اختلالات روانیسایر اختلالات روانی

پروپرانولول و تداخلات دارویی را جدی بگیرید

پروپرانولول و تداخلات دارویی آن موضوعی است که کمتر به آن توجه می‌شود. چرا که مصرف این دارو بسیار رایج بوده و طیف وسیعی از افراد مصرف می‌کنند. به همین دلیل اصلا به مشکلات ناشی از آن فکر نکرده و یا به طور کلی تصور نمی‌کنند که این دارو مشکل خاصی برایشان ایجاد نماید. این دارو برای طیف وسیعی از بیماری‌ها به کار رفته می‌تواند اثربخش باشد. البته که مصرف خودسرانه آن اصلا کار درستی نیست؛ چرا که می‌تواند مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد نمایند. از این رو بهتر است در مورد این دارو اطلاعات لازم را کسب کرده و برای مصرف آن حتما با متخصص مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پروپرانولول و تداخلات دارویی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

پروپرانولول و تداخلات دارویی

موارد مصرف پروپرانولول

پروپرانولول برای درمان بیماری هایی از قبیل فشارخون بالا، لرزش دست، تپش قلب، آریتمی قلبی، حتی سردردهای میگرنی به کار می‌رود. این دارو با پایین آوردن ضربان قلب و فشارخون می‌تواند عملکرد قلب را آسان تر کند. از طرفی روی مویرگهای قلبی نیز تاثیر داشته و از این طریق نیز عمل می‌کند. این دارو، همچنین جزو دسته بتا بلاکرها بوده و می‌تواند برای درمان برخی دیگر از داروها نیز در کنار داروهای دیگر استفاده شود. برای درمان بیماری های قلبی عروقی، طیف وسیعی از داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد که تقریبا پروپرانولول از ضعیف ترین آنهاست. البته که دوزهای مختلفی داشته و مصرف آن برای همه افراد مناسب نیست.

مکانیسم اثر پروپرانولول

پروپرانولول با اتصال به گیرنده های خاصی در سیستم قلبی که بتا نام دارند؛ آنها را مسدود کرده فرمان کاهش فعالیت قلبی را به اعصاب این عضو می‌رسانند. پس از رسیدن این پیام به قلب، کاهش ضربان قلب به صورت مرتب شروع شده و ناگهانی کم نمی‌شود. از آنجایی که با مصرف این دارو قلب نیاز به مصرف انرژی کمتری دارد؛ حتی دردهای قفسه سینه نیز در آنژین های صدری، به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

دوز و روش مصرف پرانولول

پیش از شروع مصرف پروپرانولول در ابتدا بروشور داخل جعبه این دارو را مطالعه کرده و اطلاعات لازم را کسب کنید. همچنین فراموش نکنید که دوز مورد نیاز برای مصرف این دارو، از فردی به فردی دیگر متفاوت است. از این رو به هیچ عنوان به طور خودسرانه دوز مصرفی خود را تغییر ندهید.

  • این دارو به به صورت مرتب و در زمان تعیین شده در شبانه روز مصرف کنید.
  • ممکن است مدت نسبتا طولانی طول بکشد تا شاهد اثرات این دارو روی بدن خود باشید. از این رو به مصرف خود ادامه داده و منتظر تغییرات باشید.
  • قطع ناگهانی مصرف می‌تواند منجر به بروز عوارض جانبی مختلفی گردد؛ از این رو به هیچ عنوان اینکار را نکنید.
  • بهتر است این دارو را با شکم خالی مصرف کنید.
  • قرص پروپرانولول را به همراه آب بلعیده و از جویدن آن پرهیز نمایید.

در صورت فراموش کردن یک دوز باید چه کنیم؟

در صورتی که در یک نوبت مصرف پروپرانولول را فراموش کردید؛ مصرف این دوز را به نوبت بعدی موکول کرده اما اصلا دوز مصرفی خود را دوبرار نکنید. به طور کلی این نوبت را فراموش کرده و در نوبت بعدی، مصرف خود را از سر بگیرید.

موارد منع مصرف پرپرانول

در صورت برخورداری از شرایطی، اصلا نباید از پروپرانولول استفاده نمود. در ابتدا به طور مرتب تاریخ انقضای روی جعبه این دارو را چک کرده و در صورت منقضی شدن دیگر مصرف خود را ادامه ندهید. همچنین اگر یکی از شرایط زیر را دارا هستید نیز آن را با پزشک خود مطرح کرده و داروهای دیگری را جایگزین نمایید.

🔸بارداری و شیردهی

🔸سابقه ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

🔸سابقه ابتلا به فشارخون

🔸ابتلا به آسم یا اختلالات تنفسی دیگر

🔸ابتلا به مشکلات کبدی و کلیوی

🔸پرکار بودن تیروئید

🔸ابتلا به افسردگی و یا  داشتن سابقه آن

🔸بیماری پسوریازیس

🔸ابتلا به بیماری عضلانی و میاستنی گراویس

🔸در صورت مصرف نوشیدنی های الکلی به صورت مکرر

موارد هشدار و احتیاط در مورد پروپرانولول

در طول درمان با داروی پروپرانولول، باید حتما نکاتی را رعایت نمایید. برای مثال:

  • در این دوران حتما آزمایش های دوره ای را انجام داده و با پزشک خود در ارتباط بمانید.
  • در کنار مصرف این دارو، توصیه های پزشک خود را در رابطه با تغذیه، ورزش و سبک زندگی نیز جدی بگیرید.
  • فشارخون خود را به طور مرتب اندازه گیری کنید.
  • در صورت ابتلا به دیابت و مصرف این دارو، شاید تصور کنید که قند خون شما می‌افتد؛ در صورتی که فشارخون کم شده و نباید به این دلیل شیرینی بخورید.
  • قبل از انجام هرگونه عمل جراحی، مصرف این دارو را به پزشک اطلاع دهید
  • از آنجایی که این دارو باعث بروز سرگیجه و یا احساس خواب آلودگی می‌گردد؛ از انجام کارهایی که نیاز به دقت و تمرکز دارند مانند رانندگی، بپرهیزید.
  • در طول درمان با این دارو از مصرف سیگار جدا بپرهیزید.

تداخل دارویی پروپرانولول با داروهای دیگر

پروپرانولول نیز، با برخی از داروها، تداخل دارویی داشته و مصرف آنها با یکدیگر می‌تواند مشکلات جدی برای افراد ایجاد نماید. برخی از این داروها، شامل موارد زیر هستند.

⭕گروه آنتی هیستامین ها

⭕مصرف داروهای خواب آور یا ضداضطراب

⭕شل کننده های عضلانی

⭕گروه داروهای ضدافسردگی

⭕داروهای ضدسرفه

⭕آنتی کولینرژیک ها

⭕داروهای مسدود کننده آلفا

⭕وارفارین

⭕هالوپریدول

⭕تئوفیلین

⭕لیدوکائین

پیامدهای ناشی از مصرف پروپرانولول

عوارضی که در صورت مصرف این دارو باید انتظارش را داشته باشید؛ شامل موارد زیر می‌باشند. این عوارض ممکن است سریعا و یا با گذشت زمان خود را نشان دهند.

  • سردرد و سرگیجه
  • احساس ضعف و بی حالی
  • خواب آلودگی و خستگی
  • اختلال در خواب
  • تغییر خلق و خو
  • احساس درد در قفسه سینه
  • پایین آمدن ضربان قلب
  • تاری دید
  • احساس درد و یا از دست دادن حس اندام ها
  • داشتن احساس سرما و یخ کردن دست و پاها
  • کم شدن میل جنسی

شرایط نگهداری از پروپرانولول

این دارو را به دور از گرما و رطوبت و کودکان نگه دارید. همچنین آن را در معرض نور مستقیم خورشید نگذاشته و به تاریخ انقضای آن نیز توجه داشته باشید.

مصرف پرانول و تست اعتیاد

مصرف پروپرانولول

برخی معتقدند که پروپرانولول می‌تواند نشانه های ناشی از اعتیاد را کاهش داده و حتی گاها باعث منفی شدن تست اعتیاد گردد. اما این موضوع ثابت شده نیست و تاثیر این دارو بر افراد معتاد به شکل های مختلفی خود را نشان می‌دهد. از این رو در صورت اعتیاد برای مصرف این دارو با متخصص مشورت نمایید.

پروپرانولول و ریزش مو

از آنجایی که این دارو برای درمان اختلالات اضطرابی نیز تجویز شده و منجر به کاهش نشانه های استرس در افراد می‌گردد؛ می‌تواند به کاهش ریزش مو منجر شده و در این مورد نیز موثر باشد. اما به هرحال جزو درمان های مستقیم این مشکل محسوب نمی‌شود. برای آشنایی بیشتر با داروهای ضد اضطراب کلیک نمایید.

سخن پایانی

به طور کلی پروپرانولول می‌تواند داروی موثری در زمینه درمان مشکلات قلبی و عروقی باشد؛ به شرط آنکه به شکل درستی مصرف شود. برای شروع مصرف این دارو، در ابتدا اطلاعات لازم را در مورد آن کسب کرده و سپس با متخصص مشورت نمایید. همچنین در این دوران حتما توصیه های پزشک خود را جدی بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پروپرانولول و تداخلات دارویی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره