خیانتزوج و خانواده

خیانت به خود چیست ؟

خیانت به خود زمانی اتفاق می‌افتد که شما با خود نامهربان باشید. بیشتر افراد تصور می‌کنند که مفهوم خیانت تنها در رابطه با دیگران است که تعریف می‌شود. در صورتی که بزرگترین خیانتی که ما می‌توانیم بکنیم؛ در حق خودمان است. در واقع زمانی که یاد بگیریم که به خودمان احترام بگذاریم و مهربان باشیم؛ این رفتارها را با دیگران نیز می‌توانیم داشته باشیم. برخی از افراد به دلایل مختلفی حاضرند به خودشان سخت بگیرند و اذیت نشوند؛ اما کوچک ترین آسیبی به دیگران وارد نشود. در صورتی که این روش کاملا اشتباه بوده و حتی خیانت محسوب می‌شود. شاید آن را فداکاری کردن بدانید؛ اما در واقع در حال صدمه زدن به خود هستید. از این رو بهتر است در مورد رفتارهایی که خیانت محسوب می‌شوند؛ تجدید نظر کرده و حتی در این مورد کمک دریافت کنید. برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خیانت می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

خیانت به خود یعنی چه؟

احتمالا دلیل پیشرفت نکرده تان تا به امروز، خیانت هایی است که در حق خود کرده اید. ما بزرگ ترین مانع برای خودمان هستیم. در واقع شاید اگر کمی سرمایه گذاری بیشتری روی خود داشتید و بیشتر به وجودتان متعهد بودید؛ اتفاقات بهتری برایتان می‌افتاد. البته که قطعا شما تمام تلاش تان را کرده اید؛ اما این تلاش ها بیشتر در راستای دیگران بوده است تا خودتان. بسیاری به دلیل داشتن باورهای غلط در مورد گذشت، فداکاری و کمک به دیگران، به خودشان خیانت های بزرگی می‌کنند. به همین دلیل است که پرداختن به این موضوع، از اهمیت زیادی برخوردار است.

خیانت به خود چطور اتفاق می‌افتد؟

چگونگی خیانت به خود

در بیشتر موارد، خودمان متوجه این موضوع نیستیم که در حال خیانت به خود هستیم. اما بروز رفتارهایی فقط به ما آسیب زده و کاملا خیانت به خود است. در ادامه بیشتر در مورد این رفتارها، توضیح خواهیم داد.

با دروغ گفتن به خود

دروغ گفتن به خود یکی از اصلی ترین راه های خیانت به خود است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به دیگران دروغ بگویید. اما در این زمان می‌دانید که حرف شما دروغ است. در برخی موارد افراد به قدری در اینکار پیش می‌روند که دروغ های خود را باور کرده و شروع به دروغ گفتن به خود هم می‌کنند. برای مثال رفتارهای اشتباه دیگران را بدین وسیله برای خود توجیه می‌کنند.

انکار کردن واقعیت | خیانت به خود

یکی دیگر از رفتارهایی که خیانت به خود محسوب می‌شود؛ انکار کردن واقعیت است. اینکار از نظر روانشناسی، در واقع نوعی مکانیسم دفاعی است که ما اضطراب کمتری را تجربه کنیم. اما در واقع داریم از حل مسئله فرار کرده و شرایط را جوری تصور می‌کنیم که خودمان می‌خواهیم. برای آشنایی بیشتر با مکانیسم انکار کلیک نمایید.

خوش بینی سمی

خوش بینی سمی هم نوعی خیانت به خود محسوب می‌شود. این بدان معناست که ما همه چیز را بسیار بهتر از آنچه که هست می‌بینیم و در نتیجه فوریت و اضطرار برخی از مسائل را درک نخواهیم کرد. برای آشنایی با نشانه های رابطه تاکسیک کلیک نمایید.

خیانت کردن به دیگران | خیانت به خود

شاید تصور کنید با خیانت کردن به دیگران، تنها طرف مقابل است که آسیب می‌بینید. اما باید بدانید که با اینکار شما در حال خیانت  به خودتان نیز هستید. چرا که خود را از یک رابطه سالم و درست محروم کرده اید و به جای حل مشکلی که میان شما بوده است؛ خیانت کردن را انتخاب کرده اید. در صورتی که با چنین رفتاری شما احتمالا هیچگاه رابطه خوبی را با هیچکس دیگری تجربه نخواهید کرد. برای آشنایی با چگونگی توجیه خیانت کلیک نمایید.

سخت گرفتن بیش از حد به خود

سخت گیری بیش از حد به خود یا دیگران باعث می‌شود که از لذت های زیادی محرم شوید و یا تنها بمانید. به همین دلیل با اینکار در حال آسیب زدن و خیانت به خود هستید.

فرار کردن | خیانت به خود

با فرار کردن از موقعیت سختی که در آن قرار گرفته اید؛ در حال خیانت به خود هستید؛ چرا که احتمالا دوباره هم در چنین موقعیتی قرار گرفته و انبار استرس بیشتری را متحمل می‌شوید. فرار کردن هیچگاه راه حل نبوده و تنها همه چیز را برایتان بدتر خواهد کرد.

ماندن در یک رابطه سمی

برخلاف آنچه که در قسمت قبلی گفته شد؛ گاهی ماندن در یک موقعیت است که خیانت به خود محسوب می‌شود. مانند ماندن و ادامه دادن به یک رابطه سمی. چرا که چنین رابطه ای به شما از لحاظ روانی آسیب زیادی زده و باعث می‌شود تا وقت و انرژی زیادی را از دست بدهید.

تعهد به خود چگونه است؟

درمان خیانت به خود

اما چگونه می‌توانیم به خودمان متعهد باشیم. فراموش نکنید که در نهایت همه ما، تنها خودمان را داشته و باید از پس کارهایمان برآییم. تعهد به خود تا حدودی به معنای اطمینان داشتن به توانایی ها و استعدادهایمان است. اینکه اعتماد به نفس کافی داشته و مطمئن باشیم که خودمان از پس هرکاری برخواهد آمد. این به معنی دوری کردن از دیگران و کمک نگرفتن نیست. بلکه باید با وجود همراهی دیگران باید همواره خودمان را در اولویت قرار داده و مطمئن باشیم.

در این قسمت به توضیح راهکارهای عملی خواهیم پرداخت که می‌توانند منجر به تعهد به خود شوند. برای آشنایی با راه های افزایش مهارت جرات ورزی کلیک نمایید.

مسئولیت پذیری

برای جلوگیری از خیانت به خود و متهد بودن به خودمان باید روحیه مسئولیت پذیری را در خودمان تقویت کنیم. این مسئولیت پذیری هم می‌تواند در ارتباط با کارهایمان باشد و هم اشتباهاتمان.

خودمراقبتی | خیانت به خود

یکی دیگر از روش هایی که باید حتما از آن استفاده کنید؛ خودمراقبتی در شرایط مختلف است. با انجام تمریناتی که در این روش وجود دارد؛ این موضوع را می‌آموزید که به خودتان اهمیت بیشتری داده و خود را در اولویت بگذارید. برای مثال احساسات و هیجانات خود را به درستی شناخته و آنها را سرکوب نکنید. مدیتیشن کنید و به سلامت جسمانی و روانی خود اهمیت دهید.

بالا بردن خودآگاهی

زمانی که شناخت بیشتری از خود کسب نمایید؛ متوجه خواهید شد در چه زمانی در حال خیانت به خود هستید و با چه اقداماتی می‌توانید نسبت به خود شفقت داشته باشید. از این رو در مرحله اول باید سعی کنید به شناخت درست تری از خود برسید.

افزایش اعتماد به نفس | خیانت به خود

اعتماد به نفس خود را افزایش داده و بدانید که انجام برخی رفتارها اصلا به معنی خیانت به خود نیست. در واقع اگر شما در مقابل برخی از مسائل نه می‌گویید؛ در حال محافظت کردن از خود هستید و این اصلا به معنی خودخواهی شما نیست. برای انجام چنین کارهایی نیاز به اعتماد به نفس خواهید داشت.

کمک گرفتن از روانشناس

همچنین در این مورد حتما از روانشناس نیز کمک گرفته و راه های صحیح تعهد به خود را بیاموزید. برخی از افراد اینکار را با خودشیفتگی و خودخواهی اشتباه می‌گیرند. در صورتی که مرز باریکی میان آنها وجود دارد.

سخن پایانی

فراموش نکنید که تاثیرات خیانت به خود ، بسیار بدتر از خیانت به دیگران است. البته که به طور کلی با خیانت به دیگران نیز شما به شکل متفاوتی در حال خیانت به خودتان هم هستید. اما به هر حال باید بدانید که بسیاری از رفتارهایی که حتی فکرش را نمی‌کنید؛ خیانت در حق خود و دیگری محسوب می‌شود. از این رو باید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کرده و حتما با یک روانشناس نیز مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خیانت می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره