: در این مورد حتما از مشاور کمک گرفته و تلاش کنید تا علت این موضوع را برطرف کنید. متخصص به شما کمک خواهد کرد تا هم دلیل این رفتار را پیدا کرده و هم بر آن غلبه کنید.

پیامدهای ناشی از کتک زدن مادر

پیامدهای کتک زدن مادر

کتک زدن مادر یکی از اتفاقات ناخوشایند و بزرگی است که احتمالا همیشه در یاد اعضای خانواده باقی خواهد ماند. اینکار نه تنها بر دیگر افراد نیز تاثیر گذاشته و منجر به ترویج خشونت می‌شود؛ بلکه روابط خانوادگی را تا همیشه تحت تاثیر قرار خواهد داد. چرا که اعضای دیگر نیز تصور می‌کنند که در صورت عصبانیت می‌توانند مادر را کتک زده و یا به او بی احترامی کنند.

همچنین خود فرد نیز بعد از اینکار دچار احساس گناه و عذاب وجدان زیادی شده و از طرفی نمی‌تواند در این مورد کاری کند. به همین دلیل این رفتار هم عوارض فردی داشته و هم جمعی. برای آشنایی با اصول تربیت کودک کلیک نمایید.

سخن پایانی

اگر تصور می‌کنید که با کتک زدن مادر خشم شما نسبت به او و یا مسائل دیگر تخلیه شده و حال بهتری را تجربه خواهید کرد؛ باید بگوییم که اصلا چنین نبوده و بعد از این رفتار احتمالا احساس ناراحتی و پشیمانی بیشتری خواهید داشت. مادر احتمالا شما را بخشیده و این رفتار را فراموش می‌کند؛ اما علت بروز این رفتار در شما وخیم تر شده و منجر به بروز مشکلات بیشتری می‌گردد. از این رو بهتر است دلیل این رفتار را پیدا کرده، حتما در این زمینه از متخصص کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کتک زدن مادر می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره