دوست حسود (قطع رابطه با افراد حسود)
دوست حسود به احتمال بیشتر از یک دشمن برای شما آسیب به بار میآورد. معمولا دوستان واقعی هیچگونه احساس حسادتی نسبت به یکدیگر نداشته و همواره تمایل دارند تا خوشحالی همدیگر را ببینند. پس اگر یکی از اطرافیان تان نشانه های حسادت را از خود بروز میداد؛ او دوست شما نیست. البته که این افراد تبحر زیادی در پنهان کردن این موضوع داشته و تمایل دارند تا این خودشان را دلسوز شما نشان دهند. اما گاهی این احساس غلبه کرده و دیگر نمیتوانند آن را پنهان کنند. از این رو بهتر است نشانه های رفتاری آنان از شناخته و از آنها دور بمانید تا آسیب کمتری ببینید. همچنین در این زمینه میتوانید از یک مشاوره تلفنی نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دوست حسود می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
دوست حسود کیست؟
شاید شما هم در میان دوستان خود متوجه نشانه های خصومت آمیز برخی از آنها شده باشید. اما نمیتوانید باور کنید که فردی سالهاست میشناسید؛ در حال حسودی کردن به شما باشد. فراموش نکنید که بروز این رفتار از هیچکس بعید نیست. البته که واکنش های شما نیز در این مورد موثر هستند. اما به طور کلی بهتر است فاصله خود را با چنین دوستانی حفظ کنید. آنها احتمالا به بهانه های مختلف، به شما توهین کرده، انتقاد میکنند و یا حتی با تحقیر کردن شما قصد بالاکشیدن خود را دارند. در ادامه بیشتر در مورد نشانه های رفتاری آنان توضیح داده و روش برخورد با آنها را نیز میگوییم. برای آشنایی با نشانه های حسادت به دیگران کلیک نمایید.
نشانه های دوست حسود
شناسایی نشانه های یک دوست حسود آسان است. به شرط آنکه این نشانه ها را بشناسید. پیش تر هم به این نکته اشاره کردیم که در بیشتر موارد؛ افراد در حال انکار این موضوع برای خودشان هستند که دوستشان حسود است. در صورتی که ارتباط با چنین فردی فقط به منجر به آسیب به خودتان میشود. برخی از نشانه هایی که چنین افرادی از خود بروز میدهند؛ شامل موارد زیر است.
تحقیر شما به وسیله تعریف و تمجید
معمولا یک دوست حسود ، بسیار زیرکانه عمل کرده و شما را به گونه تحقیر میکند که انگار در حال تعریف و تمجید کردن از شماست. آنها را خود را دلسوز و بسیار مشتاق نشان میدهند تا شما در مورد زندگی شخصی تان صحبت کنید. بعدا دقیقا ا همین موضوع استفاده کرده و به وسیله آنها شما را تحقیر میکنند.
تقلید کردن از شما
آنها با اینکه خود را بی میل نشان میدهند و یا جوری وانمود میکنند که شما از آنها پایین تر هستید؛ اما در واقعیت از شما تقلید کرده و هرکاری را انجام دهید؛ آنها نیز انجام میدهند. برای مثال از لباسی که به تازگی گرفته اید؛ بسیار ایراد گرفته و میگویند که اصلا زیبا نیست. اما بلافاصله دقیقا مانند همان را تهیه میکنند. این مصداق بارز حسودی کردن است.
صحبت کردن راجع به موفقیت های خود
یکی دیگر از نشانه های دوست حسود؛ این است که تمایل دارد فقط در مورد خود و موفقیت هایش صحبت کند و اجازه صحبت کردن به شما نمیدهد. در واقع او با این کار قصد دارد که نشان دهد از شما برتر است. آنها اصلا متواضع نبوده و میخواهند تا فقط خودشان دیده شوند.
توصیه کردن بد به صورت عامدانه
دوست حسود به شما توصیه میکند؛ اما نه توصیه های کارآمد و مفید. او از قصد به شما راهکارهای اشتباه داده تا خطاهای شما را افزایش داده و منجر به شکست تان بشود. آنها تمام تلاش خود را در این زمینه کرده و همواره تلاش میکنند تا مانعی بر سر راه تان باشند. برای اطلاع از راه های شناخت دوست و دشمن کلیک نمایید.
قصد رقابت با شما را دارند
آنها به جای همراهی با شما، بیشتر تلاش میکنند تا رقابت کرده و از شما جلو بزنند. در واقع دوستی برای آنها یک مسابقه است که هیچ خط پایانی ندارد.
از ناراحتی شما خوشحال شده و شکست هایتان را جشن میگیرند
یکی از اصلی ترین نشانه های دوست حسود ، این است که از شکست و ناراحتی های شما خوشحال میشوند. چرا که همه هدف آنها از رفتارهایشان این است که چنین روزی را ببینند. و در این شرایط است که احساس پیروزی و آرامش میکنند.
تنفر بی دلیل از شما
آنها حتی دلیل مشخصی هم برای تنفر از شما ندارند؛ اما نمیتوانند حس خوبی نسبت به شما داشته باشند. آنها اصلا به این موضوع اعتراف نکرده و بالعکس خود را دوستدار شما نشان میدهند.
در جشن ها و خوشحالی شما حضور ندارند
هر زمان که شما در حال شادی کردن هستید و یا به موفقیتی رسیده اید؛ آنها حضور ندارند. این بدان خاطر است که نمیتوانند جلوی احساسات خود را بگیرند و از طرفی توانایی خوشحال دیدن شما را نیز ندارند.
برخی دیگر از نشانه های یک دوست حسود
علاوه بر نشانه هایی که در بالا ذکر کردیم؛ آنها ممکن است چنین رفتارهایی نیز از خودشان بروز دهند.
- بی شرم بودن در گفتار و نظر
- به طور کوتاهی از شما تعریف میکنند
- به راحتی شما را رها میکنند
- مدام در حال عیب جویی هستند
- غیبت میکنند
- واقعیت را وارونه نشان میدهند
- کارشکنی کردن
- شایعه سازی کردن برای شما
- برای شما در دسترس نیستند
- خود را مظلوم نشان میدهند
- روحیه انتقام گیری دارند
- تلاش میکنند حرف خود را به کرسی بنشانند
- سخن چینی کردن میان شما دیگران
در مقابل دوست حسود باید چطور رفتار کنید؟
برخورد با یک دوست حسود کار دشواری است. چرا که او این موضوع را نپذیرفته و قصد تغییر دادن خود را ندارد. از طرفی ادامه رابطه با او فقط باعث میشود تا احساسات بدی را تجربه کنید. از این رو بهتر است به تدریج رابطه خود را با او کمرنگ تر کرده و بعد از مدتی به طور کلی قطع ارتباط کنید. اما اگر قصد ادامه رابطه با او را دارید؛ لزومی ندارد تا در مورد دستاوردها و موفقیت هایتان در مقابل او صحبت کنید. ارتباط خود را با او به صورت سطحی نگه دارید.
سخن پایانی
دلیل حضور دوستان در زندگی این است که چیزی به ما اضافه کرده و دلیل حال خوبمان باشند. اما زمانی که یک دوست چنین رفتارهایی را از خود بروز میدهد؛ تنها باید از او فاصله گرفت و یا به طور کلی قطع ارتباط کرد. به همین بهتر است نشانه های رفتاری یک دوست حسود را شناخته و از او فاصله بگیرید. در این زمینه میتوانید با یک روانشناس نیز مشورت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دوست حسود می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.