خودشناسیروانشناسی فردی

مرد بودن کار هر کسی نیست!

مرد بودن یکی از اصطلاحاتی است که تعریف و تمجید محسوب شده؛ اما بار روانی زیادی برای خود مردان دارد. به طور کلی زمانی که در مورد موضوعات جنسیتی صحبت می‌کنیم؛ تنها با فیزیولوژیک افراد سروکار نداریم. هویت جنسی و نقش ها و انتظارات اجتماعی چیزی بیش از آلت تناسلی است که افراد با آن متولد می‌شوند. همه افراد معمولا ذهنیت یکسان و مشترکی در مورد مردانگی دارند. اما زمانی که یک مرد طبق این ملاک و معیارها عمل نکند؛ طرد شده و مورد سرزنش و تحقیر قرار می‌گیرد. به همین دلیل است که برخی از مردان از این نظر تحت فشار قرار گرفته و دچار مشکل می‌شوند. بهتر است هم مردان و هم افراد دیگر در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کرده و در این زمینه از مشاوره تلفنی کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه مرد بودن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

مرد بودن به چه معناست؟

شاید شما هم شنیده باشید که زمانی که می‌خواهند از یک نفر تعریف کنند؛ می‌گویند خیلی “مرد” است. این مرتبط با موضوع مردانگی است و نه فقط جنسیتی که با آن متولد می‌شود. همواره از مردان انتظار بیشتری می‌رود تا حمایت گر و قوی باشند. هرچه زنان تلاش کنند تا از لحاظ مدنی حقوق برابری با مردان داشته باشند؛ نمی‌توان منکر این قضیه شد که آنها با یکدیگر تفاوت هایی داشته و حتی خود زنان نیز از مردان انتظارات بیشتری دارند. به هرحال این موضوع اجتناب ناپذیر بوده و هم مردان و هم زنان باید آن را بپذیرند. از طرفی مردان باید خود را برای سختی های بیشتری در زندگی آماده کنند. برای آشنایی بیشتر با نشانه های مردسالاری در جوامع کلیک نمایید.

نشانه های مرد بودن

نشانه های مرد بودن

هم مردان و هم زنان دارای خصوصیات اخلاقی منحصر به فردی هستند. برخی از نشانه هایی که بیشتر در مردان مشاهده می‌کنیم؛ شامل موارد زیر هستند.

  • تصمیم گیری بر اساس منطق و عقل
  • در انجام کارهای مختلف، خلاقیت دارند
  • در برابر طرد شدن و تنهایی حساسیت بالایی دارند
  • در روابط شان احساس مالکیت زیادی می‌کنند.

نقش های مردانه و انتظارات اجتماعی

اما مرد بودن بیشتر به نگاه اجتماعی و انتظارات دیگران برمی‌گردد. در واقع مردان اگر بتوانند این انتظارات را برآورده کرده و طبق این معیارها عمل کنند؛ به آنها مرد گفته می‌شود. به همین دلیل است که اگر یک نفر سرپیچی کرده و طبق این ملاک ها پیش نرود؛ مورد قضاوت و انگ اجتماعی قرار می‌گیرد. در این قسمت در مورد این نقش ها توضیح خواهیم داد. برای اطلاع از انواع وظایف مرد در خانه کلیک نمایید.

بروز ندادن احساسات

یکی از اصلی ترین انتظاراتی که از مردان می‌رود و نشانه مرد بودن آنهاست؛ بروز ندادن احساسات شان است. احتمالا همه مردان و پسران یکبار این جمله را شنیده اند که مرد که گریه نمی‌کنه! در واقع از آنها انتظار می‌رود که در هر موقعیتی قوی بوده و هیچ ضعفی از خود نشان ندهند.

تظاهر به اینکه هیچ ضعفی ندارد

مردان تمایل زیادی به این قضیه دارند که وانمود کنند هیچ ضعفی ندارند. از طرفی گاهی جامعه نیز از آنها چنین انتظاری دارد. مردان باید خود به این باور برسند که هیچ فردی کامل نبوده و همه نیاز به کمک و حمایت دارند. آنها خودشان را موظف می‌دانند که از پس همه کارها برآمده و بتوانند مانند یک ابرقهرمان عمل کنند. و زمانی که این اتفاق نیوفتد؛ دچار احساس ناکارآمدی خواهند شد.

علایق خود را محدود می‌کند

همه ما تصور می‌کنیم که مردان علایق محدود تری دارند. چرا که بیشتر فعالیت ها را زنانه دانسته و به آنها اجازه نمی‌دهیم تا آنها را انجام دهند. برای مثال اهمیت دادن به تمیزی و زیبایی، موضوعی است که مردان نیز باید آن را انجام دهند. اما خود را از آن منع می‌کنند.

باید فشارهای مالی و اقتصادی را تحمل کند

این همیشه مردان نیستند که باید فشارهای مالی و اقتصادی را تحمل کنند. گاهی خود مردان با این باور، فشار زیادی به خودشان وارد کرده و دچار مشکلات مختلفی می‌شوند. همانطور که امروزه شاهد افسردگی و اضطراب مردان به دلیل مسائل مالی هستیم.

چطور می‌توان فشار مرد بودن را کاهش داد؟

اما هم خود مردان و هم زنان وظیفه دارند تا با باورهای غلط در مورد مرد بودن مبارزه کرده و کمی از این فشار کم کنند. فرهنگ سازی و صحبت کردن در مورد این مسائل، بسیار کمک کننده است. بهتر است از اطرافیان خود شروع کرده و نسبت به پدر و یا برادر و همسر خود این همدلی را نشان دهید. در واقع تابوشکنی کرده و این بستر را برای آنان فراهم کنید تا خود واقعی شان را به شما نشان دهند. به آنها اجازه گریه کردن، ضعیف بودن، خسته بودن و… را بدهید. در این مورد حتی می‌توانید با یک روانشناس نیز مشورت کنید. برای اطلاع از نشانه های رفتاری افرادی که مورد غفلت عاطفی بودند کلیک نمایید.

باورهای سنتی در مورد مرد بودن

چیزی که پیش تر در مورد آن صحبت کردیم؛ بیشتر در مورد باورهای سنتی بود که همگان نسبت به مردان داشتند. مثل اینکه مردان حق گریه کردن را نداشته و یا حمایت مالی خانواده تماما باید بر عهده آنان باشند. در گذشته سخت گیری بیشتری نسبت به مردان انجام می‌شد.

باور امروزی در مورد مرد بودن

اما جوامع امروزی چه تفکری در مورد مرد بودن دارند؟ امروزه کمی از سخت گیری ها و فشار روانی روی مردان کاسته شده و آنها می‌توانند آزادانه تر عمل کنند. حتی ازدواج نکرده و مسئولیت یک خانواده را برعهده نگیرند. این اتفاق به لطف آگاهی و فرهنگ رسانی بیشتر در جوامع افتاده است.

اهمیت شناخت مردانگی و زنانگی

شناخت ویژگی های مردانگی و زنانگی از آن جهت اهمیت دارد که افراد بیشتر با نقش های خود آشنا شده و طبق آنها عمل می‌کنند. از طرفی کمی انعطاف پذیر تر شده و متوجه می‌شوند که ویژگی های مردانه و زنانه در هر دو جنس وجود دارد. پس نباید تا این حد به مردان فشار وارد کرد.

چالش ها و مزایای مرد بودن

مزایای مرد بودن

چالش هایی که مرد بودن برای افراد ایجاد می‌کند شامل فشار روانی و جسمانی است که به وضوح شاهد آثار آنها در زندگی مردان هستیم. اما به تبع آنها از مزایایی نیز برخوردار هستند. مخصوصا در جوامع مرد سالار. آنها همواره نسبت به زنان از حقوق و مزایای بیشتری برخوردار بوده و راحت تر می‌توانند ترفیع شغلی بگیرند. از لحاظ اجتماعی و حقوقی نیز از اعتبار بالاتری برخوردار می‌باشند. حتی گاهی می‌توان گفت که این مزایا بر سختی های مرد بودن می‌چربد.

جملاتی در توصیف مرد بودن

مردانگی ات را

با غرور بی اندازه ات به دختری که عاشق توست

ثابت نکن

مردانگی را

زمانی میتوانی نشان دهی که دختری

با تمام تنهایی اش به تو تکیه کرده

و با تکیه به غرور تو

به قدرت تو

در این دنیای پر از نامردی

قدم بر میدارد

آغــوشت بوی تلخ که هیچ، بوی غرور میدهد

و چه لذت بخش است که ریه هایم از عطر مردانگی ات پر شود

همانطور که هر نری مرد نیست

“مردی” و “مردانگی” هم

هیچ ربطی به هم ندارند

گول شباهت ظاهری کلمات را نخورید

سخن پایانی

به طور کلی اگر بخواهیم از مرد بودن به عنوان یک نقش و یا وظیفه صحبت کنیم؛ باید بگوییم که کار ساده ای نبوده و یا مسئولیت های سخت و زیادی همراه است. از این رو بهتر است کمی بیشترر مردان را درک کرده و نسبت به آنها آسانگیر تر باشیم. از طرفی اطلاعات خود را در این زمینه بالاتر بده و حتی آنها تشویق کنیم تا از متخصص کمک بگیرند و به سلامت روانی خود اهمیت دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه مرد بودن می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره